Sestdien, 30.jūnijā SynotTip futbola virslīgā 13.kārtas centrālā spēle notiks tieši Liepājā, kur vietējā FK Liepāja/Mogo uzņems Latvijas čempionus Jūrmalas Spartaks. Spēles sākums 19:00

Šī spēle būs īpaša ar to, ka ieeja būs par ziedojumiem, spēles pātraukumā notiks izsole, visi saziedotie līdzekļi nonāks mazā, 3 gadīgā liepājnieka Arsenija Puriņa ārstēšanai.

“Kopā mēs varam daudz, ne tikai uz laukuma, bet arī ārpus tā. Šoreiz tas mums ir jāparāda ārpus laukumā, gaidīsim visus stadionā, lai kopā palīdzētu mazajam Arsenijam izveseļoties.” FK Liepāja/Mogo galvenais treneris Tamazs Pertija.

FK Liepāja/Mogo pēc pēdējās uzvaras pret FK Jelgava atgriezās 2.vietā turnīra tabulā, vienīgi atpaliekot no FK RFS, liepājnieki 12 spēlēs iekrājuši 24 punktus, bet 1.vietā esošā FK RFS par 7 punktiem vairāk un atrodas diezgan drošā vadībā. Ja 2.aplis liepājniekiem iesākās grūti, ar smagu uzvaru pār Valmiera Glass/ViA, neizšķirtu pret Riga FC un smagu zaudējumu pret FK Ventspils, tad pēc izlases pauzes liepājnieki savu skatītāju priekšā izcīnīja uzvaru pār FK Jelgava 2:0. Kā pēc spēles atzina treneri, tad rezultāts īsti neatspoguļo spēli, jo FK Liepāja/Mogo vārtu gūšanas iespējas bija daudz vairāk un rezultāts varēja būt vēl nepatīkamāks viesiem. Izteikts komandas līderis ir Jānis Ikaunieks, kurš jau atzīmējies ar 7 vārtu guvumiem un bombardieru topā atrodas 3.vietā priekšā palaižot vien Akinyemi un Višņakovu kuri attiecīgi guvuši katrs pa 8 vārtiem. Spēles likme ir ļoti augsta, uzvaras gadījumā iespēja pietuvoties līdervienībai, bet zaudējums var atmest pat uz 5.vietu turnīra tabulā, jo tabulas Top5 ir ļoti blīvs, veselām 3 komandām ir 22 punkti, pēc šīs kārtas ir skaidrs, ka būs izmaiņas vietu sadalījumā, bet kādas tās būs to jau redzēsim drīz.

Jūrmalas Spartaks pirms sezonas nomainot gandrīz 80% no sastāva, lika domāt, ka šogad cīņa par čempionu titulu izpaliks, bet kārtējo reizi visiem skeptiķiem lika kļūdīties. Jūrmalas Spartaks, rāda labu sniegumu, lai arī šobrīd atrodas 5.vietā, tas nenozīmē, ka ir atmests mērķis par čempionu titula nosargāšanu. Komandu papildinājuši pieredzējuši spēlētāji, kuri arī ir komandas līderi. Viens no tādiem ir Višņakovs, kurš ir arī virslīgas labākais vārtu guvējs, bet aizsardzību cementē Freimanis un Ošs, kuri vēl nesen abi pārstāvēja Latvijas izlasi. Spēles starp Jūrmalas Spartaks un FK Liepāja/Mogo vienmēr ir ļoti skatāmas, gan ar vārtu guvumiem, gan ar asumiem laukumā, vēl nesenā vēsturē var atcerēties, ka liepājnieki savu skatītāju priekšā izrāva rezultatīvu uzvaru pār jūrmalniekiem 4:3, kad tikai spēles izskaņā divus vārtus guva Kristaps Grebis. Vēl aizvien šis “džokers” ir liepājnieku sastāvā un tieši Kristapam Grebim Jūrmalas Spartaks ir diezgan parocīgs pretinieks.

autors : fkliepaja.lv
FOTO : Mārtiņš Sīlis