“SynotTip” futbola Virslīgā “Ventspils” ar 1:0 savā laukumā pieveica “Liepāju/Mogo”, turklāt ventspilnieki varēja priecāties uzreiz par divu spēlētāju atgriešanos sastāvā pēc dažādiem skandāliem. Adeleke Akinjemi, kurš “pazuda” tieši pirms nedēļas, šodien atgriezās pie komandas un uzreiz devās sākumsastāvā, kamēr Anastasijs Mordatenko, kurš tika izslēgts no komandas pirms diviem ar pusi gadiem, aizvadīja pirmo spēli pēc atgriešanās sastāvā un 90. minūtē guva uzvaras vārtus.

„Ventspils” spēles pieteikumā bija liels pārsteigums – par spīti nedēļu ilgai prombūtnei no komandas un pamatīgam skandālam, kurā neiztrūka piesauktu tādu vārdu kā „terorisms”, „nolaupīšana” un „draudi spēlētājam”, „Ventspils” sākumsastāvā bija iekļauts Adeleke Akinjemi, 19 gadus vecais nigērietis, kurš šovasar izpelnījies vairāku Eiropas klubu ievērību, bet pēc savas negaidītās pazušanas tikai šodien bija atgriezies Ventspilī.

Abas komandas tikās tieši pirms nedēļas, sacenšoties Latvijas kausa ¼ finālā, kur papildlaikā ar 1:0 uzvarēja „Ventspils”. Šīs spēles varonis, 17 gadus vecais uzvaras vārtu autors Raens Tālbergs šoreiz bija iekļauts pamatsastāvā, kurā „Ventspilij” kopumā bija piecas izmaiņas salīdzinot ar iepriekšējo maču – sākumsastāvā devās arī Aijeguns, Mendešs un Mandžgaladze. Savukārt „Liepājai”, kuru cīņā vadīja Mareks Zuntnets, nevis vēl visas formalitātes nenokārtojušais jaunais galvenais treneris Dario Aurelio, pat pieteikumā nebija Vladimira Kameša un Lionela Strumijas.

Pirmais puslaiks noritēja līdzvērtīgā cīņā, kuras sākumā nedaudz vairāk uzbruka un biežāk pretinieku soda laukumā tika liepājnieki, taču savas iespējas netika izmantotas. Puslaika otrajā pusē „Ventspils” radās vairākas ļoti labas standartsituācijas, kuras noslēdzās bez rezultātiem. Lieliska iespēja bija Tosinam Aijegunam, kad soda laukuma vidū bumba atleca viņam tieši pa sitienam, taču viņš sita pāri vārtiem.

Otrajā puslaikā „Ventspils” vēlreiz nopelnīja labu standartsituāciju, kad noteikumi tika pārkāpti pie pašas soda laukuma robežas, taču Mendešs izdarīja sitienu nedaudz pāri vārtiem. Neviena no komandām gan nevarēja teikt, ka būtu tikusi pie ļoti labiem vārtu gūšanas momentiem, taču „Ventspils” vārtsargu ar sitienu 15 minūtes pirms beigām patraucēja Ēriks Punculs.

„Ventspils” sastāvā uz maiņu devās Anastasijs Mordatenko, kurš atgriezies komandā pēc vairāk nekā divu gadu pārtraukuma. 2016. gada sākumā viņš tika izslēgts no „Ventspils” sastāva par publisku paustu necieņu pret tā brīža galveno treneri Polu Ašvortu. Mordatenko 83. minūtē gandrīz tika pie bumbas pretinieku soda laukumā, taču viņam netīšām patraucēja komandas biedrs Akinjemi. Akinjemi pašam gandrīz izdevās izrauties vienam pret vārtsargu 87. minūtē, taču Keitā paspēja viņam patraucēt.

Pēdējās minūtēs pie diviem stūra sitieniem pēc kārtas tika liepājnieki, kad savu izdevību neizmantoja Dams Gejs, taču toties savu otro iespēju garām nepalaida garām 21 gadu vecais Mordatenko. 90. minūtē Aijeguns tika garām aizsargam soda laukuma malā un izdarīja žiglu centrējumu, kuru soda laukuma vidū sagaidīja nepiesegtais Mordatenko. Viņa sitiens ar galvu neizdevās īpaši spēcīgs, taču precīzs, un „Ventspils” ieguva kāroto vadību, kas kompensācijas laikā tika nosargāta.

 

 

Mordatenko šie bija pirmie vārti Virslīgā kopš 2015. gada septembra un trešie vārti Virslīgas karjerā kopumā. Viņš palīdzēja „Ventspilij” atgriezties turnīra tabulas otrajā vietā, kamēr „Liepāja/Mogo” piedzīvoja sezonas trešo zaudējumu un neizmantoja iespēju pacelties virs čempionvienības Jūrmalas „Spartaka”.

”Ventspils”-”Liepāja/Mogo” 1:0 (0:0)

Vārti: Mordatenko 90`
Brīdinājumi: Mamā – Kozlovs, Benžamēns
Ventspils: Meļņičenko, Tālbergs (Mordatenko 78`), Žuļevs, Jagodinskis, Bulvītis, Akinjemi, Mandžgaladze (Neziri 51`), Tīdenbergs, Mendešs (Pavlovs 68`), Mamā, Aijeguns.
Liepāja/Mogo: Beglarjans, Tobers, Ķigurs (Torress 81`), D. Gejs, Benžamēns (Hmizs 71`), Jurkovskis, J. Ikaunieks, Punculs, S. Gejs, Keitā, Kozlovs.
Galvenais tiesnesis: Mareks Ķere