Otrdien, 5. martā, dažas dienas pirms futbola virslīgas jaunās sezonas starta savu ikgadējo prezentācijas preses konferenci aizvadīja futbola klubs “Liepāja”, kas prezentēja komandas šīgada jaunpienācējus, bet kluba galvenais treneris Gordons Jangs atklāja savu šīs sezonas mērķi – kļūt par Latvijas čempionu.

Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks kultūras un sporta jautājumos Atis Deksnis pastāstīja, ka pašvaldībai ar klubu ir iezīmēts kopīgs redzējums par gaidāmo sezonu un ir panākta vienošanās par pilsētas atbalstu klubam jaunajā sezonā gan infrastruktūras ziņā, gan finansiāli ar 140 tūkstošiem eiro.

“Liepājas” galvenais treneris Gordons Jangs sacīja, ka jaunās sezonas sākums vienmēr ir satraucošs pat dažādos sīkumos – attiecībā uz jaunu ekipējumu un treniņu apstākļiem. Runājot par kluba jaunpienācējiem, Jangs sacīja, ka ir par viņiem pārliecināts, jo šie futbolisti ir jauki cilvēki un labi spēlētāji. Vakar klubs oficiāli prezentēja astoņus šoziem “Liepāju” papildinājušos futbolistus – Kristapu Zommeru, Ofosu Apiju, Vadimu Žuļevu, Daniilu Ulimbaševu, Dodo, Danu Spataru, Vladislavu Kozlovu un Mati Vacadzi. Tikmēr Prinss Agjemangs pagaidām atrodas ASV, kur kārto pēdējās formalitātes, lai tuvākajā laikā varētu oficiāli strādāt un uzturēties Latvijā.

“Domāju, ka mums ir laba komanda, es domāju, ka šis “Liepājai” var būt aizraujošs gads. Varu būt pateicīgs kluba prezidentam un īpašniekam par divām treniņnometnēm Turcijā. Esmu priecīgs par spēlētāju sagatavotību un attieksmi. Otrajā nometnē mums bija iespēja aizvadīt vairākas labas pārbaudes spēles. Visbeidzot – es ceru sēdēt šeit 11. vai 12. novembrī ar čempionu trofeju rokā,” pauda skotu speciālists.

Gordona Janga asistents Mareks Zuntners piebilda, ka starpsezonas mērķis bija samērā īsā laikā izveidot jaunu komandu, kurā 40 procentu no spēlētājiem ir jaunpienācēji: “Tas izdevās. Esam gatavi cīņai. Mūsu mērķis ir censties uzvarēt katrā spēlē. Ja sanāks kaut kas pat tuvu tam, tad rezultāts būs pozitīvs. Visi ir noilgojušies pēc futbola, emocijām un gūtiem vārtiem.”

FK “Liepāja” direktors Dāvids Jansons atklāja, ka saistībā ar klubu ir notikušas lielas izmaiņas: “Mums vairs nav iepriekšējo lielo sponsoru, tagad strādājam nedaudz citādāk. Protams, ceram uz atbalstu no sponsoriem, ceram, ka pārrunas būs sekmīgas. Liels paldies Liepājas domei par atbalstu, laukumiem un treniņu laukumiem. Centīsimies atgūt to skatītāju skaitu, kas mums bija 2015. gadā, kad tribīnes bija pilnas.”

Jauno sezonu “Liepāja” svētdien, 10. martā, pulksten 15 sāks izbraukumā ar spēli pret “RFS”.

 

autors : liepajniekiem.lv

FOTO : Aigars Prūsis