Svētdien, 24.maijā, 17:00 Skonto stadionā FK Liepāja aizvadīs „SMSCredit.lv” virslīgas 2.apļa spēli pret Skonto FC.

FK Liepāja 1.apli noslēdza 1.vietā turnīra tabulā, 7 spēlēs izcīnītas 4 uzvaras un 3 reizes spēle beigusies neizšķirti. Pēdējā kārtā liepājnieki ne bez grūtībām izrāva punktu Daugavpilī, kas ļāva saglabāt 1.vietu turnīra tabulā. Abas komandas šinī sezonā tikušās jau divas reizes, sezonas atklāšanas spēlē FK Liepāja savu skatītāju priekšā ļoti aizraujošā spēlē izcīnīja uzvaru ar rezultātu 3:2, bet nākamā reize, kad komandu ceļi krustojās bija jau Latvijas Kausa ¼ fināls, kur atkal pārāki bija liepājnieki, šoreiz ar 2:1. Liepājnieki trenējas gandrīz pilnā sastāvā, ierindā ir atgriezies pieredzējušais uzbrucējs Kristaps Grebis, kurš kādu laiku nespēlēja savainojuma dēļ, Cristian Damian Torres trenējas kopā ar komandu, bet par spēlēšanu vēl tiks spriests. Vienīgi savainoto spēlētāju sarakstā atrodas bolīvietis Aleksis Carrasco.

Skonto FC 1.apli noslēdza ar zaudējumu pret Jūrmalas Spartaks 0:1, šobrīd skontieši atrodas 4. vietā ar 11 punktiem, līdz 2.vietai šķir vien 2 punkti. Skonto FC varētu vēlēties labāku sezonas sākumu, jo 7 spēlēs spējuši izcīnīt vien 3 uzvaras un 2 neizšķirtus, kā arī piedzīvoti divi zaudējumi. Rezultatīvākais spēlētājs komandā ir Vladislavs Gutkovskis kurš guvis 3 vārtus, zīmīgi, visus guvis vienā spēlē pret BFC Daugavpils. Skonto FC pagaidām nerāda to sniegumu ko no viņiem gaida, bet viena uzvara var mainīt visu turnīra tabulā, tāpat viens zaudējums. Droši var teikt, ka spēlē pret liepājniekiem Skonto FC spēlētājiem motivācija nebūs jāmeklē, vēl labā atmiņā ir palikuši divi zaudējumi gan virslīgas atklāšanas spēlē, gan Latvijas Kausa izcīņā.

FK Liepāja uzbrucējs Toms Gucs : „Skonto FC ir ļoti spēcīgs pretinieks, pēc sastāvā komplektācijas vieni no favorītiem uz čempionu titulu. Pagaidām komanda spēlē diezgan nestabili, pēc pārliecinošas uzvaras tiek piedzīvots zaudējums un otrādi. Šogad divas reizes esam uzvarējuši pretinieku un centīsimies to izdarīt arī šo svētdien. Abas komandas spēlē skatāmu futbolu ko arī ir iepriekšējās pēc spēles intervijās atzinuši komandu galvenie treneri. Centīsimies parādīt savu labāko spēli, ja tas izdosies, tad rezultāts neizpaliks. Sāpīgs zaudējums ir Pāvela Mihadjuka nespēlēšana, bet domāju, ka tas netraucēs mums parādīt labu spēli.”

 

FOTO : Mārtiņš Sīlis