Žurnālistu un klubu galveno treneru balsojumā par šīs SMScredit.lv Virslīgas sezonas pirmā apļa labāko jauno spēlētāju atzīts FK Liepāja pussargs Dāvis Ikaunieks.

 Jau vēstīts, ka, sākot ar 2015.gada sezonu, SMScredit.lv Virslīgas čempionātā tiks noteikts un sveikts katra apļa labākais jaunais spēlētājs. Kandidātus izvirza Latvijas Futbola federācijas (LFF) Treneru padome, savukārt balsojumā piedalās mediji un visu klubu galvenie treneri.

Būtiskākais kritērijs šīs balvas saņemšanai ir vecuma ierobežojums, proti, spēlētājam ir jāatbilst U-21 vecuma kategorijai. LFF Treneru padome 1.apļa labākā jaunā spēlētāja titulam izvirzīja 6 kandidātus no 5 SMScredit.lv Virslīgas klubiem: Dāvis Ikaunieks (FK Liepāja), Antons Tumanovs (FK Liepāja), Vladislavs Gutkovskis (Skonto FC), Ēriks Punculs (FK Spartaks Jūrmala), Ingars Sarmis Stuglis (FS METTA/Latvijas Universitāte) un Viktors Ļitvinskis (BFC Daugavpils).

Atšķirībā no katra mēneša labākā spēlētāja noteikšanas procesa, šoreiz balsojumā aicināti piedalīties arī visu 8 virslīgas klubu galvenie treneri, kā arī balsojumā viedokli izsaka arī Latvijas futbola žurnālisti. Pirmajā aplī ar pārliecinošu balsu vairākumu triumfē ”Liepājas” spēlētājs Dāvis Ikaunieks, kurš ar piemiņas balvu tiks sveikts jau gaidāmajā mājas spēlē sestdien, 6.jūnijā, kad FK Liepāja tiksies ar FK Jelgava.

autors : futbolavirsliga.lv

FOTO : Mārtiņš Sīlis