„SMScredit.lv” Latvijas Virslīgas čempionāta 16. Spēļu kārtas šīsdienas vienīgajā mačā FK „Liepāja” savā laukumā ar 4:1 pārspēja Jūrmalas „Spartaka” futbolistus.

Pirms šī vakara spēles liepājnieki nebija izcīnījuši uzvaru jau trīs spēles pēc kārtas, neizšķirti nospēlējot trīs mačus pēc kārtas (3:3 pret „Ventspili”, 1:1 pret „Daugavpili” un 2:2 pret „Skonto”). Tikmēr „Spartakam” šī bija pirmā Virslīgas spēle pēc UEFA Eiropas līgas cīņām pret Novisadas „Vojvodina” (0:3, 1:1).

Spēles rezultāts tika atklāts jau mača 6. minūtē, kad jūrmalnieku aizsargs Ingus Šlampe izklupienā mēģināja pārtvert Dāvim Ikauniekam adresēto piespēli soda laukumā, taču bumba nonāca pie „Liepājas” komandas uzbrucēja, kurš sita precīzi – 1:0. Pēc ielaistajiem vārtiem „Spartaks” aktivizējās un 16. minūtē pussargs Jevgeņijs Kazačoks ar lielisku tālsitienu pārsteidza liepājnieku vārtsargu Raivo Varažinski – 1:1.

Guvuši vārtus, viesi pēc inerces turpināja vairāk kontrolēt bumbu un veidot uzbrukumus, bet liepājnieki atbildēja galvenokārt ar pretuzbrukumiem. Spēles 35. minūtē „Liepājai” tomēr izdevās atgūt vadību, kad pretinieku soda laukumā ar Frančesko Vivakvu izrēķinājās Ikaunieks, panākot 2:1. Aizritēja vien pāris minūtes un liepājnieki palielināja pārsvaru pēc lieliski izpildīta Dmitrija Hmizasoda sitiena, kuru nespēja atvairīt vārtsargs Pāvels Davidovs – 3:1.

Otro puslaiku aktīvāk iesāka jūrmalnieki un 54. minūtē laba iespēja samazināt rezultāta starpību radās Elvim Stuglim, taču pēc viņa sitiena bumba lidoja nedaudz garām vārtu tālajam stūrim. Dažas minūtes vēlāk pēc Vladimira Kameša sitiena viesus no vārtu zaudējuma glāba vārtsargs un pēc tam arī vārtu stabs, bet vēl pēc brīža iespēju gūt vārtus garām palaida Ikaunieks. Lai gan iepriekšējās spēlēs liepājnieki divreiz bija izsējuši iekrāto pārsvaru, šoreiz tas nenotika, turklāt 81. minūtē Raivis Andris Jurkovskis sešas minūtes pēc uznākšanas laukumā uz maiņu panāca 4:1.

Abas komandas šosezon divreiz jau bija tikušās. Pirmajā aplī Liepājas mākslīgā seguma laukumā tika fiksēts bezvārtu neizšķirts – viena no tikai divām spēlēm, kurās “Liepāja” Virslīgā nav ielaidusi vārtus -, bet otrajā aplī liepājnieki tomēr izrāva uzvaru Kauguru vidusskolas laukumā (2:1).

FK „Liepāja” – Jūrmalas „Spartaks” 4:1 (3:1)

Vārti: Ikaunieks 6’, 35’, Hmizs 37’, Jurkovskis 81′ – Kazačoks 17’.
Brīdinājumi: Afanasjevs 64’, Kļava 66′ – Bespalovs 26’, I. Šlampe 42’.
Liepāja: Varažinskis, Ivanovs, Kļava, Toress, Ikaunieks (Jurkovskis 75′), Grebis (Strumija 61’), Mihadjuks (K), Afanasjevs (Merkau 67′), E. Šlampe, Hmizs, Kamešs.
Spartaks: Davidovs, Bulvītis (K), Mežs, I. Šlampe, Bespalovs, Maksimenko, Kazačoks, Mickevičs, Vivakva, Stuglis (Mena 61’), Punculs (Taki 78′).
Galvenais tiesnesis: Mareks Ķere.

 

FOTO : Mārtiņš Sīlis

autors : sportacentrs.com