Sestdien, 15.augustā, 18:00, stadionā „Daugava” FK Liepāja savu skatītāju priekšā uzņems FS METAA/LU, SMSCredit.lv futbola virslīgās 18.kārtas ietvaros.

FK Liepāja jau kādu laiku atrodas turnīra tabulas galvgalī, bet pēdējās 4 spēlēs izcīnīta 1 uzvara un 3 reizes spēlēts neizšķirti ir mazliet sašķobījis skatu uz turnīra tabulu. Šobrīd FK Liepāja spējusi sakrāt 28 punktus 15 spēlēs, bet tuvākā sekotāja FK Ventspils un Skonto FC iekrājuši pa 25 punktiem, bet aizvadījuši arī mazāk spēles, attiecīgi 13 un 14. Liepājnieki šobrīd nevar atļauties zaudēt punktus, spēlē pret FS METTA/LU der tikai un vienīgi 3 punkti, cits iznākums liepājniekus sarūgtinās. Iepriekšējā kārtā FK Liepāja izbraukumā izcīnīja punktu pret FK Jelgava, kad tikai spēles kompensācijas laikā Iļja Šadčins izrāva neizšķirtu 1:1. Ieskatoties turnīra tabulā sestdien tiekas divas dažāda līmeņa komandas, ja liepājnieki turpina cīņu par čempionu titulu, tad FS METTA/LU cenšas saglabāt vietu virslīgā. Lai arī komandas atrodas dažādās pozīcijās FS METTA/LU ne vienu reizi vien ir pierādījusi, ka ir ciets rieksts jeb kuram pretiniekam, labā atmiņā FK Ventspils cīņa ar studentiem, kad  otrajā puslaikā spēja salauzt FS METTA/LU pretestību un svinēt laimīgu uzvaru 2:0. Lai turpinātu cīņu par čempionu titulu liepājniekiem ir jāizcīna uzvara, pagaidām savstarpējās spēlēs pārliecinoši dominē FK Liepāja uzvarot visās tikšanās reizēs.

FK Liepāja uzbrucējs Kristaps Grebis : „FS METTA/LU, lai arī nav sakrājuši daudz punktus ir sīksts pretinieks. Nedrīkstam ļaut pretiniekam sajust, ka var aizķerties spēlē, jau no spēles sākuma ir jāuzspiež sava spēle un tad rezultāts neizpaliks. Nedrīkstam izniekot savas izdevības, kā to darījām pret BFC Daugavpils, kas noveda pie neizšķirta. Cīnīsimies un atdosim visus spēkus, lai izcīnītu uzvaru. ”

 

FOTO : Mārtiņš Sīlis