Sestdien, 15. jūnijā, FK “Liepāja” futbolisti aizvadīja kārtējo Latvijas čmpionāta spēli. “TonyBet Virslīga” 18. kārtas ietvaros Tamaza Pertijas komanda mājās tikās ar klubu BFC “Daugavpils”. Spēle bija ļoti interesanta un emocionāla un noslēdzās ar kaujiniecisku neizšķirtu ar rezultātu 1:1 (0:1). Mūsu komanda parādīja raksturu, izlīdzināja rezultātu, bet vienalga ļoti apbēdinoši: mēs apspēlējām pretinieku, izveidojām daudz momentu, bet tā arī neizdevās iesist otros vārtus. Apbēdinoši.

Vienīgos vārtus mūsu komandas labā iesita Danila Patijčuks. Uzbrucējs izmantoja negaidītu vārtsarga kļūdu un aukstasinīgi raidīja bumbu vārtos ar galvu. Teicami vārti. Apsveicam, Daņa, malacis, turpini tādā pat garā!

Uh, nobeigums sanāca elektrisks! Mēs līdz pēdējam turpinājām radīt varenu spiedienu, ļoti gribējās izraut tik vajadzīgos un svarīgos trīs punktus. Uzbrukām daudz un dažādi, mainījām flangus, aizsargiem uzstādījām vienu grūtu uzdevumu pēc otra. Ar “standartiem” vienkārši noklājām visu viesu soda laukumu. Stūra sitiens, soda sitiens, atkal stūra sitiens, atkal stūra sitiens. Brr… 13:0 – tāds gigantisks pārsvars mums iznākumā izrādījās šajā spēles komponentā. Un viss pa tukšo, uh…

Alans Kangars šīs ugunīgās pēdējās minūtes noteikti atcerēsies ilgi. Divreiz pēc kārtas viesi aizmirsa tieši par centra aizsargu, un bumba nemainīgi atlidoja tieši pie viņa. Divreiz varenais puisis veica bīstamus sitienus tiešā tēmējumā, un abas reizes pietrūka kāda mazumiņa uzvaras vārtiem! Kā tur vārtsargs pamanījās izvilkt, saprast nav iespējams. Uh, ļoti apbēdinoši. Kangars visas 90 minūtes aizvadīja lieliski, uzvarēja visas divcīņas, izrāva kaudzi sarežģītu bumbu. Iesistu labsirdīgais un smaidīgais stiprinieks vēl arī uzvaras vārtus, tad…

Diemžēl, nesanāca. Nesanāca arī citiem puišiem, vispirms tiem, kuriem kā reiz jāiesit. Sitiena pozīcijās nonāca, pēc būtības, visi mūsu uzbrūkošie spēlētāji. Bet nekādi: te garām vārtu stabam, te glābj vārtsargs, te pēdējā momentā izglābj aizsargs. Nu vienkārši negāja bumba vārtos, ko tu padarīsi?!

Ļoti var būt, ka uzvarai mums pilnībā pietiktu arī ar vienem vārtiem. To, kurš gadījās 65. minūtē. Paps Falls, atgriežoties laukumā pēc ilga pārtraukuma, veica skaistu garo piespēli. Vārtsargs aizlidoja izgājienā un… “neaizlidoja”. Rupji kļūdījās, un lielais malacis Daņa, kurš neizslēdzās un efektīgi sodīja – 1:1! Ļoti patīkami par talantīgo puisi. Pavisam nesen Patijčuks uzvarēja Baltijas Kausā Latvijas izlases (U21) sastāvā, tagad, lūk, svarīgi vārti un ļoti vērtīgas darbības laukumā. Neapstājies!

Iesistu mēs šos vārtus pie rezultāta 0:0, ar lielām grūtībām ticami, ka viesi pēc tam izglābtos. Kaut gan kārtējo reizi jānovērtē Kirila Kurbatova komanda: pavisam ne nejauši tā piespiedusi visus runāt par sevi slavinošos toņos pēc diviem (!) riņķiem. Organizēts un gudrs kolektīvs, kurš interesants un oriģināls jebkurā laukuma daļā. Pārsteidzoši, bet daugavpiliešu spēlē, lieks, vispār nav steigas. Viņiem var pietrūkt ātruma, kustības, bet lēmumi vienalga tiek pieņemti pareizi gandrīz vienmēr.

Nebija šaubu, ka vispārēja uzmanība mums būs vajadzīga no sākuma un līdz beigām. Bet, diemžēl, mēs apbēdinoši nogulējām “standartu” jau pašā sākumā. Kvalitatīvs centrējums, un tukšajā (kā palaidām?!) punktā gudri izrāvās aizsargs – 0:1. Nogulējām, protams.

Ļoti grūti atspēlēties pret komandu, kura, starp citu, nav ļāvusi to izdarīt daudziem pretiniekiem. Piemēram, tai pašai “Valmierai”. Bet bija ļoti patīkami vērot, ka mēs ļoti aktīvi un uzreiz ņēmāmies labot situāciju. Daudz kustējāmies, pastavīgi nosedzām pie bumbas zaudējuma, pastāvīgi meklējām variantus un radījām draudus. Īpaši spoži un daudz pēc Patijčuka iziešanas uz maiņu. Pa vārtiem sita Moustapha Diaw, Dodo, tas pats Daņa, tas pats Luka Silagadze, pat Cheikh Diouf. Un tie tikai bīstamie šāvieni. Bet, diemžēl…

Katrus vārtus, diemžēl mums, tāpat kā iepriekš, nākas pa īstam izmocīt.

Bet nesūkstīsimies un nebēdāsimies. Jo vairāk, ka FK “Liepāja” spēles progress neapšaubāms. Ticēsim, ka visas neveiksmes un “ciešanas” mēs esam atstājuši šajos divos neveiksmīgajos turnīra riņķos.

Kā reiz šodien mēs otro Ļatvijas čempionāta riņķi noslēdzām.

Priekšā trešais un ceturtais – lai tās būtu spēles, kur FK “Liepāja” iesit, uzvar un vāc punktus.

Ļoti vajag uzvarēt ceturtdien, 20. jūnijā, Tukumā.

TONYBET VIRSLĪGA 2024. 18. kārta

FK Liepāja – BFC Daugavpils – 1:1 (0:1)

Liepāja: Lazarevs, Fall, Grīnbergs (Patijčuks, 23), Uldriķis, Tīdenbergs, Kangars, Cheikh Diouf, Kairmani, Silagadze, Moustapha Diaw, Dodo

Rezervisti: Isajevs, Patsatsia, Ziemelis, Muradjans, Bagdasarjans, Cheikh Faye, Khorkheli, Kutsia

Daugavpils: Šaraņins, Traorē (Molotkovs, 89), Miņins, Fofanā (Barkovskis, 46), Skrebels, Raščevskis, Jūdžens, Aizups, Tihonovičs, Mihaļcovs, Mikšto (Harza, 87).

Rezervisti: Žuravļovs, Urujevs, Afanasjevs, Avdejevs.

Vārti: 0:1 Skrebels (4), 1:1 Patijčuks (65).

Brīdinājumi: Diaw (4), Miņins (16), Aizups (52), Dodo (55), Tīdenbergs (88).

Galvenais tiesnesis: Andris Treimanis.

Liepāja. 15.06, Stadions “Daugava”. Skatītāju skaits: 554.

Mihails Koroļovs,
FK “Liepāja” preses sekretārs
e-mail: korolevs.mihails@inbox.lv