Var nešaubīties, ka preses konference pēc spēles ar FK “Mettu” Tamazam Pertijam kļuva par vienu no pašām smagākajām karjerā. Varbūt, pat pāšai smagākajai. FK “Liepāja” galvenais treneris vīrišķīgi ņēma uz sevi visu atbildību par neveiksmi.

FK “Liepāja” galvenā trenera Tamaza Pertijas komentārs pēc mača:

– Atzīstos, man kauns pēc tādas spēles. Ceru, spēlētājiem arī kauns. Tā futbolu spēlēt nedrīkst. Nav nekādu attaisnojumu. Otrajā puslaikā nospēlējām šausmīgi. Ja komanda tik slikti spēlē un zaudē ar tādu rezultātu, tātad, spriežot pēc visa, es netieku galā. Futbolisti labi, redzams, bet lūk, es netieku galā… Parunāšu ar kluba prezidentu, ja viņš pieņems lēmumu, ka man jāatstāj savs amats, es šo lēmumu sapratīšu un pilnībā pieņemšu. Nekādu pretenziju man nebūs, es visu brīnišķīgi saprotu. Ja prezidentam vēl ir pacietība un viņš turpinās man uzticēties, tad es komandu pāšreizējā situācijā nepametīšu, tas būtu nesmuki. Pēc manām domām, mēs jau izmēģinājām visu, ko var situācijas izlabošanai, bet, diemžel, nesanāk… Bet nepiedodami, ka spēlētāji laukumā spēlē bez vēlēšanās. Kur iemesls – nezinu. Mēs pastāvīgi darām maksimumu iespējamā, bet tas, ko šodien ieraudzīju otrajā puslaikā… Tā, diemžēl, bija nekontrolējama komanda.

Visu atbildību un vainu ņemu uz sevi. Tā kā, ja ir kandidatūra, kura tādā momentā var labot situāciju, tad, droši vien, es atstāšu savu vietu. Man pilnībā nav kauns to teikt un izdarīt, man nav kauns par savu darbu. Man kauns par rezultātu. Ļoti cieņpilni attiecos pret pilsētu, pret vēsturi un Liepājas futbola tradīcijām, es jebkurā situācijā turpināšu vienmēr pārdzīvot par FK “Liepāja”.

Daudz jaunu spēlētāju. Iespējams, zaudējuma iemesls vēl arī tur, ka viņi nav paspējuši saspēlēties.

– Te pat pavisam nav jautājums par saspēlēšanos. Te galvenais sirds! Laukumā tai vajadzētu būt. Bet ko mēs redzējām?! Kontrolēt spēli, pārliecinoši uzvarēt pirmo puslaiku, bet otrajā… Mēs pārtraukumā brīdinājām, ko gaidīt no pretinieka, kam būt gataviem, un kas?! Notika tieši tas, par ko mēs brīdinājām. Ziniet, man ļoti žēl, ka tik daudz darba kaut kur aizlido… Kaut gan it kā mums tādi spēlētāji, kuriem arī bez trenera vajadzētu tikt galā ar tādu pretinieku…

Patreizējo sāvokli jūs esat gatavi labot?

– Ziniet, uzreiz pēc lūk, tādas spēles apstiprināt, ka esmu gatavs visu izlabot – tas skanētu jau pārāk pafosi. Bet, neapšaubāmi, jebkuru situāciju var labot. No otras puses, tas, ko es redzēju otrajā puslaikā – man tas ir šoks. Teikšu godīgi, man bija sajūta, ka es guļu. Jā, par tādu spēli otrajā puslaikā es pilnībā nesu visu atbildību. Bet ceru, ka spēlētājiem arī atradīsies, par ko padomāt. Par to, kā viņi sevi gatavo spēlēm un t. t. Es prasīju futbolistiem: “Kas notikās otrajā puslaikā?!” Neviens no viņiem man neatbildēja.

(Šajā momentā preses konferencē Tamazam Pertijam iezvanījās telefons un viņš paziņoja žurnālistiem, ka viņam zvana kluba prezidents. Preses konferences laikā galvenais treneris atbildēja uz zvanu un iezīmēja kluba prezidentam savu pozīciju. Oļegs Hramovs tiešajā ēterā atbildēja tādā veidā: “Nekur nav jāaiziet. Vajag strādāt. Vajag visiem kopā labot stāvokli. Tamaz, nenokaar degunu, kopā “izgrebsim” situāciju).

Kad komandai pievienosies spēlētāji, kuri īrē “Grobiņā”?

– Viņi atgriezīsies pie mums trešdien. Absolūti esmu pārliecināts, ka Roberts Meļķis mums palīdzēs. Šim puisim ir sirds. Mums ir daudz spēcīgāki spēlētāji, kā Roberts, tas jāatzīst. Bet viņam ir kaisle, ir patriotisms. Starp citu, atkartošos, par kluba patriotismu mēs ļoti daudz runājam un stāstām mūsu spēlētājiem. Liepājā ļoti prasīgi līdzjutēji, viņi daudz prasa, un es viņus pilnībā atbalstu. Kad viņi prasa vairāk, aug visa komanda, aug visi spēlētāji atsevišķi. Viņi mūs kritizē, bet kādas mums pret viņiem var būt pretenzijas pēc tādas spēles?! Absolūti nekādas.

Mihails Koroļovs,
FK “Liepāja” preses sekretārs
e-mail: korolevs.mihails@inbox.lv