Svētdien, 14. jūlijā, FK “Liepāja” futbolisti aizvadīja kārtējo spēli. Latvijas kausa 1/8 fināla ietvaros Tamaza Pertijas komanda viesos tikās ar klubu FS “Jelgava”. Mūsu komanda parādīja rezultatīvu futbolu un pelnīti uzvarēja ar rezultātu 4:2 (2:0)! Ilgi gaidīta un svarīga uzvara. Tagad gaidām izlozi (tā risināsies 15. jūlijā), kurā uzzināsim pretinieku ceturtdaļfinālā.

Divus vārtus mūsu komandas sastāvā iesita uzbrucējs Artūrs Karašausks. Labais, Kara! Ar precīziem sitieniem atzīmējās arī uzbrucējs Dodo un pussargs Stefans Purtičs. Apsveicam!

Tas bija ļoti svarīgs mačs. Un ne tikai tādēļ, ka Latvijas Kauss – turnīrs, kurā mēs varam un gribam panākt pašu augstāko rezultātu. Tāds ir mērķis. Un vēl arī tādēļ, ka šodien bija ļoti svarīgi uzvarēt, lai konkurentam parādītu starpību. Tas no kategorijas “kurš ir kurš pa īstam”.

Mēs pietiekami pārliecinoši izpildījām abus uzdevumus. Ar pirmajām minūtēm akurāti paņēmām spēli savā kontrolē, un jau 3. minūtē Kara efektīgi un bīstami izpildīja soda sitienu. 29. minūtē ievērojamo pārsvaru pārvērtām vārtu guvumā, organizēja to leģendārais duets Kara – Dodo. Pirmais iedeva brīnišķīgu piespēli, otrs aizbēga uz randevū ar vārtsargu un meistarīgi visu izdarīja – 0:1! Skaisti.

Ne mazāk skaisti sanāca otrie vārti. Vajadzēja tam vēl vien četras minūtes. Ātrs pāradresējums, dalību akcijā kreisajā flangā ņēma Luka Uskokovics, Dudu, Jānis Grīnbergs ar pēdējo piespēli. Bumba nonāca pie Purtiča, un pussargs, paspīdot ar efektīgu apgriezienu, ar ļoti skaistu sitienu raidīja bumbu tālajā stūrī – 0:2! Labais, Stef, tas bija ļoti skaisti, malacis.

Likās, lieta praktiski darīta, vajag tikai saglabāt uzmanību un aukstasinību. Un mēs tiešām darbojāmies mierīgi, bet reizēm pat pārāk mierīgi – dažās epizodēs iemidzinājām paši sevi. Tā rezultāts negaidīti samazinājās: sitiens, vārtu stabs, uz atlecošo bumbu pirmais paspēja uzbrucējs – 1:2. Nepatīkami. Nekādi nedrīkstēja ļaut kodīgajai “Jelgavai” sajust, ka ir iespēja izglābties. Pēc sešām minūtēm Kara iesita savu pirmo pendeli, iesita ļoti gudri un pārliecināti – 1:3! Te vienmēr uzbāzīgais Mustafa nopelnīja “punktu”.

Atkal +2, un nekas nesolīja nervozu nobeigumu. “Liepāja” izskatījās acīmredzami spēcīgāka, mūsu puiši pilnībā kontrolēja mača gaitu. Laba bija vēlēšanās: tas pats Kara 70. minūtē, zaudējot divcīņu “viens uz vienu”, neizslēdzās, skaistā izklupienā atgrieza sev bumbu. Labais, Artūr, ļoti patīkami, ka kapteinis jebkurā epizodē gatavs cīnīties līdz galam.

Bet 85. minūtē laukuma saimnieki atkal negaidīti iesita un ieslēdza pogu “Nervozs nobeigums”. Ātrs pretuzbrukums noveda pie izgājiena viens pret vienu – 2:3. No nekā “Jelgavai” pēkšņi atkal dzima iespēja.

Ļoti negribējās nervozēt uz karodziņa, un paldies komandai, ka tā uzreiz atkal pārliecināti atjaunoja šo mierīgo +2. Grīnbergs pacīnījās gaisā, Purtičs ar labu piespēli pagarināja uz Dodo. Brazīliešu meistars izrāvās sitiena pozīcijā un uz viņu pārkāpa noteikumus. Kara pendeli atkal izpildīja tā, kā, piemēram, EURO 2024 sanāca atzītām zvaigznēm – 2:4!

Uzvara! Malači. Ļoti ilgi to gaidījām. Īstais laiks atgriezt šo labāko futbola garšu. Ļoti vajadzīgs psiholoģisks moments pirms izbraukuma uz Fēru salām.

Tagad nedrīkst samazināt apgriezienus.

11.LV LATVIJAS KAUSS 2024. Astotdaļfināls

FS Jelgava – FK Liepāja – 2:4 (0:2)

Liepāja: Kurakins, Cheikh Faye, Uskokovic, Simičs, Babic, Grīnbergs, Purtic (Kangars, 90+2), Cheikh Diouf (Khorkheli, 90+2), Doudou (Moustapha Diaw, 56), Karašausks (Patijčuks, 90+2), Dodo (Bagdasarjans, 90+2).

Rezervisti: Lazarevs, Ivanovs, Arcadio, Liedsman.

Vārti: 0:1 Dodo (29), 0:2 Purtic (33), 1:2 Oloko Ede (58), 1:3 Karašausks (64, 11. s.s.), 2:3 Oloko Ede (85), 2:4 Karašausks (89, 11. s.s.).

Brīdinājums: Kļuškins (48).

Galvenais tiesnesis: Aleksandrs Anufrijevs.

Jelgava. 14.07, Zemgales OC. Skatītāju skaits: 295.

Foto FS Jelgava.

Mihails Koroļovs,
FK “Liepāja” preses sekretārs
e-mail: korolevs.mihails@inbox.lv