Trešā uzvara pēc kārtas. Sausā sērija, kura ilga 320 minūtes. Trīs vārti, liels skaits vārtu momentu. Daudz iemeslu pozitīviem iespaidiem. Bet Tamazs Pertija pirmām kārtām runāja par to, kas viņu sarūgtināja spēlē ar “Tukumu”. Un FK “Liepāja” galvenajam trenerim bija pilnīga taisnība.

FK “Liepāja” galvenā trenera Tamaza Pertijas komentārs pēc mača:

Esmu pateicīgs futbolistiem par trīs punktiem, lielāko daļu spēles mēs aizvadījām ļoti labi. Esmu apmierināts, ka uzvarējām, un kā to izdarījām. Bet žēl, ka tā bija ne visu maču. Par pēdējām 15 minūtēm futbolisti no treneru štāba sadzirdēja ļoti stiprus “komplimentus”. Par šo nogriezni esmu ļoti neapmierināts. Nedrīkst tādā situācijā ļaut viesiem iesist. Saprotu, ka spēle bija darīta, bet jebkurā gadījumā nedrīkst nenovērtēt pretiniekus. No pirmās minūtes un līdz pēdējai mums jāpaliek profesionāļiem.

Trīs uzvaras pēc kārtas, skaitot kausa spēli četras. Komanda dodas pareizā virzienā?

Domāju, jā. Mēs ļoti vareni pastiprinājāmies, un es esmu pateicīgs visiem, kuri strādāja šajā virzienā. Mēs principiāli nomainījām treniņu procesu, un es esmu ļoti pateicīgs saviem palīgiem, kuri strādā augstā līmenī. Ar tagadējo spēlētāju atlasi mēs varam strādāt pavisam citā režīmā, kā agrāk. Redzu, ka komanda arvien vairāk iegūst savstarpējo sapratni. Bet četras uzvaras pēc kārtas – tas nav mūsu sapņu kalngals. Mēs gribam pacelties un, esmu pārliecināts, mēs to varam izdarīt. Bet tikai, ja laukumā nebūs tā, kā bija šodien pēdējās 15 minūtēs.

Kas iepriecināja pirmām kārtām?

Mēs ļoti kvalitatīvi kontrolējām bumbu. Daudz uzmanības tam veltam treniņos. Ļoti priecājos, ka tas izpaužas spēlēs, spēlētāji labi mūs sadzird. Vēl es esmu priecīgs, ka uzbrūkošās grupas spēlētāji sāk parādīt savu īsto līmeni. Dodo, Moustapha Diavs, Leidsmans, Bagdasarjans to pierāda. Varu turpināt – Lausičs, Meļķis, Patijčuks, citi, arī viņi acīmredzami pieliek. Atzīmēšu, ka spēlētāji ļoti profesionāli, viņi dara visu, lai kvalitatīvi izpildītu jebkuru uzdevumu. Redzu, mēs ar katru dienu arvien tuvāk tam, lai kļūtu par vienu veselu. Komandas interesēm vienmēr jābūt pirmajā plānā.

Tagad rezervē spēlētāji, kuri pilnībā var spēlēt pamatsastāvā.

Jā, pēdējā mēnesī mēs izdarījām ļoti daudz, lai tā būtu. Mēs panācām augstu konkurenci un balansu. Tie, kuri iziet laukumā – tiešām pastiprina spēli. Tie, kuri “pamatā”, brīnišķīgi zina, ka uz viņu vietu ir ļoti nopietns konkurents. Protams, tas paaugstināja mūsu kopējo līmeni.

Ar ko nodarbosieties pauzē?

Trīs dienas atpūtīsimies, pēc tam turpināsim gatavoties. Nospēlēsim pārbaudes spēli Lietuvā, pēc tam mūs gaida treniņi divreiz dienā. Mēs turpinām iepazīties ar spēlētājiem. Darām visu to, ko parasti dara ziemā. Bet tāda patreiz realitāte. Par laimi, tagadējais sastāvs visu saprot bez liekiem vārdiem, un tas ir ļoti svarīgi.

Foto liepajniekiem.lv

Mihails Koroļovs,
FK “Liepāja” preses sekretārs
e-mail: korolevs.mihails@inbox.lv