Svētdien, 29. septembrī, FK “Liepāja” futbolisti aizvadīja kārtējo Latvijas čempionāta spēli. “TonyBet Virslīga” trīsdesmit pirmās kārtas ietvaros Tamaza Pertijas komanda viesos tikās ar klubu “Riga” FC. Mūsu komanda ļoti cienīgi sitās ar vienu no sezonas galvenajiem favorītiem, bet, diemžēl, zaudēja ar rezultātu 0:1 (0:0). Apbēdinoša neveiksme, mēs pilnībā varējām cerēt uz ko vairāk.

Mēs atkal atgriezāmies galvaspilsētā “Skonto” stadionā. Bet šodien mums bija vēl viens svarīgs uzdevums, bez izmisīgās kaujas par punktiem, kuri mums vajadzīgi katrā spēlē. Šodien ļoti vajadzēja pierādīt (pirmām kārtām, pašiem sev), ka ļoti sliktā spēle trešdien bija rūgts, pārsteidzošs, bet tomēr negadījums. Pierādīt, ka tam “kausa murgam” nav nekā kopēja ar īsto FK “Liepāja” komandu. Vispār, mums šodien bija jābūt absolūti citādākiem.

Svarīgi un labi, ka tas mums izdevās. Apbēdinoši tikai, ka pat cienīga un kvalitatīva pretošanās neļāva papildināt mūsu punktu krātuvi turnīra tabulā.

Tikšanās likteni atkal izšķīra pendele, kuru atkal “noteica” visu redzošais VAR. Otrā puslaika sākums, apnicīgais “punkts”, neveiksmīgā Dudu rokas centimetrs, vārti – 1:0. Jā, taisnīgi, pēc likuma burta, bet, bez šaubām, tādi notikumi vienmēr atstāj nepatīkamu nosēdumu. Futbols jau sen nav tāds, kā bija kādreiz…

Vārtu zaudējumu nenosauksi par likumsakarīgu. Jā, “Riga” FC vairāk piederēja bumba, izveidoja dažus pusasus pus momentus, bet ne par kādu nospiedošu pārākumu runas nevarēja būt. Mēs atceramies pirmo puslaiku, saprotams. Viesi pamatuzmanību veltīja aizsardzībai, priecēja ar agresivitāti un noskaņošanos, momentāli uzspieda cīņu un izvērsties pretiniekam neļāva. Interesants presings sanāca.

Mūsu darbības kopumā stipri atšķīrās (uz labāko pusi) no tā, ko mēs redzējām trešdien. Un tas bija ļoti patīkami vēl arī tādēļ, ka mūs nesalauza acīmredzamās kadru problēmas: traumu un diskvalifikāciju dēļ mums daudz svarīgu spēlētāju iztrūka. Jā, pirmajās 45 minūtēs mēs nebijām bīstami uzbrukumā, bet mēs bijām ļoti savākti un organizēti aizsardzībā.

Kopumā, nulles uz tablo uz pārtraukumu nevienu nepārsteidza.

Bet lūk, sākās otrais puslaiks, VAR ātri visiem pateica, kur pendele. Gandrīz uzreiz “Riga” FC iesita otros vārtus, bet tur aizmugures stāvoklis bija redzams pat no stacijas platformas. VAR to arī, saprotams, ieraudzīja.

Un lūk, šī epizode kā reiz pamodināja mūsu darbības uzbrukumā pa īstam. Mēs beidzot sākām apdraudēt pretinieka vārtus. Ne tikai domāt par draudiem, bet tieši kvalitatīvi apdraudēt. 64. minūtē mums nedaudz pietrūka, lai izlīdzinātu rezultātu. Dudu aizlidoja uz vārtiem, skaisti iegrieza bumbu apakšējā stūrī. Eh, vārtsargs spīdoši smago bumbu sasniedza. Stūra sitiens, Jānis Grīnbergs, laba piespēle, un Danila Patijčuks klasiski sita ar galvu. Bum, atkal vārtsarga brīnišķīgs seivs. Eh…

Mūsu spiediens ievērojami pieauga, spriedze pie “rīdzinieku” vārtiem bija tiešām spēcīga. Viens izgājiens, otrs. 74. minūtē labs izrāviens flangā, piespēle centrā, un Čeiks Dioufs no gaisa sita apakšējā stūrī. Uh, atkal vārtsargs.

Acīmredzami, ka “Riga” FC ļoti grūti padevās atvirzīt spēli no saviem vārtiem. Vēl viens labs uzbrukums, Arams Bagdasarjans asi atrada Grīnbergu, Janka spīdēja ar māņu kustībām, spēcīgi un bīstami sita pa vārtiem – pāri. Bet lūk, jau pats Bagdasarjans izlēma sist no vidējas distances: bīstami, mazliet garām vārtu stabam, uh. Šturmēšana mums īsta, tiesa, nesanāca, bet pēdējās sekundēs bīstamu izgājienu mēs tomēr noorganizējām. Centrējums no flanga, cīņa gaisā, sitiens no otrā stāva trāpīgs, diemžēl, nekļuva…

Jā, mūsu līmeni, īsto līmeni, mēs apstiprināt spējām. Tas ir nopietns sasniegums. Tas saka un pierāda, ka mūsu komandas klase kļuvusi cita. Mēs sagādājam grandiem lielas problēmas viņu laukumos. Tas ir lieliski. Bet, diemžēl, mēs tomēr atkal palikām bez punktiem. Un tas sarūgtina, ļoti stipri sarūgtina.

Sestdien, 5. oktobrī, FK “Liepāja” beidzot atgriezīsies dzimtajā stadionā. Mēs uzņemsim “Audu”. Ļoti svarīga spēle, mums ļoti vajadzīgi punkti. Jo vairāk pret pretinieku, kurš nesen tik stipri sabojāja mums noskaņojumu.

Bet mēs jau teicami atceramies, kādā spēlē un pret ko mēs panācām pašu pirmo uzvaru šajā nepatīkamajā sezonā. Un bija tas Liepājā…

TONYBET VIRSLĪGA 2024. 31. kārta

Riga FC – FK Liepāja 1:0 (0:0)

Riga: Zommers, Černomordijs, Ngoms, Musā, Erkviaga, Babecs, Ankrā, Gejs, Dašķevičs, Mankendā (Ngenā, 46), Regža (Ramires, 46).

Rezervisti: Kazainis, Contreras, Muscia, Perez-Vico, Iļjins, Jurkovskis, Ibrahim.

Liepāja: Petkovičs, Babičs, Patijčuks (Bagdasarjans, 78), Falls (Čikovani, 42), Kangars, Lausičs, Purtičs, Cheikh Diouf, Grīnbergs, Dudu, Leidsmans (Aganspahičs, 78).

Rezervisti: Lazarevs, Simičs, Evelons, Ziemelis.

Vārti: 1:0 Ramires (52, 11.s.s.).

Brīdinājums: Ngoms (44).

Galvenais tiesnesis: Sergejs Vasjkovs.

Rīga. 29.09, Stadions “Skonto”. Skatītāju skaits: 873.

Foto Nora Krevņeva Baibakova.

Mihails Koroļovs,
FK “Liepāja” preses sekretārs
e-mail: korolevs.mihails@inbox.lv