Vienmēr ļoti patīkami uzvarēt spēcīgu komandu. Vēl jo vairāk, uzvarēt viesos. Un jūs atceraties, draugi, ka “Liepāja” izdarīja Valmierā to otro reizi pēc kārtas! Bet kopumā mūsu komanda nezaudē Valmierā jau piecas spēles pēc kārtas (trīs uzvaras un divi neizšķirti). Saprotams, Tamazs Pertija neslēpa, ka viņš ļoti apmierināts.

FK “Liepāja” galvenā trenera Tamaza Pertijas komentārs pēc mača:

Mēs atbraucām šeit ar vienu mērķi – trīs punkti. Ļoti priecājos, ka veiksmīgi izpildījām uzdevumu. Ļoti smaga spēle. Protams, teicami zinājām “Valmieras” spēku, mājās viņi vienmēr spēlē īpaši asi un agresīvi uzbrukumā. Izvēlējāmies spēles plānu pretuzbrukumos, un tas nostrādāja ļoti labi. Uzskatu, šodien “Liepāja” izskatījās ļoti spēcīgi spēles organizācijas plānā un ar komandas disciplīnu. Katrs spēlētājs juta atbildību ne tikai par sevi, bet arī par visu komandu. Mēs parādījām īstu raksturu, un tikai tā uzvar tādus mačus.

Jau teicu un tagad gribu atkārtot: īsā laikā mums izdevās izveidot ļoti labu kolektīvu. Liels paldies visiem mūsu spēlētājiem, visiem, kuri strādā FK “Liepāja” un, protams, kluba vadībai. Galvenais, mūsu klubā patiešām brīnišķīga atmosfēra. Tas ļauj man skaļi teikt: FK “Liepāja” šodien ļoti laba komanda pēc visiem parametriem.

Tādas uzvaras, kā šodien, parāda, ka mēs soli pa solim paceļamies. Ļoti priecājos, ka savstarpējās spēlēs “Liepāja” šajā sezonā uzvarējusi “Valmieru”. Atgādināšu, ka mēs esam uzvarējuši arī “Audu”. Tas runā par to, ka ar spēcīgām komandām mēs spēlējam augstā līmenī, bet lūk, ar citām mums kaut kā pietrūka, un tādēļ mēs zemāk par konkurentiem turnīra tabulā. Zemāk par to pašu “Valmieru”, vienu no labākajām Latvijas komandām ar brīnišķīgiem spēlētājiem.

No sirds novēlu “Valmierai” veiksmīgi atrisināt tagadējo situāciju. Ļoti svarīgi mūsu futbolam, lai tāda spēcīga un simpātiska komanda saglabātos. Visi mēs zinām, ko “Valmiera” izdarījusi priekš mūsu futbola un pilsētas kopumā pēdējos gados. Jā, viņi spēcīgi konkurenti, bet vienalga negribās zaudēt tādu komandu, un, ceru, ar to solidāri visi mani kolēģi.

Kādā līmenī šodien nospēlēja Petkovičs?

Jūs ziniet, es uzskatu Petko par labāko vārtsargu Latvijas čempionātā, un es jau par to esmu runājis. Viņš ir spēcīgs vārtsargs, pie tam, viņa līmenis pastāvīgi aug. Domāju, par viņa spēli sajūsmināmies ne tikai mēs, bet arī citu komandu līdzjutēji. Tas, kā šodien spēlēja Petko… Bet, godīgi runājot, mani tas pilnīgi nepārsteidza. Kad Petko tiko atbrauca, mēs pēc diviem treniņiem sapratām, ka mūsu klubā parādījies TOP vārtsargs. Jā, jūs redzējāt, kādas bumbas viņš šodien izvilka, bet viņš tādas pašas bumbas velk katrā spēlē un katrā treniņā. Viņa spēles un cilvēciskās īpašības padara Petko par līderi. Ļoti priecājos, kā strādā Petko un mūsu vārtsargu treneris Toms Vīksna. Tā kā mūsu vārti, tā sacīt, brīnišķīgi aizsargāti.

Pirmos vārtus Latvijas čempionātā nosvinēja Marins Lausičs.

Jā, apsveicu Marinu ar pirmajiem vārtiem. Izdarīja viņš to meistarīgi. Augsta līmeņa sitiens. Atkal jau runa par to, kā mēs pastiprinājāmies vasarā. Tādēļ, ka tieši spēlētāji izšķir maču iznākumu, lai ko nerunātu treneri un t. t. Lūk, šodien Marins kā reiz izšķīra spēles iznākumu. Visa komanda izskatījās ļoti labi, bet konkrētajā epizodē jāatrodas spēlētājam, kurš izšķir epizodi. To šodien izdarīja Marins.

Foto Valmiera FC, Jānis Līgats.

Mihails Koroļovs,
FK “Liepāja” preses sekretārs
e-mail: korolevs.mihails@inbox.lv