Sestdien, 30.maijā 16:00 Kauguru vidusskolas laukumā vietējais Jūrmalas Spartaks uzņems FK Liepāja „SMSCredit.lv” virslīgas 9.kārtas spēlē.

Iepriekšējā reizē Liepājā tika fiksēts kaujiniecisks neizšķirts 0:0, rūgtums ir abām komandām, kā vienai tā otrai bija iespējas izraut uzvaru un izcīnīt svarīgus 3 punktus. Šobrīd abas vienības dala 2.vietu turnīra tabulā ar 15 punktiem 8 spēlēs. Uzvaras gadījumā iespēja pakāpties uz 1.vietu, bet zaudējuma gadījuma var noslīdēt līdz 4.vietai tabulā.

FK Liepāja iepriekšējā kārtā piedzīvoja pirmo zaudējumu šogad virslīgā, izbraukumā piekāpjoties Skonto FC ar rezultātu 0:1. Lai arī iespējas bija vairākas, lai izlīdzinātu rezultātu un izvirzītos vadībā liepājniekiem nevedās ar iespēju realizāciju, tika piedzīvots zaudējums un zaudēta turnīra līdera gods. Viens no lielākajiem iztrūkumiem liepājniekiem bija argentīnieša Torresa nespēlēšana, viens no komandas līderiem vēl aizvien ārstē savainojumu, bet spēlē pret Jūrmalas Spartaks visticamāk atgriezīsies laukumā. Pamatīgs robs FK Liepāja sastāvā ir aizsardzības līnijā, kur vēl aizvien diskvalifikācijas dēļ nevar spēlēt Pāvels Mihadjuks, bet pozitīvi, ka 10.kārtas spēlē savu skatītāju priekšā pret FK Jelgava Mihadjuks būs atpakaļ ierindā.

Jūrmalas Spartaks pirms sezonas pēc sastāva tika uzskatīts, kā viens no favorītiem, bet sezonas sākumā neizmantoja pilnīgi visu savu potenciālu. 1.apļa izskaņā jau vairāk komanda rādīja savu spēku, uzvara pār Skonto FC un iepriekšējā kārtā iznīcināta FB Gulbene ar rezultātu 6:0 liek domāt, ka komanda ir uz pareizā kursa, lai cīnītos par medaļām. Rezultatīvākais spēlētājs šobrīd ir Elvis Stuglis ar 3 vārtu guvumiem, bet laukumā pamanāmākais ir leģionārs Ahmeds Abdultaofiks, kurš ne tikai spēj gūt vārtus, bet izvirza komandas biedrus labās vārtu gūšanas pozīcijās.

FK Liepāja pussargs Roberts Savaļnieks : „Pirmajā tikšanās reizē nospēlējām neizšķirti. Bija ļoti smaga spēle, jo pretinieki ir augumā raženi, bet iespējas uzvarēt bija abām komandām. Domāju, ka visi apzinās šīs spēles cenu, uzvaras gadījumā nostiprināmies labāko trijniekā, bet zaudējuma gadījumā sākam visu no gala un cīnāmies par labāko trijnieku. Turnīra tabula ir ļoti blīva, tas nozīme, ka jeb kurai komandai viens zaudējums var atņemt vairākas vietas kopvērtējumā. Ja izmantosim savas iespējas un parādīsim labāko spēli uzskatu, ka rezultāts neizpaliks. Trīs spēlēs pēc kārtas neesam izcīnījuši uzvaru, centīsimies šo sēriju salauzt.”

 

FOTO : Mārtiņš Sīlis