FK “Liepāja” nebija zaudējusi gandrīz piecdesmit dienas. Čempions izrādījās stiprāks un pārtrauca mūsu vareno sēriju. Apbēdinoši, bet arī nopietns iemesls lepnumam mums ir. Līderis, bez šaubām, attiecās pret mūsu komandu ar lielu cieņu. Tamazs Pertija pēc spēles runāja arī par to.

FK “Liepāja” galvenā trenera Tamaza Pertijas komentārs pēc mača:

Teicama spēle, tā noteikti patika līdzjutējiem. No pirmās un līdz pēdējai sekundei abas komandas spēlēja ļoti labi. Mierīgi varu teikt, ka šodien mēs RFS ne ar ko nepiekāpāmies, mēs nebijām sliktāki par viņiem. Protams, pretinieka klase patreiz daudz augstāka, to, tai skaitā, parādīja viņu otrie vārti. Bet kopumā mūsu presings, kustība, izeja no aizsardzības uzbrukumā, momentu veidošana bija ļoti nopietnā līmenī. Soli pa solim mēs ceļamies, to parāda rezultāti un mūsu futbola kvalitāte. Tā kā kopumā es esmu apmierināts ar spēli, kaut gan mēs zaudējām. Apsveicu pretinieku ar uzvaru un novēlu panākumus Eirokausos.

Ātrie vārti ietekmēja komandu?

Protams, tas stipri jūtams. Spēle tikko sākās, un uzreiz tāda šaubīga pendele. Bet ja mēs būtu vāji, tad pēc tāda sākuma mēs nolaistu galvas un nepieceltos. Bet nē, paldies puišiem, viņi palielināja tempu, vēl stiprāk sadusmojās un spēlēja brīnišķīgi. Ceru, tā būs arī turpmāk. Temps, vēlēšanās, presings, viss tas no mūsu puses bija visai iespaidīgi.

Varens nogrieznis otrā puslaika sākumā. Var tā spēlēt visas 90 minūtes?

Kas tāds nav pa spēkam nevienai komandai. Grūti tādā līmenī spēlēt pastāvīgi vēl arī tādēļ, ka mums daudz jauno spēlētāju, kuri tikai iepazīstas ar īstu futbolu. Bet, protams, mēs tiecamies uz to, lai tādu kvalitatīvu spēli rādītu pēc iespējas ilgāku laiku. Atceraties, bez teicamā nogriežņa otrajā puslaikā, mēs vēl ļoti labi spēlējām līdz pārtraukumam. Žēl, tad neiesita Leidsmans un Grīnbergs.

Otrie vārti salauza spēli galīgi?

Nē, nepiekritīšu, mēs nesalūzām. Un paldies par to puišiem. Jā, bija nogrieznis, kad mēs piecas minūtes atgriezāmies spēlē, bet pēc tam atkal ieguvām bumbu, parādījām presingu, daudz uzbrukām, labi aizsargājāmies. Tā kā mēs vispār kopumā labi izskatāmies, neskatoties uz to, ka tādā izskatā atrodamies pavisam mazu laiku.

RFS spēlēja labākajā sastāvā. Tas deva gandarījumu?

Protams, RFS sastāvs sacīja par to, ka viņi attiecās pret FK “Liepāja” ar lielu cieņu, un mēs to novērtējam. Atceraties, pie rezultāta 1:0 viņi atstāja laukumā visus līderus, un tas arī runā par cieņu pret mūsu komandu. Mēs šo cieņu nopelnījām.

Nākamā spēle Latvijas Kausā. Komanda gatava turpināt tādā pat garā, kā šodien?

Jā, mēs gribam spēlēt tā arī turpmāk. Ceru, pusfinālam būsim gatavi teicamā emocionālā stāvoklī. Ļoti svarīga spēle, bet es jau teicu, ka FK “Liepāja” lieli plāni. Mēs gribam būt konkurētspējīgi, tādēļ uzaicinām tādus spēlētājus, pagarinām ar viņiem kontraktus un t. t. Mēs gribam nākamajā gadā iziet pret RFS un spēlēt vienā līmenī. Ļoti negribās, lai atkārtotos pirmā vai otrā riņķa situācija, kad mēs priekš viņiem bijām peramie zēni.

Ir pārliecība, ka šis sastāvs saglabāsies nākamajā gadā?

Bez šaubām. Protams, kaut kādas izmaiņas būs, kādu uzaicināsim, kādam beigsies kontrakts un t. t. Bet kodolu mēs saglabāsim. Patreiz spēlētāji nedod iemeslu tam, lai tos mainītu. Saprotams, ka, ja kāds pēkšņi sajuks prātā līdz čempionāta beigām, tad mēs meklēsim citu. Lūk, kur RFS panākums? Viņi daudzus gadus spēlē ar vienu sastāvu, no laba labu nemeklē. Jā, pastiprina konkrētas pozīcijas, bet kopumā pamatu saglabā. Tas ir dabīgs process, un tas turpinās līdz tam laikam, kamēr tu nenoteiksi 25 futbolistus, kuri atbilst tava kluba līmenim un ambīcijām.

Kalendārs smags, komanda gatava tam, lai izturētu tādu slodzi līdz galam?

Domāju, jā, mēs fiziski esam teicami gatavi. Presingot RFS – tas ir smags uzdevums, bet mēs izturējām. Atceraties pēdējās spēles: mēs daudz iesitam, daudz momentu izveidojam. Tā kā es ļoti ceru, ka līdz čempionāta beigām mēs izturēsim augstu tempu.

Mihails Koroļovs,
FK “Liepāja” preses sekretārs
e-mail: korolevs.mihails@inbox.lv