Mūsu uzvara pēdējā kārtā sanāca ļoti svarīga un laba. Tajā ziņā, ka mūsu komanda parādīja ļoti kvalitatīvu futbolu, vispirms jau taktiskajā plānā. Mēs noteikti zinājām, ko darīt, lai uzvarētu un darījām to akurāti, neatlaidīgi un disciplinēti. Mēs bijām efektīvi pretuzbrukumos un ļoti uzticami aizsardzībā.

Aizsargs Anto Babičs kārtējo reizi nospēlēja uzticami, uzmanīgi un tradicionāli ar milzīgu pašatdevi. Pēc spēles Anto padalījās ar iespaidiem par skaisto uzvaru.

Anto, apsveicu ar svarīgo uzvaru. Kādas emocijas?

Paldies, emocijas teicamas. Tikai spēka gandrīz nav palicis, viss laukumā atstāts. (Smaida). Smaga spēle, īpaši nervozas sanāca pēdējās minūtes. Bet, domāju, mēs bijām pelnījuši trīs punktus. Pilnībā izpildījām treneru uzstādījumu un iznākumā uzvarējām.

Pēdējās minūtes piespieda mūsu līdzjutējus stipri panervozēt.

Jā, bet galvenais, viņi atstāja stadionu priecīgā noskaņojumā. Paldies viņiem par atbalstu, mūsu komandu ļoti labi atbalstīja. No nervoza noslēguma mēs, protams, varējām izvairīties. Bija jāiesit trešie vārti, tad jau vispār viss uzreiz beigtos. Vispār, “Auda” stipra komanda, tā arī jānovērtē – savu reto iespēju uzbrukumā viņi izmantoja gudri.

Spēli ar šo pretinieku mēs gaidījām sen…

Jā, saprotu, ka jūs norādāt uz neseno spēli Kausā. Protams, mēs par to neveiksmi neaizmirsām un ļoti gribējām reabilitēties. Domāju, tas mums izdevās teicami. Mēs pierādījām, ka toreiz bija apbēdinošs negadījums, ka “Liepāja” prot un var spēlēt pavisam citā līmenī.

“Auda” mīl ātrumu, augstu tempu. Mēs liedzām pretiniekam šos trumpjus.

Piekrītu, tā arī bija. Pēc manām domām, mēs pareizi nospēlējām taktiski, atņēmām viesiem plašumu, pastāvīgi izdarījām spiedienu, labi izmantojām presingu. Mūsu treneri izdarīja ļoti labu darbu. Nu un, saprotams, visi puiši darbojās pareizi, mūsu pretuzbrukumi sanāca ļoti bīstami. Domāju, visi redzēja, ka mūsu momenti bija daudz asāki, kā viesiem.

Kurš bija labākais mūsu komandā?

Es nosauktu visus. Visi bija labākie. Visa komanda nospēlēja ļoti kvalitatīvi, mūsu uzvara – tas ir visu nopelns, kuri bija laukumā.

Nav šaubu, tev taisnība. Bet Dodo tomēr pelnījis atsevišķus labus vārdus.

Protams. Dodo bija lielisks, viņš nospēlēja vienkārši brīnišķīgi. Viņš parādīja, ko var izdarīt laukumā, kad tev satriecoša pieredze un augsta meistarība. Protams, Dodo ieguldījums šajā uzvarā ļoti iespaidīgs.

Ļoti iepriecināja, ka ierindā atgriezies Simičs. Vērot viņa darbības – tā vienmēr īsta bauda.

Absolūti piekrītu. Mēs visi ļoti priecājamies, ka Marko atgriezies. Spēlēt ar viņu kopā daudz vienkāršāk. Visi zina, uz ko viņš spējīgs, viņa līmenis un klase. Visiem skaidrs, ka ar Marko atgriešanos mūsu aizsardzība kļūst daudz drošāka. Un ne tikai aizsardzība: visas līnijas spēlē daudz savāktāk un kvalitatīvāk. Tādi spēlētāji, kā Simičs, paceļ komandu pavisam citā līmenī.

Un vēl nevar neatzīmēt Petkoviču. Viņa aukstasinība vienmēr atstāj iespaidu.

Mūsu vārtsargs katrā spēlē darbojas ļoti labi. Te pat nav ko teikt. Žēl, ka mums nesanāca nospēlēt uz “nulli” – Petko to noteikti pelnījis. Protams, viņa meistarība un pārliecība ļoti palīdz aizsargiem.

Viņš, starp citu, ļoti jūs sabar spēles laikā?

Sabar? Aizrādījumi viņam vienmēr ļoti labi. Bet jā, gadās, ka uzkliedz īpaši skaļi. (Smaida). Kad vajadzīgs, var, protams, kā saka, uzbērt kādam. Bet tas notiek vienmēr vajadzīgajā momentā un par lietu. Vienkārši tāpat labsirdis Petko nekad un nevienu neaizvaino. (Smaida).

Uzvara vienmēr paceļ noskaņojumu. Par ko mums jādomā nākamajos mačos?

Pēc pauzes mums jāturpina spēlēt tikai uz uzvaru. Nedrīkst apstāties, situācija tabulā saspringta. Vajag izdarīt visu iespējamo, lai FK “Liepāja” paceltos pēc iespējas augstāk. Nākamajā kārtā mēs spēlējam Valmierā, tas būs grūts un interesants mačs. Nešaubos, ka mēs brauksim uz turieni tikai pēc trīs punktiem.

Foto FK Auda

Mihails Koroļovs,
FK “Liepāja” preses sekretārs
e-mail: korolevs.mihails@inbox.lv