Svētdien, 21. jūlijā, FK “Liepāja” futbolisti aizvadīja kārtējo Latvijas čempionāta spēli. “TonyBet Virslīga” divdesmit trešās kārtas ietvaros Tamaza Pertijas komanda viesos tikās ar klubu “Auda”. Diemžēl, spēle mums neizdevās – zaudējums ar rezultātu 0:2 (0:1). Diemžēl, mums pagaidām nekādi neizdodas lauzt melno joslu, un tas stipri ietekmē komandas kopējo psiholoģisko stāvokli. Ļoti smagi, bet jāturpina ticēt labākajam.

Ko tur īpašu var pateikt… Tādas spēles var izvilkt tikai ar raksturu un gribasspēku. Acīmredzami, ka pēc smagā un neveiksmīgā izbraukuma uz Fēru salām spēlētāji nekādi nevarēja nonākt pie šī mača optimālajā stāvoklī. Jā, “Auda” lidoja tieši tādā pat virzienā, bet tomēr priekš atjaunošanās tai bija lieka diena. Tas ir visai ievērojams pārākums.

Bija vajadzīgs raksturs. Un mūsu komanda, protams, to parādīja, visi cīnījās, kā varēja. Bet panākumam bija vajadzīgs daudz vairāk, bija vajadzīgs futbols “pāri saviem spēkiem”. Bet tā nenotika.

Kaut gan likās, ka labs emocionāls uzplaiksnījums pašā debijā dos mums spēku un pārliecību. Te vārtsargs Vladislavs Lazarevs pacentās, malacis. Pašā debijā mēs uz līdzenas vietas atvedām sev negaidītu pendeli. Bet Laza spīdēja ar reakciju un efektīgi izvilka vienpadsmitnieku – bravo, Vlad!

Likās, tas kalpos varenam impulsam.

Nesanāca. Spēle bija vairāk vai mazāk līdzīga, viesi izskatījās ne slikti, bet atkal pretinieka laukuma pusē mums gandrīz nekas nesanāca. Tādas noslēdzošas konkrētas darbības nebija, īpaši uzbrukumā. 14. minūtē organizējām interesantu izgājienu, Stefans Purtičs labā pozīcijā, diemžēl, sitiens bija spēcīgs, bet neprecīzs. 31. minūtē atkal ar pozitīvu impulsu dāvāšanu nodarbojās Lazarevs, glābjot komandu pēc ļoti bīstama sitiena.

Mēs atbildē aizdomājāmies par uzbrukumu, panācām stūra sitienu. Un tas noveda pie vārtu guvuma. Mūsu vārtos… Ass pretuzbrukums “trīs uz diviem” un veiksmīga realizācija – 1:0. Protams, pie saviem “standartiem” dāvāt tādas dāvanas vienkārši nepieļaujami. Tā vienkārši nevar darīt. 1:0, kaut gan laukuma saimnieki neizskatījās labāki. Viņi izskatījās svaigāki, bet ne labāki. Mēs 38. minūtē varējām izlīdzināt rezultātu, bet akurātā Mustafa Diava piespēle nekļuva rezultatīva. Dodo sita pāri vārtiem.

Mēģinājumi atspēlēties bija neatlaidīgi, bet atkal bez kvalitatīva noslēguma. Pietika “standartu”, pietika spiediena, bet bez pienācīgas agresijas ķert kaut ko pa īstam nopietnu bija naivi. “Auda” aizsargājās mierīgi, bet uzbrukumā neko bīstamu neizveidoja. Tā, dažās epizodēs spīdēja ar ātrumu, bet tie bija uzliesmojumi, tas nebija neapšaubāms pārākums. Un tomēr, kā tikai sanāca iespēja aizbēgt kārtējā pretuzbrukumā – jautri un ātri aizbēga. Sitiens apakšējā tuvajā stūrī – 2:0.

Ar kaut ko tas ļoti atgādināja izbraukumu uz Aitu salām.

Lūk, arī tagad mēs atkal pacentāmies atspēlēties, līdām uz priekšu, izveidojām momentus. 78. minūtē Kīvons Leidsmans no vārtu priekšas raidīja bumbu augstu, tur, kur mākoņi. 79. minūtē Arams Bagdasarjans arī nonāca sitiena pozīcijā, bet šajā reizē sitiens bija pārāk vājš. Nav noslēguma…

Iznākumā mēs šodien zaudējām kaut kā jau ierasti. Kaut kā viss bez emocijām, tā jūties, kad tevi sasniedz stipra miegainība. Tas ir īpaši skumji.

Atmosties, vajag obligāti atmosties. Savādāk no kopējās turnīra katastrofas neizbēgt.

TONYBET VIRSLĪGA 2024. 23. kārta

FK Auda – FK Liepāja – 2:0 (1:0)

Auda: Zviedris, Hrvojs, Taivo, Ogunniji, Manē (Traorē, 68), Odraogo, Kamarā (Tallā, 68), Meļņiks (Isajevs, 75), Klemente (Ramoss, 62), Korotkovs, Saveļjevs (Konē, 46).

Rezervisti: Stūriņš, Bosančič, Ogunniyi, Tavares.

Liepāja: Lazarevs, Lausičs, Uskokovičs, Babičs (Cheikh Faye, 72), Simičs, Meļķis (Moustapha Diaw, 34), Purtičs, Karašausks, Patijčuks (Bagdasarjans, 62), Grīnbergs (Čikovani, 72), Dodo (Leidsman, 46).

Rezervisti: Petkovičs, Kangars, Cheikh Diouf, Dudu.

Vārti: 1:0 Taiwo (34), 2:0 Ramoss (66).

9. min. Taiwo (Auda) nerealizēja 11 metru soda sitienu (vārtsargs).

Brīdinājumi: Simičs (14), Klemente (29), Grīnbergs (70).

Galvenais tiesnesis: Andris Treimanis.

Rīga. 21.07, “Skonto” stadions. Skatītāju skaits: 250.

Foto FK Auda.

Mihails Koroļovs,
FK “Liepāja” preses sekretārs
e-mail: korolevs.mihails@inbox.lv