FK “Liepāja” galvenais treneris Tamazs Pertija izskaidroja, kas neizdevās mūsu komandai spēlē ar FK “Auda”. Neizdevās, diemžēl, daudz.

FK “Liepāja” galvenā trenera Tamaza Pertijas komentārs pēc mača:

– Komentārs īss. Nospēlējām vāji, kā uzbrukumā, tā aizsardzībā. Nezinu, iespējams, iemesls nogurumā. Pretinieks pelnīti uzvarēja. Neteikšu, ka “Auda” bija par mums stiprāka, bet par kļūdām mūs sodīja. Lūk, arī viss.

Jaunu spēlētāju atnākšana viesa optimismu. Tas vēl saglabājies?

– Jā, protams. Pie mums atnākuši spēcīgi spēlētāji, laba līmeņa meistari, viņi acīmredzami pastiprināja komandu. Šodien daudzās epizodēs tas bija brīnišķīgi redzams. Problēma tur, ka nebija svaiguma, nebija ātruma. Nu un bez kļūdām arī neiztika. Ko teikt: divi pretuzbrukumi – divi vārti. Šajos momentos bija acīmredzama taktiskā izgāšanās.

Var teikt, ka pamatsastāvs noskaidrots?

– Daudzējādā ziņā, jā. To, ko šodien visi redzēja – tas ir procentu uz 80 mūsu pamatsastāvs. Protams, izmaiņas vienmēr iespējamas, bet kodols noskaidrots. Tagad svarīgi, lai ar katru spēli viņi saprastu viens otru arvien labāk. Mēs ļoti gribam noslēgt šo sezonu uz labas nots, gribam saglabāt sastāvu uz nākamo gadu gandrīz pilnībā. Mēs jau tāpat brīnišķīgi saprotam, ka pastāvīgas un lielas kadru izmaiņas – tas nav pareizi.

Ar ko izsaukta ātrā Meļķa nomaiņa?

– Viņš, diemžēl, izkrita no spēles. Jutās nogurums. Plānojām, ka Roberts nospēlēs puslaiku, bet es redzēju, ka maiņa prasās ātrāk. Zinu, kā viņš var spēlēt, kādas viņam vienmēr emocijas, bet šodien tā pavisam nebija.

Kā tā var būt, ka pēc divdesmit trīs spēlēm labākais komandas bombardieris iesitis vien divus vārtus?

– Jums par to labāk pajautāt spēlētājiem. Man būtu ļoti interesanti dzirdēt viņu atbildes. Saprotams, ka mēs, treneri, nesam atbildību par katru no viņiem. Bet futbolistiem jau arī tomēr par kaut ko jāatbild, pareizi? Lūk, šodien, piemēram, prasījām izmantot piespēles tikai pa zemi, nekādu diagonāļu. Tādēļ, ka zinu, ka tagad mēs varam kombinēt. Bet darījām to ne pārāk bieži, un lūk tas satrauc.

Kāda situācija ar vārtsargiem?

– Mēs cenšamies atrast optimālo variantu. Bet skatieties, Kurakins neveiksmīgi nospēlēja Eirokausos, pieļāva tik daudz kļūdu – mums jāizdara secinājumi, vai nē?! Vai Kupatadze: kādam patikās, kā viņš nospēlēja savās spēlēs?! Lūk, tādēļ mēs visu laiku meklējam, un šis saraksts attiecas ne tikai uz vārtsargiem. Kādam no vārtsargiem galu galā jāattaisno uzticība. Petkovičs un Lazarevs – starp viņiem patreiz risinās cīņa par tiesībām spēlēt, laba konkurence. Atradīsim, atradīsim mēs optimālo variantu, vienkārši tas atņem ļoti daudz nervu. Mums jāatrod mierīgums, savādāk mums katra spēle – kaut kāds sprādziens. Ļoti svarīgi, lai paši futbolisti noticētu sev.

Jūsu komentārs par spēli Fēru salās?

– Jūs redzējāt abus mačus – viņi nebija par mums spēcīgāki. Bet viņu darbībās bija konkrētika, bet mums tās nebija. Viņiem divas epizodes, sitiens, sitiens – divi vārti. Mums labi uzvārdi uzbrukumā, bet konkrētikas laukumā nav. Spēlētāji to paši brīnišķīgi saprot, pārdzīvo, no tā kļūdas. Psiholoģiska bedre, ko padarīsi. Smags periods, bet mēs turpināsim darīt visu, lai izlabotu situāciju.

Mihails Koroļovs,
FK “Liepāja” preses sekretārs
e-mail: korolevs.mihails@inbox.lv