FK “Liepāja” galvenais treneris Tamazs Pertija, liekas, tā arī nepievērsa uzmanību tam, ka visas 90 minūtes lija stiprs lietus. Treneris, bez šaubām, izmirka līdz vīlītei, bet to pat nepamanīja. Viņš visu laiku bija laukuma malā, visu laiku bija spēlē. Par to, kādus iespaidus tā atstāja, Tamazs Pertija pateica preses konferencē.

FK “Liepāja” galvenā trenera Tamaza Pertijas komentārs pēc mača:

– Spēle, kā saka, 50 uz 50 – varējām uzvarēt, varējām zaudēt. Pateicos komandai par pašatdevi, jo vairāk tādos briesmīgos laika apstākļos. Bija daudz cīņas, mēs tajā noteikti nezaudējām, lielāko spēles daļu bijām pārākumā. Vispār, abas komandas domāja tikai par uzvaru, un, droši vien, likumsakarīgi, ka iznākumā sanāca neizšķirts. Patīkami, ka izveidojām daudz labu momentu, organizējām daudz asu pretuzbrukumu, un varējām, tā teikt, pabeigt spēli jau pirmajās 45 minūtēs.

Bet, diemžēl, neiesitām, un pēc mača es izvirzīju pretenzijas mūsu uzbrukuma grupas spēlētājiem. Mēs ļoti daudz izdarījām, lai viņiem būtu iespējas, un viņiem bija kaut kas jārealizē. Tāda līmeņa spēlētājiem, kā Dodo, Karašausks, Mustafa, Meļķis jātiek galā ar aizsargiem, kādi bija “Valmieras” sastāvā. Ceru, viņi sadzirdēs manu kritiku. Tā kā kopumā esmu vīlies, rezultāts 0:0 mani nekādā gadījumā neapmierināja. Vispirms tādēļ, ka izveidojām daudz iespēju, bet atkal neko neizmantojām.

Gribu pateikties aizsardzībai: aizsargi nospēlēja ļoti labi, disciplinēti un kvalitatīvi. Protams, pateicos vārtsargam: viņš nospēlēja tik uzticami un pārliecināti, ka man tagad ir cerība, ka mums vārtos parādījusies spēcīga figūra. Nekādā gadījumā negribu vainot vārtsargus, kuri spēlēja pie mums agrāk, bet šodien jūs paši visu brīnišķīgi redzējāt.

– Šodien tas sastāvs, kurš izgāja ar pirmajām minūtēm – tas ir kodols, uz kura turpmāk turēsies komanda?

– Jā, tā arī būs, un es to atzīmēju jau pēc iepriekšējās spēles. Kā redzat, mums pavisam cita komanda, ja atcerēties par sezonas pirmo pusi. Nešaubos, ka, spēlētu mēs tādā izskatā ar pirmo kārtu, FK “Liepāja” tabulā tagad būtu pavisam citā vietā. Jo apbēdinošāk man tagad, ka mēs izdarījām tādas milzīgas kļūdas komplektācijā sezonas sākumā. Pārāk stipri uzticējāmies dažiem spēlētājiem, bet tas izrādījās nepareizi – tā arī svarīga mācība. Tagadējais sastāvs – tā pavisam cita lieta, ar to var pārliecināti skatīties uz priekšu.

Vārtsargs Petkovičs tiešām debitēja ļoti spēcīgi, vai nebūs izšķērdība turēt uz soliņa tik daudz pieredzējušus vārtsargus?

– Nē, trīs vārtsargi mums nepieciešami. Petkovičs, Lazarevs, Kurakins. Neaizmirstiet, ka Kupatadze komandā vairāk nav.

Negaidīti bija ieraudzīt “Valmieras” sastāvā Uldriķi.

– Ziniet, es kā reiz biju pārliecināts, ka Normunds spēlēs, ņemot vērā viņu problēmas ar centra aizsargiem. Mēs vispār uzminējām “Valmieras” sastāvu ļoti precīzi. Uldriķis nospēlēja savā līmenī, priecājos par viņu. Saprotams, ka viņam vajag spēlēt, bet nevis sēdēt pie mums rezervē par piekto centra aizsargu. Šajā ziņā viņām pat jābūt man pateicīgam, ka es viņu neaizturēju, bet atlaidu. Normunds patreiz vēl nav top aizsargs, bet ticu, ka viņš tāds būs, ir visas iespējas.

Sestdien, 3. augustā, mūs gaida trešais derbijs, spēle “Liepāja” – “Grobiņa”. Ko domājat par šo maču?

– Jā, protams. Futbolisti sāks gatavoties derbijam dienu pēc, bet treneru štābs jau sācis to darīt. Sastāvs mūsu pretiniekam izmainījies, bet mēs zinām tā spēles rokrakstu, zinām, pret ko spēlējam. Derbijs atkal būs svētki mūsu pilsētai un līdzjutējiem, un mēs brīnišķīgi saprotam, cik svarīgs mums mačs.

Foto Valmiera FC

Mihails Koroļovs,
FK “Liepāja” preses sekretārs
e-mail: korolevs.mihails@inbox.lv