BFC “Daugavpils” ļoti reti zaudē mājās. Ļoti patīkami, ka FK “Liepāja” uzvarēja nepiekāpīgos laukuma saimniekus un izdarīja to labā stilā. No spēka pozīcijas. Atkal iesita “uzbrucējs” Marko Simičs, atkal lielisks bija Dani Petkovičs, atkal ļoti vērtīgs bija Jānis Grīnbergs. Vispār, pozitīvas atzīmes attiecās uz visu komandu.

Pilnībā taisnīgi, ka Tamazs Pertija preses konferencē pateicās visiem saviem futbolistiem.

FK “Liepāja” galvenā trenera Tamaza Pertijas komentārs pēc mača:

Smaga spēle. Laiks tāds, it kā mēs Meksikā spēlētu. Bez tam, laukuma kvalitāte varētu būt labāka. Starp citu, gribētu izteikt atbalsta vārdus un cieņu BFC “Daugavpils” spēlētājiem un treneriem, kuri tādā laukumā strādā katru dienu. Minūtes divdesmit mēs pieradām pie laukuma, bet pēc tam pārņēmām bumbu kontrolē un turējām pārsvaru. Pēc otrajiem vārtiem kļuva acīmredzams, ka mēs varam no Daugavpils aizvest trīs punktus.

Esmu pateicīgs visiem spēlētājiem, viņi ļoti nopietni attiecās pret spēli, pilnībā izpildīja uzstādījumu. Darbojās ļoti profesionāli. Apsveicu mūsu līdzjutējus ar svarīgu uzvaru. Apsveicu visus mūs, visu štābu, visu kolektīvu – mēs bijām vienoti, un tādēļ šodien mūs būtu ļoti grūti apspēlēt jebkurai komandai.

Jūs apmierināja visu futbolistu spēle?

Jā, katrs no viņiem izdarīja maksimumu priekš uzvaras. Kā jau vienmēr, kāds nospēlēja labāk; kāds nē, bet galvenais, ka mēs izskatījāmies ļoti cienīgi kā komanda un pelnīti uzvarējām.

Petkovičs nospēlējis piecas spēles, četras no tām uz “0”. Neapšaubāms pirmais numurs?

Protams. Jau atzīmēju, ja viņš, kā arī citi jauni puiši, būtu ar mums ar pirmo kārtu, tad kopējā bilde būtu pavisam cita. Ļoti priecājos, ka Petkovičs mūsu komandā. Tāda līmeņa spēlētāji Latvijas čempionātā retums. Viens no labākajiem vārtsargiem turnīrā, ja ne labākais. Ceru, viņš spēlēs pie mums arī nākamajā sezonā.

Uzvara 2:0, rezultāts varēja būt lielāks. Kādos aspektos vajag pielikt?

Pats svarīgākais priekš mums – pilnībā sakārtot savstarpējo sapratni. Individuāli mums spēcīgi spēlētāji, bet svarīgi kļūt spēcīgākiem komandas darbībās. Katrā pozīcijā jābūt līderim, tas izvedīs visu komandu citā līmenī. Piekrītu, varējām iesist vēl, bet svarīgi, ka momenti mums ir. Aizvedam bumbu uz priekšu ļoti labi, bet vajag vēl ļoti daudz strādāt pie noslēguma.

Nākamā spēle mājās pret “Tukumu”, pret konkurentu tabulā. Kas nepieciešams uzvarai?

Protams, mēs ļoti rūpīgi izskatīsim stiprās un vājās pretinieka puses. Bet pats galvenais – parādīt savu spēli. Mēs gribam dominēt un diktēt spēles noteikumus. Kā bija šodien, kā bija iepriekšējās spēlēs. Tagad mūsu futbolistu līmenis atļauj to darīt.

Saprotams, ka līdz Latvijas Kausa pusfinālam vēl daudz laika. Un tomēr, interesanti – vai jūs esat gatavi risināt uzdevumu par iekļūšanu pusfinālā?

Tā priekš mums būs ļoti svarīga un atbildīga spēle. Mēs ļoti gribam tai pieiet optimālā stāvoklī. Tomēr mūsu futbolistu gatavības līmenis atšķiras: kāds komandā no janvāra; kāds tikai nesen atnācis. Pēc mēneša visiem jābūt vienā līmenī.

Mihails Koroļovs,
FK “Liepāja” preses sekretārs
e-mail: korolevs.mihails@inbox.lv