FK “Liepāja” uzvarējusi trīs spēles pēc kārtas, kurās iesitusi astoņus vārtus. Visbeidzot tad mēs rādām rezultatīvu un asu futbolu. Nav šaubu, mūsu spēle uzbrukumā kļuvusi daudz bīstamāka un daudzveidīgāka, kā sezonas pirmajā pusē. Protams, daudzējādā ziņā tas ir uzbrūkošo spēlētāju nopelns, un pussarga Roberta Meļķa tai skaitā.

Pēc pārliecinošās uzvaras pār “Tukumu” nopietnais Roberts komentēja spēli un solīja, ka pats obligāti iesitīs tuvākajos mačos. Mēs pagaidīsim, Robčik…

Robert, apsveicu ar svarīgo uzvaru.

Paldies, ļoti priecājos, ka ieguvām trīs punktus. Pēdējās spēlēs mēs punktus krājam pārliecinoši, atrodamies tādā patīkamā uzvaru ceļā. Priecājos par komandu, par puišiem, par mūsu līdzjutējiem – ejam tālāk!

Šodien ļoti svarīgi bija paņemt trīs punktus. Noskaņojums bija tikai tāds?

Jā, katrā spēlē mēs gribam tikai uzvarēt. Mēs tādā situācijā, ka nav svarīgi, kurš mūsu pretinieks. Trīs punkti pret “Tukumu” – tiem būs liela nozīme sezonas beigās.

Par ko runāja galvenais treneris pirms spēles?

Tamazs Pertija atzīmēja, ka “Tukums” laba komanda, kura var būt bīstama. Brīdināja, ka tā mīl sist pa vārtiem no jebkuras situācijas. Atzīmēja, ka patreiz “Liepāja” spēcīgāka par “Tukumu”, bet tikai galēja noskaņošanās palīdzēs mums pierādīt to laukumā.

Kādu momentu vari nosaukt kā pašu grūtāko?

Domāju, kulminācijas moments – sarkanā kartīte. Kaut gan nevaru teikt, ka arī agrāk mēs būtu izjutuši kādas grūtības. Jā, tās varēja rasties otrajā puslaikā, kad spēka atlicis mazāk, bet noraidījuma dēļ problēmu iznākumā nebija. Mums nenācās tik daudz skraidīt, kā parasti.

Mēs iesitām skaistus vārtus. Kuri patika visvairāk?

Droši vien, izcelšu pirmām kārtām mūsu otros vārtus. Treniņos mēs daudz strādājam pie presinga, un kā reiz šajā epizodē viss nostrādāja teicami. Apzagām flangā aizsargu, ļoti ātri organizējām pretuzbrukumu: divas-trīs piespēles un vārti!

Kādēļ tev nesanāk iesist? Visu laiku kaut kur blakus…

Nu tas… Domāju, tas tikai pagaidām… Protams, ļoti gribu iesist, pie tam katrā spēlē. Vēl nedaudz laika vajag. Ticu, ka šajā sezonā vēl obligāti iesitīšu. Apsolu.

“Liepāja” patreiz spēlē daudz spēcīgāk, kā mēnesi iepriekš. Ar ko mēs esam kļuvuši stiprāki?

Pirmām kārtām tādēļ, ka mums patreiz ļoti labs sastāvs. Kad atnāk tādi spēlētāji, kā Marko Simičs, uzreiz skaidrs, ka viņi pacels kopējo komandas līmeni. Ja kāds negrib laukumā atstrādāt pēc pilnas programmas, Marko uzreiz viņam skaļi aizrādīs… Kad laukumā ir līderi, tas uzreiz stabilizē visu situāciju komandā. Vēl arī tādēļ mūsu attiecības kolektīva iekšienē kļuvušas vairāk draudzīgākas, mēs tagad esam kā liela ģimene.

Foto liepajniekiem.lv

Mihails Koroļovs,
FK “Liepāja” preses sekretārs
e-mail: korolevs.mihails@inbox.lv