Sestdien, 7. septembrī, FK “Liepāja” futbolisti aizvadīja kārtējo maču. Tamaza Pertijas komanda devās viesos uz Lietuvu, kur nospēlēja pārbaudes spēli ar klubu “Džiugas”. Tā sanāca vērtīga un noslēdzās neizšķirti ar rezultātu 1:1 (1:0). Vajadzīga un vērtīga pārbaude garās pauzes laikā: saglabājām spēļu ritmu, daudzi futbolisti guva svarīgu praksi. Neapstājamies un turpinām gatavošanos nākamajam Latvijas čempionāta mačam. 

Septembra sākums, klasiska pauze, sakarā ar izlašu spēlēm. Saprotams, to vienmēr vajag aizpildīt. Un tikai ar neatlaidīgu treniņu darbu tam, bez šaubām, par maz. Vajadzīga vēl arī laba pārbaudes spēle. Tādēļ mēs braucām uz viesmīlīgo un simpātisko pilsētu Telšai , kur stiprais “Džiugas” dāvā futbolu saviem līdzjutējiem.

Protams, skaistajā un mājīgajā vietējā stadionā (vienkārši pārsteidzoši, kā mazajās Lietuvas pilsētās prot uzbūvēt brīnišķīgas arēnas – īsti malači!) šodien spēlēja ne tuvu optimālais mūsu sastāvs. Piemēram, daudzi puiši aizbraukuši uz izlasēm. Vārtsargs Danijels Petkovičs patreiz Melnkalnes izlasē; pussargi Roberts Meļķis, Danila Patijčuks Latvijas (U21) izlasē; uzbrucējs Arams Bagdasarjans Armēnijas (U19) izlasē. Bet kāds apslimis, kāds (Marko Simičs, Kyvon Leidsmans, Čeiks Diufs) saņēmuši atpūtu.

Toties Tamazam Pertijam un viņa palīgiem parādījās teicama iespēja pārbaudīt daudzus citus spēlētājus. Pārbaudīt uz interesantā pretinieka fona, kurā sapulcināti daudzveidīgi futbolisti – tur gan portugāļu stils, gan mūsu vecie labie paziņas Bacary Sane vai Nino Noordanus, un pat latviešu vārtsargs Ivans Baturins. Kopumā, nav pārsteidzoši, ka sanāca kvalitatīvs sparings.

Maču iznākumā, protams, nenosauksi par skatāmu, bet skatītājiem tomēr garlaikoties nenācās. Visi sāka aktīvāk, vairāki bīstami “standarti” varēja kļūt rezultatīvi. 16. minūtē bija jāiesit mūsu spēlētājam, kurš pārbaudē, bet bumba aizlidoja garām vārtu stabam. Drīzumā laukuma saimnieki izvirzījās vadībā, izvirzījās negaidīti un ne pārāk pelnīti. Pendele, kura no tribīnes izskatījās pietiekami strīdīga. Sitiens labs – 1:0. Puslaiks tā arī noslēdzās, kaut gan uz pārsvaru “+1” laukuma saimnieki nenospēlēja: neizšķirts izskatītos daudz taisnīgāks.

Pārtraukums, daudz maiņu, un liela vēlēšanās atspēlēties. Ļoti negribējās zaudēt pat pārbaudes spēli – mēs jau atraduši no zaudējumiem! Pielikām ātrumus, agresiju, kustību un ieguvām noteiktu pārsvaru. Interesanti, tai skaitā, bija paskatīties uz jauno puišu spēli: Rūdolfs Ziemelis, Nikoloz Chikovani, Emīls Evelons, Aleksandrs Černozubs un citi ļoti centās. Jā, protams, reizēm apbēdinoši kļūdījās, bet augstais potenciāls puišiem redzams. Galvenais – strādāt un nešaubīties par saviem spēkiem, puiši!

Puslaika vidū laukumā parādījās Dodo un Jānis Grīnbergs, un kā reiz šis draudīgais duets vēl enerģiskāk “iededza” mūsu darbības. Drīzumā rezultāts izlīdzinājās, pie tam kuriozi. Dodo tā nobaidīja aizsargu un vārtsargu, ka tie absolūti nesaprata viens otru un izgudroja iesist bumbu savos vārtos. Bum – 1:1!

Izlīdzinājām rezultātu mēs pelnīti, un pēc tam bijām acīmredzami tuvāk uzvarai, kā pretinieks. Bet iznākumā 1:1. Vienmēr svarīgi nezaudēt, mēs to izdarījām, kaut gan šodien rezultātu arī nenosaukt par pirmšķirīgu uzdevumu. Bet lūk, daudzus citus spēles uzdevumus mēs kā reiz šodien veiksmīgi risinājām.

Gatavojamies tālāk. Atgriešanās čempionātā jau svētdien, 15. septembrī. Tā tikai liekas, ka līdz spēlei vēl ilgi. 

Bet tur FK “Metta” viesos, paši visu saprotat…

Pārbaudes spēle

Džiugas – Liepāja – 1:1 (1:0)

Liepāja: Lazarevs, Tīdenbergs, Cheikh Faye, Kangars, Babičs, Arcadio, Lausičs, Moustapha Diaw, Dudu, Aganspahičs, pārb. spēlētājs

Uz maiņu otrajā puslaikā izgāja: Kurakins, Isajevs, Uskokovičs, Purtičs, Ziemelis, Khorkheli, Chikovani, Evelons, Černozubs, Dodo, Grīnbergs.

Vārti Liepājai: 1:1 savos vārtos (66).

Foto liepajniekiem.lv

Mihails Koroļovs,
FK “Liepāja” preses sekretārs
e-mail: korolevs.mihails@inbox.lv