Svētdien, 15. septembrī, FK “Liepāja” futbolisti aizvadīja kārtējo Latvijas čempionāta spēli. “TonyBet Virslīga” divdesmit devītās kārtas ietvaros Tamaza Pertijas komanda viesos tikās ar klubu FK “Metta”. Ļoti principiālā spēle noslēdzās ar ļoti svarīgu mūsu komandas uzvaru ar rezultātu 2:1 (1:0)! “Liepāja” panāca ceturto uzvaru turnīrā (skaitot kausa spēli – piekto!) pēc kārtas. Malači. Lūk, tas ir īstais liepājnieku rokraksts. Ļoti gribas neapstāties!

Mūsu komandas labā vārtus iesita uzbrucējs Dodo un pussargs Dudu. Duets Do-Du pašā labākajā darbībā! Pieredzējušais Dodo pārliecinoši realizēja pendeli. Bet jaunais Dudu efektīgi nosledza skaistu pretuzbrukumu. Ir pirmie talantīgā puiša “Liepājas” vārti. Vēl par vienu neapšaubāmu mača varoni kļuva vārtsargs Danijels Petkovičs, veicot vairākus lieliskus seivus. Labais, Dani!

Uh, nervi! Kur bez jums, kaprīzajiem, karstajiem un uzvilktajiem, tādās svarīgās spēlēs?! Visu otro puslaiku laukuma saimnieki izrādīja nopietnu spiedienu un darīja visu, lai izlīdzinātu rezultātu. Petkovičs pārliecinoši saglabāja mums šo ļoti svarīgo 1:0, kaut gan bija ļoti karstas epizodes. Lūk, sitiens tālajā apakšējā stūrī – skaistā lēcienā Dani izvilka. Lūk, atkal spriedze, centrējumi, uzcēlieni, sitieni, bet Dani nevainojams. Bet lūk, 80. minūte un mūsu labais noskaņojums sabrūk. Stūra sitiens, centrējums, sitiens, un pat Dani jau nespēja glābt – 1:1.

Velns parāvis, cik apbēdinoši bija šajā sekundē. Jā, uzbāzīgie laukuma saimnieki, būsim objektīvi, nopelnīja šo trāpīgo sitienu. Viņi bija aktīvi, agresīvi, labi kustējās, koda mūs ar bīstamiem “standartiem”. Bet mēs tomēr pārāk agri iesēdāmies un iesēdāmies dziļi, gandrīz aizmirstot par pretspēli. Un lūk, apbēdinoši vārti, un likās, vai tiešām mēs izlaidām tādus vajadzīgos trīs punktus?! Pie tam jau tagad laukuma saimniekiem dabīgi izauga spārni un atgriezās emocijas. Nervi deg.

Bet tomēr “Liepāja” patreiz pavisam cita! Mēs pat nedomājām satraukties un netaisījāmies sapņot tikai par to, lai saglabātu šo 1:1. Mēs uzreiz spējām atbildēt. Strauji, asi un rezultatīvi. Atkal drosmīgi pārņēmām bumbu kontrolē un atkal sākām domāt par uzbrukumu. Un 88. minūtē gadījās epizode, kura pārvērtās vētrainā priekā!

Ilgs izgājiens, sāka to vēl centra aizsargs Anto Babičs. Aktivitāte kreisajā flangā, Paps Falls ar labu piespēli. Ugunīgais Moustapha Diavs turpināja un sanāca teicama piespēle Dudu. O, cik laicīgi enerģiskais mazulis atskrēja uz pareizo pozīciju – 1:2! Jā!!! Viss mūsu soliņš uzspīdēja, kā zibens! Ir!!! Nervi deg!!!

Uh, pēc tādām beigām tādus mačus jau neatdod. Mums vienkārši nebija tiesību tādā situācijā neuzvarēt. Un mēs turpinājām meklēt laimi uzbrukumā. Jau kompensācijas laikā neapturamais Musta skaisti sita tālajā stūrī – vārtu stabs. Tur uzreiz viņš atkal uzspīdēja, tās bija “šķērītes” – garām. Uh…

Bet nevar jau iztikt pavisam bez spriedzes pie saviem vārtiem. “Metta” pēdējās sekundēs metās uzbrukumā, “standarts”, pat vārtsargs atlidoja glābt, uh… Pārdzīvojām. Jā, uzvara! Nervi deg bez atlikuma.

Neticami svarīgie trīs punkti. Izsitām mēs tos ļoti smagi. Saprotams bija, ka pretinieks, visu sezonu bojājot mums garastāvokli, arī šodien būs ļoti bīstams. “Mettas” stils mums grūts: šie sīkie dūrieni ļoti nepatīkami, tiem grūti atrast pretdarbību. Tā bija arī pirmajā puslaikā, kad vairāki sitieni bija ļoti sarežģīti. Un liels paldies, Petkovičs: viņš izvilka sitienu no vārtu priekšas, viņš izvilka neērtu šāvienu ar galvu. Līmenis, kuram gribas aplaudēt.

Iznākumā mēs aizgājām pārtraukumā, esot vadībā 1:0. Pietiekami negaidīti, bet nevar teikt, ka pavisam nepelnīti. Tādēļ, ka Musta no pirmajām minūtēm “vadāja” savu flangu, Kyvonam Leidsmanam bija iespējas, Dodo aktīvi uzkurināja. Bija tuvu “standarta” vārtiem Jānis Grīnbergs. Bet dārgi vērtīgo Jankas spēles kreklu (lasiet interviju!) man nāksies pagaidīt: sitiens 29. minūtē bija efektīgs, bet vārtsargs, diemžēl, izglāba.

Puslaika beigās mūsu uzrāviens kļuva pieticīgāks, biežāk kā reiz nācās domāt par aizsardzību. Bet kompensācijas laikā mēs negaidīti iesitām! Uzbrukums, enerģija, aktivitāte, Leidsmans izrādījās uz zāles soda laukumā. Pendele?! VAR ilgi domāja un izpētīja, un iznākumā jā, pendele! Pieredzējušais Dodo bija mierīgs, kā lauva, bum – 0:1! Labais, Dodo, tava aukstasinība – tā ir meistara aukstasinība!

Tā, labā noskaņojumā, mēs aizgājām uz ģērbtuvi atpūsties. Un, kā izrādījās, tam, lai pārvērstu otrās 45 minūtes viesulī, kurā bez žēlastības deg nervi. Nervi sadega, mēs uzvarējām!

Ļoti svarīga uzvara. Mēs atkal pierādījām, ka patreiz mēs absolūti citi. Mēs ticam sev un viens otram. Un tas atspoguļojās turnīra tabulā. 

Nākamā spēle jau piektdien, 20. septembrī. Brauksim ciemos pie RFS. Lūk, tas būs ļoti interesants, smags un svarīgs eksāmens.

Ļoti gribas arī turpmāk vākt punktus…

TONYBET VIRSLĪGA 2024. 29. kārta

FK Metta – FK Liepāja – 1:2 (0:1)

Metta: Sorokins, Minkevičs, Benders (Ivulāns, 64), Šibass, Ulimbaševs, Čiņajevs, Kurcevs (Puzirevskis, 64), Reķis (Grabovskis, 46), Melnis (Scremins, 87), Vientiess, Novikovs.

Rezervisti: Parfjonovs, Yakubu, Pakulis, Stadnik, Vilnis.

Liepāja: Petkovičs, Grīnbergs, Uskokovičs, Kangars, Babičs, Lausičs, Patijčuks (Bagdasarjans, 46), Purtičs (Falls, 77), Dodo (Dudu, 85), Moustapha Diaw, Leidsman (Aganspahičs, 70)

Rezervisti: Lazarevs, Ziemelis, Čikovani, Tīdenbergs.

Vārti: 0:1 Dodo (45+7), 1:1 Puzirevskis (80), 1:2 Dudu (88).

Brīdinājumi: Reķis (7), Leidsman (44), Kurcevs (54), Bagdasarjans (62), Ulimbaševs (71), Aganspahičs (76), Novikovs (90+7).

Galvenais tiesnesis: Aleksandrs Anufrijevs.

Rīga. Stadions “Daugava”. 15.09. Skatītāju skaits: 250.

Mihails Koroļovs,
FK “Liepāja” preses sekretārs
e-mail: korolevs.mihails@inbox.lv