Mums bija jāparāda neērtajam pretiniekam, ka varam to uzvarēt. Protams, mēs par to nešaubījāmies, bet savs spēks ir jāparāda laukumā. Smagā un nervus pilnā cīņā apstiprinājām, ka mums tagad noteikti ir raksturs un līmenis. Ļoti patīkamas emocijas. Pēc spēles Tamazs Pertija padalījās ar saviem iespaidiem.

FK “Liepāja” galvenā trenera Tamaza Pertijas komentārs pēc mača:

Ļoti smaga spēle. “Metta” laba komanda, tā tiešām spēlē futbolu. Viņiem labs balanss sastāvā: jauni spēlētāji, pieredzējuši spēlētāji. Mēs brīnišķīgi sapratām, ka būs grūti. Tādēļ esmu vēl jo vairāk priecīgs, ka mēs uzvarējām. Izcelšu divus iemeslus. Pirmkārt, acīmredzams, ka šodien mums ļoti vajadzīgi bija šie trīs punkti. Otrkārt, gribējām pagarināt savu uzvaru sēriju – novedām tagad to līdz pieciem mačiem.

Tas ļoti iepriecina, tādēļ ka, kā visi zin, mēs šajā sezonā ļoti ilgi nevarējām atrast savu spēli. Pat kad stipri izmainījām sastāvu, vienalga bija vajadzīgs laiks, lai atrastu to futbolu, kuru mēs gribam redzēt laukumā. Bet, atkārtošos, ar spēlētājiem, kuri mums ir tagad, “Liepāja” tiešām var spēlēt citā līmenī.

Mums tagad brīnišķīga atmosfēra. Tas ir viens no svarīgākajiem faktoriem tam, ka mēs paceļamies tabulā un rādām kvalitatīvu futbolu. Paldies spēlētājiem. Pie rezultāta 1:1 mēs, protams, vienalga domājām tikai par uzvaru, bet zinājām, ka atklāties ar “Mettu” mēs nedrīkstam, tas ir ļoti bīstami. Biju pārliecināts, ka moments mums obligāti būs. Izmantosim to vai nē – tas jau cits jautājums. Ļoti priecājos, ka iznākumā mēs to izmantojām.

Uzvarējām “Mettu” pirmo reizi sezonā. Viņi neparādīja līmeni, kurš viņiem bija iepriekšējās trīs spēlēs?

Nē, nepiekritīšu, viņi arī šodien apstiprināja savu labo līmeni. Viņi vispār spēlē ļoti labi. Galvenā starpība starp mūsu komandām tur, ka “Metta” tādā izskatā spēlē visu gadu, bet mēs divus mēnešus. Bet ļoti labi, ka pat tas mums netraucē uzvarēt un būt stiprākiem par nopietnu pretinieku.

Kādēļ nespēlēja Simičs?

Viņš izlaida spēli traumas dēļ. Protams, tā bija problēma. Kad Marko nav laukumā, tas uzreiz visiem redzams. Epizodē, kad laukuma saimnieki izlīdzināja rezultātu, kā reiz Simiča laukumā ļoti pietrūka. Bet vēl arī Meļķis nespēlēja, Čeiks Diufs – ļoti svarīgas figūras priekš mums. Par laimi, tagad mūsu rīcībā ir spēlētāji, kuri var viņus veiksmīgi nomainīt.

Kā novērtēsiet kopējo Kangara progresu, starp citu, “Mettas” sistēmas audzēkni?

Kangars – spēlētājs, kurš ļoti stipri progresē, un tas ir redzams. Šie vārdi, starp citu, attiecas uz visiem mūsu jaunajiem spēlētājiem. Patreiz Kangars spēlē labajā flangā, tā nav viņa pamata pozīcija, bet viņš ar savu darbu tiek galā labi, malacis. Alans prot klausīties, viņš vienmēr pilnībā izpilda to, ko prasa treneri. Jā, saprotams, dažās epizodēs kļūdās, bet tas ir normāli. Galvenais, ka viņš domā, analizē un pēc tam ļoti cenšas neatkārtot savas kļūdas.

Mihails Koroļovs,
FK “Liepāja” preses sekretārs
e-mail: korolevs.mihails@inbox.lv