Sestdien, 17. augustā, FK “Liepāja” futbolisti aizvadīja Latvijas Kausa ceturtdaļfināla spēli. Tamaza Pertijas komanda dzimtajās sienās tikās ar klubu AFA “Olaine”. Mačs paredzami aizritēja ar ļoti lielu mūsu komandas pārākumu un noslēdzās ar likumsakarīgu uzvaru ar rezultātu 1:0 (0:0)! Protams, laukuma saimnieki varēja un arī vajadzēja iesist daudz vairāk, bet nesanāca. Pats galvenais tagad, ka uzdevums veiksmīgi atrisināts – FK “Liepāja” iekļuvusi pusfinālā. Paldies līdzjutējiem par atbalstu, patīkami, ka jūs bijāt pietiekami daudz spēlē, kurā nopietnu intrigu neviens negaidīja.

 Par uzvaras vārtu autoru kļuva uzbrucējs Dodo. Otrajā puslaikā brazīlietis savā stilā veica skaistu un trāpīgu sitienu ar galvu. Labais, veterān. Iesita ļoti laicīgi un ieveda komandu turnīra nākamajā stadijā.  

Protams, nevienam nebija šaubu, kurš šajā pārī stiprāks. Nav ko salīdzināt. Tāda spēle acīmredzamam favorītam vienmēr no kategorijas “Sajūsmas jebkurā gadījumā nebūs, bet, ja izgāzīsies un neuzvarēsi, neko, izņemot kaunu, neizjutīsi”. Tajā šādu maču būtība, tajā to galvenais sarežģījums tam, kurš labāks un stiprāks.

Saprotams, ka visas 90 minūtes “Liepāja” neapšaubāmi dominēja, gandrīz pavisam nešķīrās no bumbas un izveidoja ļoti daudz vārtu momentu. Pieticīgais rezultāts nevienu nedrīkst maldināt. Pie tam pretinieks pelnījis pašus labākos vārdus: viesi visu spēli ļoti pašaizliedzīgi un strādīgi aizsargājās, organizēja dažus pretuzbrukumus, kuri, tiesa, nopietnus draudus neslēpa. Nu bet viesu vārtsargs Patriks Balodis vispār aizvadīja lielisku maču: tikai pateicoties viņam “Olaine” aizbrauca mājās bez sagrāves.

Jau līdz desmitajai minūtei rezultāts pilnībā varēja būt 3:0. Bet neraža šodien bija Kijvona Leidsmana labākais draugs. Jānis Grīnbergs aktīvi gatavoja uzbrucējam momentus, bet te kļūme, te vārtsargs, te vārtu stabs. 20. minūtē vienā uzbrukumā laukuma saimnieki veica uzreiz četrus (!) graujošus sitienus, bet arī te viesi izturēja. 

Pirmais puslaiks vārtus tā arī nedāvāja. Otrā puse aizritēja tāpat, tikai laukuma saimnieki beidzot pielika ātrumā. Aizrāva partnerus nenogurdināmais Arams Bagdasarjans, un žēl, ka mazulis tā arī atstāja laukumu bez iesistiem vārtiem. Viesu vārtsargs pēc Arama sitieniem vairākas reizes veica superseivus. 

Bet tieši Bagdasarjans ņēma svarīgu dalību vārtu guvuma uzbrukumā. Marins Lausičs sāka, Arams ar skaistu piespēli meta izrāvienā pa flangu Mustafu Diaw. Musta uzspīdēja ar tehniku, labs centrējums, un atlidojušais, kā vanags, Dodo ietrieca bumbu vārtos – 1:0! Skaists uzbrukums, malači.

Pēc tam izcelties varēja daudzi. Gan Musta, gan Danila Patijčuks, gan Almirs Aganspahics – ar debiju, uzbrucēj! Vieglāk nosaukt tos, kam nebija iespēju iesist, ne otrādi. Šiks moments bija Robertam Meļķim, kad atkal ar brīnišķīgu piespēli atzīmējās Bagdasarjans. Robčiks visu izdarīja skaisti, tehniski, aizsūtīja aizsargu “pusdienas pārtraukumā”, bet lūk, noslēdzošais sitiens… Maksimāla uzmanība – nepieciešams noteikums katrā spēlē. Tikai tā var sapņot par progresu.

Uzskatīsim, ka vārtu guvumus mēs atstājām nākamajām spēlēm. Tie mums būs ļoti vajadzīgi smagajā spēlē Daugavpilī nākamajā sestdienā, 24. augustā. Tur bez maksimālas uzmanības un koncentrācijas ķert nav ko.

Nu bet pagaidām, sveiks, pusfināl. Viss pats interesantākais Latvijas Kausā priekš mums tikai sākas. 

11.LV LATVIJAS KAUSS 2024. Ceturtdaļfināls

FK Liepāja – AFA Olaine – 1:0 (0:0)

Liepāja: Petkovičs, Uskokovičs, Babičs, Kangars (Falls, 46), Patijčuks, Grīnbergs, Laušičs, Cheikh Diouf (Bagdasarjans, 46), Leidsmans (Aganspahičs, 73), Dodo (Meļķis, 73), Dudu (Moustapha Diaw, 46).

Rezervisti: Lazarevs, Simičs, Čikovani, Tīdenbergs.

Vārti: 1:0 Dodo (58).

Brīdinājumi: Bērziņš (32), Tatevosjans (85).

Referee: Kristaps Ratnieks.

Liepāja. 17.08. Stadions “Daugava”. Skatītāju skaits: 357.

Mihails Koroļovs,
FK “Liepāja” preses sekretārs
e-mail: korolevs.mihails@inbox.lv