Sestdien Hanzas vidusskolā Rīgā SMScredit.lv futbola virslīgas čempionāta spēlē, pirmos vārtus pēc atgriešanās dzimtenē gūstot Mārim Verpakovskim, “Liepāja” ar rezultātu 4:1 sakāva “Metta/Latvijas Universitāti”.

Pirmajās 45 minūtēs Liepāja guva divus vārtus, tiesa, pirmie no tiem nepareizajā laukuma pusē. Proti, Toms Mežs nelaimīgi raidīja bumbu savos vārtos, ļaujot “Mettai” izvirzīties vadībā ar 1:0. Liepājnieku centieni atspēlēties par netaisnību vainagojās ar vārtu guvumu pirmā puslaika izskaņā. Valērijs Afanasjevs raidīja bumbu vārtos, īsi pirms došanās uz ģērbtuvēm puslaika pārtraukumā atjaunojot līdzsvaru – 1:1.

Otrajā puslaikā lielākoties bumbu kontrolēja liepājnieki, reizi pa reizei liekot spēlē iesaistīties “mettiešu” vārtsargam Oskaram Darģim. 62.minūtē pēc teicama apspēlēšanas manevra mājinieku soda laukumā sekoja piespēle Jānim Ikauniekam, kurš raidīja bumbu pretējā stūrī Darģim un panāca vadību viesiem – 2:1. Brīdi vēlāk soda laukumā, izrāvies uz vārtiem, krita Jurģis Kalns. Tiesnesis Treimanis uzskatīja, ka Kalns simulējis un brīdināja spēlētāju. 72. minūtē visi “Mettas” mājas stadionā Hanzas vidusskolā esošie līdzjutēji ar aplausiem laukumā sagaidīja Latvijas izlases leģendu Māri Verpakovski. 78. minūtē “Mettu” no trešo vārtu zaudējuma pēc Toresa sitiena glāba tālais vārtu stabs.

Mača izskaņā “Mettas” galvenais treneris Andris Riherts nomainīja Edgaru Vardanjanu pret Elvi Stugli, tādējādi liekot lielāku uzsvaru uzbrukumā. Drīz vien jau pirmais moments pie Liepājas vārtiem, kad pēc vairākām saspēlēm no vienas malas uz otru un atpakaļ mājinieku sitienus bloķēja viesu aizsargi. 85.minūtē liepājnieki pretuzbrukumā nonāca trijatā pret vienu aizsargu, Knapšis pārtvēra bumbu, atdeva Verpakovskim, kurš bumbu adresēja Toresam – 3:1!

87. minūtē arī Verpakovskis atzīmējās ar vārtu guvumu – izrāvies pa kreiso malu, Māris palika viens pret vienu ar Darģi un lika rīdiznieku vārtsargam meklēt bumbu savu vārtu tīklā. Ar to arī bija pielikts punktus uzvarai – 4:1, un Liepāja izcīnīja ceturto uzvaru sezonā.

Metta/Latvijas Universitāte – Liepāja 4:1 (1:1)
Vārti: Mežs (s.v.) 22’ – Afanasjevs 43’, J.Ikaunieks 62’, Toress 85’, Verpakovskis 87’
Brīdinājumi: Kalns 64’
Metta/LU: Darģis, Puķītis, Vardanjans (E.Stuglis 82’), I.S.Stuglis (Vapne 60’), Kalniņš, Priedēns, Pallo (Fjodorovs 81’), Rožkovskis, Kalns, Milašēvičs, Kauss.
Liepāja: Varažinskis, Mežs, Hošino, J.Ikaunieks, Sadčins (Knapšis 57’), D.Ikaunieks (Toress 46’), Zuntners, Šlampe, Gucs (Verpakovskis 72’), Kārkliņš, Afanasjevs.
Galvenais tiesnesis: Andris Treimanis

informāciju sagatavoja : www.sportacentrs.com

Foto : Mārtiņš Sīlis