FK Liepāja pirms šī mača atradās 2. vietā un to nosargātu, ja Daugavpilī nezaudētu vietējai FC Daugava, kura tieši uz šo vicelīderes pozīciju tēmēja. Jāpiemin, ka “Daugavai” par divām spēlēm mazāk aizvadīts nekā Viktora Dobrecova komandai. Savukārt runājot par sastāviem, FK Liepāja uzvarētāju sastāvu nemainīja un izlika tos pašus 11 futbolistus, kuri izgāja laukumā 4:1 uzvarā pret “Mettu”/LU. Tikmēr “Daugavai” pēc 1:0 uzvaras pār “Daugavpili” divas izmaiņas – savainotā Bidzinas Cincadzes un rezervē atstātā Kirila Ševeļova vietā iznāca Aleksandrs Solovjovs un no trīs spēļu diskvalifikācijas atgriezušais leģionārs Murads Guseinovs.

Jau 6. minūtē varēja būt pirmie vārti – Valērijs Afanasjevs, izpildot tiešo brīvsitienu, raidīja bumbu pret savas dzimtenes Daugavpils komandas vārtu pārliktni. Tomēr jau pēc divām minūtēm FK Liepāja savu panāca, atklājot rezultātu. Iļja Šadčins piespēlēja soda laukumā, un Dāvis Ikaunieks nospēlēja uz apsteigšanu, divcīņā ar mājinieku aizsargu iesitot bumbu vārtos – 1:0. Šai brīdī pārtrūka Aleksandra Vlasova 371 minūtes sausā sērija “Daugavas” vārtos.

13. minūtē “Liepājai” vēl viena iespēja, kad viesi izkombinēja līdz lieliskai Jāņa Ikaunieka pozīcija un sitienam – Vlasovs glāba. Tomēr vēl pēc minūtes jau ceturtais izcilais moments “Liepājai” un šoreiz otrie vārti “krita”. Nostrādāja divu brāļu sadarbība – Dāvis teicami iespēlēja soda laukumā Jānim, kurš labi noorientējās, ļāva bumbai ripot tuvāk Vlasova vārtiem un galu galā bumba tika nogādāta vārtos. 2:0 FK Liepāja labā jau pašā sākumā!

“Daugava” pie 0:2 beidzot pamodās un sāka uzbrukt. Vispirms daži pusmomenti, bet 23. minūtē jau pavisam bīstams Andreja Arlašina sitiens, ar kuru akrobātiskā lēcienā tika galā Raivo Varažinskis. Toties vēl pēc minūtes cits krievu leģionārs Iļja Bogdanovs traucās iekšā “Liepājas” soda laukumā un viņu notrieca viesu japānis Keisuke Hošino – pelnīts 11 metru soda sitiens. Pendeli meistarīgi realizēja Guseinovs – 1:2.

Vēl vairāk – jau agrajā 31. minūtē rezultāts kļuva 2:2. No kreisā flanga teicamu piespēli veica Bogdanovs, un Jevgeņijs Kosmačovs no soda laukuma robežām nevainojami raidīja bumbu vārtu stūrī! Pavisam reāli daugavpilieši pēc pāris minūtēm varēja iegūt arī vadību, taču Arlašins nespēja noslēgt precīzi labu pretuzbrukumu.

2. puslaiku daugavpilieši sāka aktīvāk, un 50. minūtē nopelnīja otro 11 metru soda sitienu spēlē. Šoreiz Arlašins agresīvi rāvās vārtu virzienā un viņu klupināja Dāvis Ikaunieks. Šoreiz pendeli sita nevis Guseinovs, bet gan Giorgi Čihradze, un gruzīns savu iespēju realizēja – 3:2. Neticami, bet jau pēc brīža uz tablo iedegās arī 4:2! Sitiena pozīciju sev izkārtoja Bogdanovs, un viņš spēcīgi trieca bumbu liepājnieku vārtu stūrī – no 0:2 uz 4:2!

Liepājnieki, protams, centās atgūties, bet bīstamāki bija “Daugavas” pretuzbrukumi, nevis viesu pozicionālie uzbrukumi. Arlašina izgājienu neitralizēja Varažinskis, savukārt “Liepājas” retā “izlēcienā” sitiens nepadevās Tomam Gucam. Šeit jāpiemin, ka liepājniekiem šodien uzbrukumā nepalīdzēja ne Māris Verpakovskis , ne Kristaps Grebis (acīmredzot joprojām savainots, nebija pieteikumā).

Un tomēr tieši Gucs 72. minūtē atjaunoja cerības FK Liepāja – viņš saņēma bumbu vārtu priekšā, un, neviena netraucēts, no dažiem metriem “cauršāva” Vlasovu. 3:4, kas nozīmēja, ka, neskatoties uz gala iznākumu, šis būs sezonas rezultatīvākais mačs, pārspējot “Mettas”/LU un “Jūrmalas” (2:4) spēli.

Lielākoties FK Liepāja mēģinājumi izraut 4:4 nešķita īpaši cerīgi, tomēr 88. minūtē tas patiešām gandrīz notika. Spēlē labi iegājušais Emīls Knapšis veica teicamu piespēli, un uzbrukumam pieslēgušais centra aizsargs Toms Mežs sita ar kāju, bumbai otro reizi mačā trāpot pa “Daugavas” pārliktni! Pretējā galā pēc pāris minūtēm viss beidzās, jo tiesnesis piešķīra visai apšaubāmu 11 metru soda sitienu pēc Solovjova kritiena soda laukumā. Čihradze otro reizi šai spēlē realizēja pendeli (kopā “Daugavai” trīs 11 metru soda sitieni šai spēlē) un uzstādīja galarezultātu – 5:3. “Daugava” izcīnīja kaujiniecisku uzvaru un izvirzījās 2. vietā.

SMScredit.lv Virslīga, 8. kārta

Daugava D – Liepāja 5:3 (2:2)
Vārti: Guseinovs 25′ (11m), Kosmačovs 31′, Čihradze 50′ (11m), 90′ (11m), Bogdanovs 52′ – D.Ikaunieks 8′, J.Ikaunieks 14′, Gucs 72′
Brīdinājumi: Kārkliņš, Afanasjevs, Knapšis – Radevičs.
“Daugava” D: Vlasovs, Humarašvili, A.Ivanovs, Čihradze, Solovjovs, Radevičs, Bogdanovs, Kosmačovs, Arlašins (Volkovs 68′), Kokins (Ševeļovs 75′), Guseinovs (D.Kozlovs 57′).
“Liepāja”: Varažinskis, E.Šlampe, Mežs, Hošino, Kārkliņš, Zuntners (Flaksis 60′), J.Ikaunieks, Šadčins (Toress 46′), Afanasjevs, D.Ikaunieks (Knapšis 55′), Gucs.
Galvenais tiesnesis: Aleksandrs Anufrijevs.

 

Informāciju sagatavoja : ww.sportacentrs.com

FOTO : Mārtiņš Sīlis