Rīgas “Daugavas” spēlētāji svētdien “SMScredit.lv Virslīgas” futbola čempionāta 15.kārtas spēlē savā laukumā sagādāja pārliecinošu zaudējumu “Liepājai”.

Kaut arī bukmeikeru vērtējumā liepājnieki bija pārliecinoši favorīti, Rīgas “Daugava” bija labāka ar rezultātu 4:0 (2:0), raksta LETA.

Mājinieki vadībā pamanījās izvirzīties jau otrajā minūtē, kad vārtus guva lietuvietis Ģiedrs Tomkevičs, bet deviņas minūtes līdz pārtraukumam rezultāta starpību dubultoja viņa tautietis Aurims Kučis.

Otrajā puslaikā liepājniekiem tā arī gūt vārtus neizdevās, turklāt Rīgas “Daugava” raidīja vēl divas bumbas “Liepājas” vārtos – 65.minūtē 3:0 panāca Raivis Vitolnieks, bet jau kompensācijas laika izskaņā galarezultātu uzstādīja Vitālijs Ziļs.

“Liepāja” iepriekšējā kārtā ar 7:0 sagrāva “Jūrmalu”, bet pirms tam ar 2:0 uzvarēja arī čempionus “Ventspili” un ar 4:0 pārspēja “Daugavpili”, turpinot demonstrēt ļoti pārliecinošu sniegumu. Tikmēr “Daugava” iepriekšējā kārtā ar 1:0 uzvarēja “Metta”/”Latvijas Universitāte” komandu.

Kā ziņots, četras šīs kārtas spēles risinājās sestdien, kad trešajā mačā pēc kārtas bez uzvaras palika valsts čempioni “Ventspils”, kas savā laukumā cīnījās bezvārtu neizšķirti 0:0 ar “Jelgavu”. Tāpat Daugavpils klubs “Daugava” izbraukumā ar 1:0 uzvarēja “Metta”/”Latvijas Universitāte” vienību, Rīgas “Skonto” izbraukumā ar 2:0 pārspēja virslīgas debitantus “Daugavpili”, bet Jūrmalas “Spartaks” pilsētas derbijā 1:0 uzvarēja finansiāli nomocīto “Jūrmalas” komandu.

Turnīra kopvērtējumā līderpozīciju ar 37 punktiem 15 mačos ieņem “Ventspils” komanda, kurai ar 34 punktiem 14 cīņās seko “Skonto”, bet 31 punkts ir “Liepājai”. Ceturtā ar 29 punktiem 15 mačos ir Daugavpils “Daugava”, bet tai trīs punktus zaudē “Jelgava”.

Sesto vietu ar 18 punktiem ieņem “Spartaks” komanda, tai ar 16 punktiem 15 cīņās seko Rīgas “Daugava”, bet vēl par diviem punktiem mazāk ir “Daugavpils” vienībai. Tikmēr astoņus punktus iekrājusi “Metta”/LU, kurai ar pieciem punktiem seko “Jūrmala”.

FOTO : Mārtiņš Sīlis
Informāciju sagatavoja : www.irliepaja.lv