Četru zaudējumu sēriju pa īstam pārtrauca “Liepāja”, kas SMScredit.lv Virslīgas spēlē savā laukumā pārspēja citu līgas debitanti “Daugavpili” (2:1). Liepājnieki jau trešajā minūtē pārtrauca 363 minūtes ilgo sauso sēriju, savos vārtos bumbu raidot Viktoram Litvinskim, bet 72. minūtē uzvaru izrāva Roberts Savaļnieks.

Pirmoreiz laukumā pēc pievienošanās “Liepājai” devās Pāvels Mihadjuks un Dmitrijs Hmizs, kuri spēlēja attiecīgi centra aizsarga un centra pussarga pozīcijās. Bez viņiem pamatsastāvā bija vēl trīs izmaiņas – sākuma vienpadsmitniekā atgriezās Dāvis Ikaunieks, Jānis Jēkabsons un Ivans Peha. Malā palika Toms Mežs, Toms Gucs, Juris Kučma, Krišs Kārkliņš un arī Mareks Zuntners, kurš acīmredzot kļūs par Viktora Dobrecova asistentu. Viesiem bija viena izmaiņa – Vladislavu Fjodorovu aizstāja Jānis Bovins.

Iepriekšējā savstarpējā spēlē “Liepāja” izbraukumā pretiniekus sagrāva ar 4:0, un arī šī mača sākums kurzemniekiem izdevās lielisks. Jēkabsons labā pozīcijā piespēlēja Jānim Ikauniekam, kurš spēcīgi sita gar vārtiem, un Viktors Litvinskis jau trešajā minūtē ieraidīja bumbu savos vārtos – 1:0 “Liepājas” labā. Turpinājumā nevienai no komandām nebija daudz asu momentu, par reālām vārtu gūšanas iespējām nemaz nerunājot. “Daugavpils” bīstamākais moments bija pašā puslaika izskaņā, kad liepājnieki ne pārāk pārliecinoši nospēlēja soda laukumā, tomēr mājinieki tika cauri sveikā.

Arī otro puslaiku liepājnieki sāka ļoti aktīvi. Vienā no uzbrukumiem piespēle gar vārtiem nesasniedza adresātu, toties puslaika otrajā minūtē Jānis Ikaunieks ar galvu varēja sist no pašas vārtu priekšas – glāba Georgijs Čižovs. Mājinieki savu izdevību neizmantoja, un mača 52. minūtē daugavpilieši panāca izlīdzinājumu. Pēc centrējuma bumba soda laukumā nokļuva pie Jurija Sokolova, kurš piespēlēja uz soda laukuma vidu, un Nakano Rjotaro no desmit metriem raidīja bumbu zem vārtu pārliktņa (1:1). Jau pēc divām minūtēm no tuvas distances sita Dāvis Ikaunieks, bet netrāpīja tālajā vārtu stūrī.

Viktors Dobrecovs laukumā laida Kristianu Torresu, Kristapu Grebi un Tomu Gucu, un 72. minūtē “Liepāja” arī izrāva uzvaru. Teicami nospēlēja Dāvis Ikaunieks, kurš izlauzās vārtu priekšā un no tuvas distances uzsita virsū Čižovam, bet epizodes turpinājumā īstajā vietā atradās Roberts Savaļnieks, kurš ieraidīja bumbu tuvajā stūrī (2:1). Vēl spēles beigās daugavpilieši izveidoja pāris bīstamus uzbrukumus, taču neizglābās un ceturto maču pēc kārtas palika bez uzvaras.

autors : sportacentrs.com
FOTO : Mārtiņš Sīlis