Sestdien, 16.augustā. 19:00 stadionā „Celtnieks”, Daugavpilī, FK Liepāja tiksies ar vietējo Daugavpils FC Daugava komandu.

FK Liepāja iepriekšējā spēlē izcīnīja ļoti svarīgus trīs punktus pret FS METTA/LU, kas ļauj turpināt cīņu par labāko trijnieku. Šobrīd ar 43 punktiem 25 spēlēs liepājnieki atrodas 5.vietā, bet no 3. vietas šķir 4 punkti. Pret FS METTA/LU liepājnieku rindās debitēja jaunais komandas kapteinis Deniss Ivanovs, ja iepriekš liepājnieku aizsardzība bija diezgan bēdīga, jo visi centra aizsargi bija savainoti, tad šoreiz jau centra aizsargu pāri veidoja Pāvels Mihadjuks un Deniss Ivanovs. Pēc savainojuma atpakaļ ierindā ir arī Roberts Savaļnieks, kas visticamāk varēs komandai palīdzēt Daugavpilī. Viens no lielākajiem iztrūkumiem liepājnieku sastāvā būs Jānis Ikaunieks, kurš saņēma savu 4 brīdinājumu iepriekšējā spēlē, kas nozīmē nākamās spēles izlaišanu, kā arī savainojuma dēļ nepiedalīsies Toms Mežs un Raivo Varažinskis.

Daugavpils FC Daugava pēdējās divās spēlēs izcīnījusi sešus punktus un atrodas dalītā 3.vietā ar 47 punktiem 25 spēlēs. Daugavpils Daugava futbolistiem šī spēle ir tik pat ļoti svarīga kā liepājniekiem, lai saglabātu labas cerības uz trijnieku un nākamo gadu spēlētu eirokausos. Daugavpils FC Daugava rezultatīvākais spēlētājs ir Jevgenijs Kosmačovs.

FK Liepāja uzbrucējs Kristaps Grebis : „Dodamies uz Daugavpili pēc uzvaras. Vienīgā komanda, kuru nav vēl izdevies uzvarēt šosezon. Esam pierādījuši, ka varam izcīnīt uzvaru pār jeb kuru pretinieku, laiks ir pienācis pret Daugavpils Daugava. Ja izmantosim savas izdevības, kuras izveidojam, varam uzvarēt. Nedrīkstam izniekot savas izdevības, kā to darījām pret FS METTA/LU, Daugavpilī mums nebūs tik daudz iespēju, tādēļ ir jāizmanto katra no tām un rezultāts neizpaliks.”

FOTO: Mārtiņš Sīlis