Svētdien, 14.septembrī, Rīgā, Skonto stadionā, 18:00 Skonto futbolisti uzņems FK Liepāja.

Pēc atņemtiem trīs punktiem Skonto, turnīra tabulā atgriezusies intriga par 1.vietu. Skonto vēl aizvien atrodas tabulas augšgalā ar 64 punktiem 28 spēlēs. Otrā vietā esošā FK Ventspils atpaliek par 4 punktiem, bet ar spēli rezervē. Skonto, lai arī kluba iekšienē ir lieli sarežģījumi, rāda labu futbolu un pelnīti atrodas turnīra tabulā 1.vietā. Skonto pēdējo zaudējumu piedzīvoja 4 kārtas iepriekš, kad ļoti interesantā spēlē piedzīvoja sāpīgu zaudējumu 1:2 pret tuvākiem sekotājiem FK Ventspils futbolistiem. Pēc šī zaudējuma tika izcīnītas trīs uzvaras pēc kārtas, uzvarēta FS METTA/LU ar 3:0, Daugava Rīga ar 2:1, FC Jūrmala ar 4:3. Labākais vārtu guvējs komandā un visā virslīgā ir Vladislavs Gutkovskis, jaunais uzbrucējs 28 spēles ir guvis 19 vārtus. Interesanti, ka tieši aiz viņa seko liepājnieku snaiperis Jānis Ikaunieks. Svētdienas spēlē būs iespēja redzēt virslīgas rezultatīvākos spēlētājus uz viena laukuma.

FK Liepāja pēdējās spēlēs ir attālinājusies no ļoti kārotās 3.vietas turnīra tabulā, kas dod iespēju spēlēt eirokausos. Iepriekšējā spēlē piedzīvots sāpīgs sausais zaudējums pret FK Jelgava futbolistiem, kuri ir vieni no galvenajiem favorītiem uz 3.vietu turnīra tabulā. FK Liepāja 28 spēlēs ir izcīnījuši 46 punktus un atrodas 5.vietā, bet no trešās vietas šķir 8 punkti. FK Liepāja savainoto spēlētāju saraksts ir sarucis, bet ne pavisam. Treniņos atgriezies Toms Mežs un Roberts Savaļnieks, bet vēl aizvien savainoto sarakstā atrodas Valērijs Afanasjevs un Jānis Jēkabsons. FK Liepāja vēl ir iespējas aizķerties un pacīnīties par trešo vietu, bet tas nozīmē, ka ir jāņem punkti katrā spēlē un jācer, ka pretinieki paklups savās cīņās.

FK Liepāja uzbrucējs Kristaps Grebis : „Vēl ir palikušas 8 spēles sezonā, domāju, ka vēl neesam pabeiguši cīņu par trešo vietu. Iesim katrā spēlē laukumā ar vienu domu, tikai par uzvaru. Ja spēlēsim vienoti un izmantosim savas izdevības, tad uzskatu, ka varam izcīnīt uzvaru. Atcerēsimies, ka mājās Skonto uzvarējām ar 1:0. Izbraukumā tikai veiksme ļāva izcīnīt uzvaru Skonto futbolistiem. Jāuzvar un jāturpina cīņa par trijnieku.”

FOTO : Mārtiņš Sīlis