Sestdien, 20.septembrī, 16:00, stadionā „Daugava” FK Liepāja uzņems BFC Daugavpils futbolistus.

FK Liepāja iepriekšējā kārtā izcīnīja svarīgus 3 punktus pret virslīgas līderi Skonto, vēl aizvien turpinot cīņu par trešo vietu turnīra tabulā. FK Liepāja ar 49 punktiem 29 spēlēs ierindojas 5.vietā turnīra tabulā, bet no FK Jelgava, kas atrodas 3.vietā šķir 6 punkti. Uzdevums ir sarežģīts, bet ne neiespējams, lai sezonas noslēgumā ierindotos 3.vietā. FK Liepāja trenējas pilnā sastāvā, atgriezies ierindā ir Roberts Savaļnieks, kā arī Toms Mežs, bet vēl nav zināms, vai jau sestdien viņi dosies laukumā. Diskvalifikācijas dēļ spēlē nevarēs palīdzēt vienīgais leģionārs Cristian Damian Torres un pieredzējušais Kristaps Grebis. Iepriekšējā spēlē rezultatīvs bija Dāvis Ikaunieks, kurš guva abus vārtus trīs minūšu laikā, šobrīd ar 5 vārtiem sezonā Dāvis Ikaunieks ir trešais rezultatīvākais spēlētājs komandā.

BFC Daugavpils atrodas stabilā 8.vietā turnīra tabulā un tuvākie sekotāji FS METTA/LU, kas atrodas 9.vietā atpaliek par 7 punktiem. Tieši iepriekšējā kārtā tikās abas komandas, kur svarīgu uzvaru pār FS METTA/LU izcīnīja Daugavpilieši ar 4:1. BFC Daugavpils rezultatīvākais spēlētājs ir pieredzējušais Pavel Ryzhevski, 29 spēlēs guvis piecus vārtus. BFC Daugavpils iepriekšējās tikšanās reizēs ar FK Liepāja ir spējusi izcīnīt 1 punktu trijās spēlēs, kad sezonas sākumā savā laukumā tika izrauts neizšķirts pret liepājniekiem.

Sestdienas spēles sākums 16:00, visi spēles ienākumi tiks ziedoti Liepājas Bērnu namam, visi tiek aicināti ierasties ar skolas piederumiem, kurus varēs nodot FK Liepāja darbiniekiem, kuri kopā ar Liepājas Sociālo dienestu, tos nodos ģimenēm, kurām tas ir visvairāk vajadzīgs. Tiekamies stadionā.

FK Liepāja pussargs Dāvis Ikaunieks : „Uzskatu, ka būs ļoti grūta spēle, jo iepriekšējā reizē uzvarējām 2:1, spēles beigās vēl veiksme stāvēja mums klāt un vārtsargs izvilka ļoti bīstamus momentus. Par trešo vietu nedomājam, ejam laukumā un cīnāmies par trīs punktiem tabulā un sezonas noslēgumā redzēsim cik labi tas mums ir izdevies. Komandā visi jūtas ļoti labi, galvenais nestaigāt pa mākoņiem pēc uzvaras pār Skonto, jo BFC Daugavpils to izmantos un tad mēs sev sarežģīsim dzīvi. Pats jūtos diezgan labi, vai iesitīšu arī sestdien, nezinu, par to nedomāju, galvenais lai komanda uzvar. Aicinu visus atbalstīt Liepājas Bērnu namu un ierasties uz spēli, jo tas būs liels prieks bērniem, kā arī mums laukumā.”

Foto : Mārtiņš Sīlis