Pirms gaidāmās spēles favorītu lomā bija mājinieki, kuri savstarpējās spēlēs bija izcīnījuši visas uzvaras. FK Liepāja vēl aizvien turpina cīņu par 3.vietu turnīra tabulā, bet FC Jūrmala pirms šodienas spēles atradās pēdējā vietā un no pirmspēdējās šķīra 2 punkti.

Spēles sākumā viesi centās uzspiest savu spēli, bet diezgan ātri mājinieki centienus apturēja. FK Liepāja kontrolēja bumbu un spēle vairāk notika vienā laukuma pusē, viesi spēja atbildēt ar ātriem pretuzbrukumiem, bet neviens no tiem reālas iespējas gūt vārtus nedeva. Rezultātu atklāja 19. minūtē, kad precīzs bija liepājnieku rezultatīvākais spēlētājs Jānis Ikaunieks. FK Liepāja ilgi neļāva atjēgties pretiniekiem, jau pēc 8 minūtēm rezultātu dubultoja Iļja Šadčins. Rezultāts līdz puslaika beigām nemainījās un komandas devās atpūtā 2:0.

Otrā puslaikā spēles gaita nemainījās, teritoriāls pārsvars piederēja mājiniekiem, bet līdz vel vieniem vārtiem skatītājiem bija jāuzgaida. 59. minūtē beidzot precīzi sita Kristaps Grebis un rezultāts jau nepieklājīgs 3:0. Pēc mazliet vairāk kā 10 minūtēm, otro reizi spēlē precīzi sita Jānis Ikaunieks, kurš jau bija 21 precīzais sitiens virslīgā šogad. 77. minūtē skaistu atlēkušo bumbu pielaboja Roberts Savaļnieks, piektie vārti spēlē. Skaistu punktu spēlei un rezultātam pielika Kristaps Grebis, kurš guva savus 10 vārtus virslīgā 83.minūtē, nostādot gala rezultātu 6:0. Interesanti, ka spēle bija rezultatīva, bet ļoti disciplinēta, jo tiesnesim visās 90 minūtēs nebija nevienu reizi jāparāda brīdinājums kādam spēlētājam.

Pēc spēles preses konferencē FC Jūrmala galvenais treneris Andrejs Končeļskis : „Apsveic u pretiniekus ar uzvaru. Spēcīgs pretinieks un pelnīta uzvara. Ļoti grūti spēlēt pret šādām komandām ja nav aizsardzības, šodien mūsu aizsardzība bija zem katras kritikas.”

FK Liepāja galvenais treneris Viktors Dobrecovs : „Prieks par uzvaru, bet nevaru teikt, ka esmu apmierināts ar spēli pilnībā. Pārāk daudz spēlētāji nodarbojās ar pašdarbību. Trešā vieta vēl ir aizsniedzama, bet tagad domājam par nākamo spēli, centīsimies izcīnīt maksimālos punktus katrā spēlē un tad jau redzēsim beigās, kā izskatīsies turnīra tabula.”

FOTO : Mārtiņs Sīlis