Futbola kluba “Liepāja” prezidents Māris Verpakovskis ir apstiprinājis, ka vienības pagājušās sezonas kapteinis Deniss Ivanovs ir panācis vienošanos ar Ungārijas komandu “Nyiregyhaza Spartacus”, kā arī pastāstīja par vēl vairākām Liepājas vienības aktualitātēm.

Denisam vakar Ņīreģhāzas klubā bija paredzētas medicīniskās pārbaudes. Ja ar to rezultātiem viss būs kārtībā, tad liepājnieks paliks Ungārijas klubā.

Jautāts par to, kurš aizstās Denisu centra aizsarga pozīcijā, Māris Verpakovskis sacīja: “Izskatās, ka viņa vietā pagaidām nevienu no malas neņemsim. Ir opcijas, kā aizsegt šo pozīciju ar esošajiem resursiem. Tajā var spēlēt U21 izlases kapteinis Reinis Flaksis, kurš izlasē darbojas aizsardzībā, kā arī Dmitrijs Hmizs. Skatīsimies, kā mums ies līdz vasarai.”

Tikmēr jau ir vairāki kandidāti, kas “Liepājai” uz pārbaudes laiku varētu pievienoties, domājot par pastiprinājumu uzbrukumā. Tieši centra uzbrucēja pozīcija ir vienīgā, kuru, pēc kluba vadības domām, nepieciešams pastiprināt. Kandidāti ir vairāki, bet tik ātri, kā gribētos, nerit vīzu kārtošana, tādēļ pārbaudāmie uzbrucēji neieradās pagājušajā nedēļā uz liepājnieku pirmo spēli Ziemas kausā. Mūsējie cer, ka futbolisti ieradīsies šonedēļ, kad “Liepāja” Ziemas kausa otrajā spēlē trešdien tiksies ar “Gulbeni”.
Nedēļas pirmajās dienās arī vajadzētu kļūt skaidram, vai “Liepāja” dosies uz treniņnometni Turcijā. Vakar pēcpusdienā klubs vēl gaidīja cenu piedāvājumus un lēmumu par braukšanu uz Antalju bija gatavs pieņemt atkarībā no izmaksu summas.

Māris arī komentēja Latvijas kausa izcīņas nolikuma izmaiņas, kuras teorētiski uzlabo “Liepājas” izredzes iekļūt Eiropas līgas kvalifikācijā: “Izmaiņas vērtēju pozitīvi. Mēs noteikti paši sev izvirzīsim uzdevumu pacīnīties par Latvijas kausu, bet, ja to neiegūsim, tad vēlams, lai to neizdarītu tās komandas, kas pagājušajā sezonā virslīgā finišēja zem mums. Būtiski ir arī tas, ka šogad jau laikus ir skaidrība par kvalificēšanās kārtību Eiropas līgai.”

Autors : Kurzemes Vārds