SMSCredit.lv futbola virslīgas atklāšanas mačs tika gaidīts ar nepacietību, jo tikās divi nesamierināmi pretinieki FK Liepāja un Skonto FC. Lai arī spēle notika Liepājā, par favorītiem tika saukti Skonto FC , kuri iepriekš Ziemas Kausa finālā FK Liepāja komandu uzvarēja ar rezultātu 3:1.

1.puslaikā vairāk momentus spēles sākumā izveidoja tieši viesi Skonto FC, bet nespēja pārspēt liepājnieku vārtsargu Raivo Varažinski. Lai arī liepājniekiem vairāk bija jādomā par aizsardzību 19.minūtē rezultātu atklāja tieši mājinieki, kad Toms Gucs raidīja bumbu Germana Māliņa sargātajos vārtos, rezultāts 1:0. Skonto futbolisti neapjuka, bet turpināja veidot bīstamas epizodes pie FK Liepāja vārtiem, 30 minūtē pūles nesa augļus, kad precīzs bija Aleksejs Višņakovs, saņemot bumbu vārtu priekšā sita nekļūdīgi 1:1. Ejot atpūtā rezultāts neizšķirts 1:1.

2.puslaikā FK Liepāja rādīja pa visam citu futbolu, pārņemot spēles iniciatīvu. Vairāki bīstami uzbrukumi no FK Liepāja puses, bet rezultāts nemainīgs, līdz 53 minūtei, kad skaistus vārtus gūst Dāvis Ikaunieks, saņemot piespēli soda laukuma tuvumā netraucēts izskrienot pret Germanu Māliņu, raida bumbu vārtu tīklā. Skatītāji gavilē FK Liepāja vadībā 2:1. Turpinājumā Skonto centās atspēlēties, bet liepājnieki nedomāja apgriezienus samazināt. 62.minūtē Valerijs Afanasjevs no vārtu priekšas dubulto pārsvaru 3:1. Skonto futbolisti laukumā izskatījās apjukuši, ko varēja arī dzirdēt no Skonto galvenā trenera Tamazas Pertijas. Nelielu gaismas stariņu deva uz maiņu nākušais Ņikita Ivanovs, kad samazināja rezultāta starpību līdz minimumam 87.minūtē. Vairākas rupjības un brīdinājumi 2.periodā, bet tas rezultātu nemainīja. Atklāšanas spēlē uzvaru ar rezultātu 3:2 izcīna FK Liepāja.

Pēc spēles preses konferencē FK Liepāja galvenais treneris Viktors Dobrecovs : „Paldies atbalstītājiem par skaļajām balsīm. Esam uzvarējuši jau kārtējo atklāšanas spēli savā laukumā. Paldies puišiem. Cīnījāmies ļoti labi un spēlētāji parādīja raksturu. Lai arī Skonto aizvadīja pārbaudes spēli un treniņus mūsu laukumā, mēs bijām izanalizējuši viņu spēli un tas nesa augļus.”

Skonto FC galvenais treneris Tamazs Pertija : „Paldies FK Liepāja par spēli, lieliska atmosfēra. Prieks skatīties šādu futbolu, bet rūgtums, ka zaudējām. Šobrīd nevaru pateikt, kas bija pie vainas zaudējumā, bet skatīsimies analizēsim. Nevar vainot kādu atsevišķu spēlētāju, bet visa komanda nospēlēja zem savu spēju robežas. Teicu puišiem, ka liepājnieki ir ļoti spēcīgi savu skatītāju priekšā, bet mēs nebijām gatavi tam.”

 

FOTO : Mārtiņš Sīlis