Piektdien, 20.martā, stadiona „Daugava” rezerves laukumā FK Liepāja uzņems Jūrmalas Spartaks futbolistus. Spēles sākums 18:00.

Sezonas atklāšanas spēlē FK Liepāja savu skatītāju priekšā, ļoti rezultatīvā spēlē izcīnīja uzvaru pār spēcīgo Skonto FC vienību ar rezultātu 3:2. Lai arī pirms spēles vairums prognozēja asu un pat mazliet neskatāmu futbolu, tad virslīgas atklāšanas spēle izvērtās par lieliem futbola svētkiem Liepājā. Spēles rezultātu atklāja mājinieki, kad precīzs bija Toms Gucs, viesi ātri centās rezultātu līdzsvarot, kas arī izdevās vienam no Skonto FC līderiem Aleksejam Višņakovam. Otrā puslaikā vairāk dominēja liepājnieki, kas arī parādījās rezultātā, vadībā izvirzīja Dāvis Ikaunieks, bet trešos vārtus guva Valerijs Afanasjevs, ieliekot labus pamatus uzvarai. Skonto FC centās rezultātu samazināt, bet liepājnieki spēlēja ļoti kompakti aizsardzībā un spēja izveidot vēl vairākas vārtu gūšanas iespējas. Spēles beigās Skonto FC guva otros vārtus, bet ar to nepietika, lai izcīnītu vismaz punktu Liepājā.

Jūrmalas Spartaks 2015.gada SMSCredit.lv futbola virslīgas pirmo spēli aizvadīja izbraukumā pret FB Gulbene. Pirms gaidāmās sezonas Jūrmalas Spartaks pastiprinājās ar vairākiem spēlētājiem, spilgtākie uzvārdi Ahmeds Abdultaofiks no FK Ventspils un Nauris Bulvītis, kurš ieradās no Šveices FC Arau. Jūrmalas Spartaks mērķi ir augsti, lai arī iepriekšējā sezonā komanda mērķēja uz labāko trijnieku, tā pabeidza vien 6.vietā. Šogad Jūrmalas Spartaks centīsies neizgāzt sezonas sākumu, jau ar pirmajām spēlēm sāks sava mērķa īstenošanu. To ļoti labi apstiprinot pret FB Gulbene, netika atstātas nekādas cerības un Jūrmalas Spartaks izcīnīja uzvaru ar rezultātu 3:0.

FK Liepāja vārtsargs Raivo Varažinskis : „Sezonu iesākām ļoti labi, izcīnījām svarīgu uzvaru pret Skonto. Gaidāmā spēle pret Jūrmalas Spartaks domāju, ka būs tik pat sīva, ja ne sīvāka. Vienmēr ar Spartaku cīnāmies kā uz nažiem. Nedrīkstam ļaut pretiniekam sajust, ka viņi var uzvarēt mūsu skatītāju priekšā. Jau no pirmās minūtes jāuzspiež sava spēle un rezultāts neizpaliks.”

 

FOTO : Mārtiņš Sīlis