Sestdien, 4.aprīlī, 14:00, stadiona „Daugava” rezerves laukumā FK Liepāja uzņems Skonto FC futbolistus Latvijas Kausa ¼ fināla spēlē.

1/8 finālu komandas aizvadīja iepriekšējā gada vasarā, kur attiecīgi liepājnieki sagrāva 1.līgas komandu FK 1625 Liepāja ar rezultātu 6:0, bet Skonto FC atstāja sausā FS METTA/LU 2:0.

Šogad FK Liepāja un Skonto FC ceļi ir krustojušies jau divas reizes, ja Ziemas Kausa finālā liepājnieki piedzīvoja zaudējumu 1:3, tad SMSCredit.lv virslīgas atklāšanas spēlē FK Liepāja savu skatītāju priekšā izcīnīja skaistu uzvaru ar rezultātu 3:2.

Skonto FC starpsezonā sastāvu nomainīja diezgan pamatīgi, spilgtākie uzvārdi, kas papildinājuši skontiešu rindas ir Višņakovs, Māliņš, kā arī liepājniekiem labi pazīstamais Mindaugs Kalonas. Ja pēdējais vēl nav atzīmējies ar vārtu guvumu, tad Višņakovs pirmos vārtus sezonā guva tieši pret FK Liepāja atklāšanas spēlē. Šobrīd Skonto savu spēku vēl nav parādījuši, izcīnīts viens punkts divās spēlēs, kas diezgan smagi ir iedragājis sezonas sākumu. Latvijas Kausa ¼ fināls varētu būt labs atskaites punkts, lai komandas spēle turpinātu progresēt un tiktu izcīnītas uzvaras nākamajās spēlēs.

FK Liepāja virslīgas sezonu iesākuši nosacīti veiksmīgi, ja ir gandarījums par uzvaru pret Skonto FC atklāšanas spēlē, tad mazliet rūgtums ir par neizšķirtu pret Jūrmalas Spartaks 0:0. Lai arī otrā spēlē abām komandām vārtu gūšanas iespējas bija minimālas, liepājniekiem bija iespēja izcīnīt  uzvaru, bet jāsamierinās ar neizšķirtu. Liepājniekiem kalendārs sezonas sākumā ir ļoti smags, četras cīņas virslīgā pret tiešiem konkurentiem uz labāko trijnieku, Skonto FC, Jūrmalas Spartaks, FK Jelgava, FK Ventspils, kā arī Latvijas Kausa ¼ fināls ar Skonto FC.

FK Liepāja uzbrucējs Dāvis Ikaunieks : „Skonto FC ir spēcīgs pretinieks, sastāvs sabalansēts un ar spožiem uzvārdiem. Pierādījām, ka varam uzvarēt un centīsimies uzvarēt arī ¼ finālā. Visiem skaidri zināms, ka uzvārdi laukumā nespēlē. Izloze nebija tā veiksmīgākā abām komandām, uzskatu, gan FK Liepāja, gan Skonto FC ir cienīgi spēlēt vismaz ½ finālā, bet šoreiz vienai no komandām tas ies gar degunu. Cīnīsimies un cerams, ka turpināsim nezaudēto spēļu sēriju stadiona „Daugava” rezerves laukumā. ”