Par otro Latvijas kausa pusfinālisti kļuva “Liepāja”, kas savā laukumā dominēja un pārspēja Rīgas “Skonto” (2:1). Pa vārtiem liepājniekiem guva Kristaps Grebis un Dāvis Ikaunieks, bet “Skonto” labā izcēlās Aleksejs Višņakovs, kurš realizēja 11 metru soda sitienu. “Skonto”, kas lielāko daļu otrā puslaika spēlēja mazākumā, šosezon joprojām vēl nav izcīnījusi nevienu uzvaru, savukārt liepājnieki kausa pusfinālā tiksies ar “Jelgavas” futbolistiem.

Salīdzinājumā ar savstarpējo spēli SMScredit.lv Virslīgā abu komandu pamatsastāvos bija virkne izmaiņu. Liepājniekiem rezervē palika Iļja Šadčins un Antons Tumanovs, bet Krišs Kārkliņš ārstē savainojumu. Viņu vietā sākumsastāvā izgāja Kristaps Grebis, Roberts Savaļnieks un Leonels Strumija (debija Latvijas turnīros).

Turklāt liepājnieki pārgāja uz spēli ar trim centra aizsargiem – Dmitriju Hmizu, Pāvelu Mihadjuku un Tomu Gucu. Savukārt “Skonto” sastāvā bija četras izmaiņas, taču gandrīz visas no tām bija veiktas jau iepriekšējā spēlē pret “Jelgavu” (0:0). Rezervē atkal palika Vitālijs Smirnovs, Mindaugs Kalons un Edgars Jermolajevs, un vieta vienpadsmitniekā neatradās arī Artūram Pallo. Viņu vietā spēlēja Levans Maharadze, Ņikita Bērenfelds, Ņikita Ivanovs un Maksims Usanovs.

Ja abās šā gada savstarpējās spēlēs pirmais puslaiks aizritēja “Skonto” zīmē un liepājnieki ofensīvu sāka pēc pārtraukuma, šoreiz praktiski visa pirmā puslaika garumā dominēja kurzemnieki. “Liepāja” nopelnīja virkni standartsituāciju, un nebija nekāds brīnums, ka viena no tām arī tika pārvērsta likumsakarīgā vārtu guvumā. Savaļnieks izdarīja centrējumu no kreisā flanga, un Grebis neatvairāmi sita ar galvu (1:0).

Pēc deviņām minūtēm kā zibens no skaidrām debesīm sekoja pendele uz mājinieku vārtiem. Pēc centrējuma divcīņā tika nogāzts Vladislavs Gutkovskis, un Aleksejs Višņakovs pretēji spēles gaitai no baltā punkta panāca izlīdzinājumu – 1:1. Ja pirmajā puslaikā “Skonto” bieži pārkāpa noteikumus, tad otrajā puslaikā tas tika darīts ne tikai bieži, bet arī asi un pat rupji. Jau 53. minūtē bargāks tiesnesis varēja pa taisno parādīt sarkano kartīti Rodem par Afanasjeva nopļaušanu, taču jau pēc divām minūtēm Rode par vēl vienu divcīņu nopelnīja arī otru brīdinājumu. “Liepāja” masīvi uzbruka un 78. minūtē arī panāca savu, kad Dāvis Ikaunieks atguva komandai vadību un ieveda to pusfinālā – 2:1.

Pusfinālā liepājnieki otro gadu pēc kārtas spēlēs pret “Jelgavu”, kas, pateicoties Rīgas “Daugavas” diskvalifikācijai, ceturtdaļfināla kārtu pārvarēja bez cīņas. Iepriekšējā sezonā “Jelgava” savā laukumā uzvarēja pagarinājumā (1:0) un pēcāk, finālspēlē pendelēs uzvarot “Skonto”, izcīnīja arī Latvijas kausu. Pusfināla spēles paredzētas 25. un 26. aprīlī, bet fināls ieplānots 20.maijā. Finālspēles norises vieta tiks paziņota atsevišķi.

“Liepāja” – “Skonto” 2:1 (1:0)
Vārti: Grebis 29′, Ikaunieks 78′ – Višņakovs 40′(11m)
Noraidijums: Rode 55′
Brīdinājumi: Strumija, Hmizs, Šlampe – Timofejevs, Kozlovs, Rode, Osipovs, Usanovs
Liepāja: Varažinskis, Toress, Strumija, Savaļnieks (Šadčins 80′), Ikaunieks, Grebis, Mihadjuks, Afanasjevs, Šlampe, Hmizs, Gucs
Skonto: Māliņš, Rode, Osipovs, Timofejevs, Usanovs, Maharadze, Kozlovs (Milašēvičs 81′), Višņakovs, Gutkovskis, Bērenfelds (Smirnovs 57′), Ivanovs (Kalons 46′)
Galvenais tiesnesis: Vadims Direktorenko

 

Autors : sportacentrs.com

FOTO : Mārtiņš Sīlis