Piektdien, 10.aprīlī Olaines stadionā 19:00 FK Liepāja aizvadīs savu pirmo izbraukuma spēli 2015.gada virslīgas čempionātā pret FK Jelgava futbolistiem.

FK Liepāja sezonu iesākuši labi, atklāšanas spēlē izcīnīta skaista uzvara pret Skonto FC, bet otrajā spēlē cīnījās neizšķirti ar spēcīgo Jūrmalas Spartaks vienību. Liepājnieku rindās 3 spēlētāji guvuši pa vieniem vārtiem virslīgā, Ikaunieks, Gucs un Valērijs Afanasjevs. Pēdējais no tiem vēl klāt var pieskaitīt divas rezultatīvas piespēles. Lai arī liepājnieku aizsardzība ir nomināli vājāka nekā iepriekšējā gadā, jo pametuši komandu ir Mežs un Ivanovs, komanda rāda labu sniegumu un otrā spēlē spēja noturēt savus vārtus neieņemtus. Šobrīd izteikts pirmais numurs vārtos ir Raivo Varažinskis, kurš ir uzņēmis ļoti labu formu, atgriežoties Artūram Vaičulim pēc traumas sastāvā, nav garantijas, ka kaut kas mainīsies. Iepriekšējā nedēļas nogalē FK Liepāja tikās ar Skonto FC Latvijas Kausa ¼ finālā, kur pārāki atkal bija liepājnieki, kā atzina pretinieku treneris Tamazs Pertija, tad liepājnieki rāda ļoti labu sniegumu un spēlē augstas klases futbolu, viena no simpātiskākajām komandām virslīgā. FK Liepāja sastāva vēl ir vairāki robi savainojumu dēļ, nenoteiktu laiku nespēlēs Krišs Kārkliņš, kā arī Artūrs Vaičulis. Vēl aizvien savainojumu ārstē Reinis Flaksis un nelielu sasitumu guvis arī Antons Tumanovs. FK Liepāja iepriekšējās tikšanās reizēs ar FK Jelgava piedzīvojusi 3 zaudējumus un spējusi izcīnīt vienu uzvaru ar minimālu rezultātu 2:1.

FK Jelgava divās spēlēs izcīnījusi vienu uzvaru un viena spēle noslēgusies neizšķirti, kas dod 4.vietu turnīra tabulā, divās spēlēs nav ielaisti vārti, bet arī gūti tikai vieni, kad pret BFC Daugavpili precīzs bija Boriss Bogdaškins. FK Jelgava un FK Liepāja ceļi krustosies arī Latvijas Kausa ½ finālā, savstarpējās spēles vienmēr ir ļoti sīvas un rezultātu var izšķirt vieni vārti. Iepriekšējā sezonā Latvijas Kausā Liepājnieki piekāpās FK Jelgava futbolistiem tikai spēles papildlaikā, šoreiz liepājnieki ir gatavi reabilitēties.

FK Liepāja pussargs Roberts Savaļnieks : „Gaidāmās spēles pret FK Jelgava būs ļoti grūtas. Vienmēr pret viņiem cīņa ir ļoti sīvā, visu izšķirt var viena kļūda. Sezonu esam iesākuši veiksmīgi un domāju, ka mums ir iespēja to tā arī turpināt. Jāspēlē ar tādu pašu koncentrāciju, kā to darījām abās spēlēs pret Skonto un uzvara neizpaliks. Svarīgas ir abas spēles gan virslīgā gan Latvijas Kausā, bet ja virslīgā visu var labot nākamās spēlēs, tad Kausa spēlē kļūdas netiek pieļautas. Mērķis ir viens uzvarēt un to arī centīsimies izdarīt laukumā.”