Šodien SMScredit.lv Virslīgas 3.kārtas atklāšanas spēlē “Jelgava” savā nominālajā mājas spēlē Olainē dramatiskā un aizraujošā cīņā ar 1:2 zaudēja “Liepājai”. Viesi spēles gaitā nonāca mazākumā, tomēr tas netraucēja mača beigās izraut vērtīgu uzvaru.

Pēc Virslīgas ieilgušā pārtraukuma (pēdējā spēle notika 21.martā) turnīrs atsākās šodien ar “Jelgavas” un “Liepājas” cīņu. Vitālijs Astafjevs laida praktiski to pašu sākumsastāvu, ko pēdējā Virslīgas mačā pret “Skonto” (0:0), vienīgi diskvalificēto Oļegu Malašenoku aizvietojot ar Arti Jaudzemu. Savukārt Viktors Dobrecovs pēc zaudētajiem punktiem pret “Spartaku” (0:0) veica trīs izmaiņas – Antona Tumanova, Kriša Kārkliņa un Iļjas Šadčina vietā izlaida Leonelu Strumiju, Robertu Savaļnieku un Kristapu Grebi. Tiesa, visas šīs izmaiņas bija novērojamas jau liepājnieku kausa mačā pret “Skonto” (2:1). Par sastāviem runājot, vēl jāizceļ, ka “Jelgavas” pieteikumā pēc savainojuma sadziedēšanas 1.reizi bija redzams Arta Lazdiņa vārds.

Pirmajās 25 minūtēs risinājās ļoti līdzīga spēle – abām komandām dažas reizes izdevās pietuvoties pretinieku vārtiem, bet noslēguma trūka – izvirzītie uzbrucēji Jaudzems (“Jelgava”) un Grebis (“Liepāja”) vai nu pieņēma nepareizus lēmumus vai arī vienkārši meistarība bija par īsu. Toties 27.minūtē rezultāts tika atklāts, un mača mājiniece “Jelgava” ielaida 1.vārtus sezonā. “Liepāja” izspēlēja fantastisku kombināciju, “Barcelona” labākajās tradīcijās ar piespēļu palīdzību nonākot līdz tukšiem vārtiem – Kristians Toress atdeva pa kreisi Robertam Savaļniekam, kurš savukārt ar savu piespēli ļāva Dāvim Ikauniekam gūt vieglus vārtus (0:1).

Papildus negatīvajam rezultātam jau pēc spēlētām 35 minūtēm ar dzelteno kartīti kontā bija abi “Jelgavas” centra aizsargi Mārcis Ošs un Abdulajs Diallo. Drīz jelgavniekiem vēl vienas rūpes, šoreiz daudz būtiskākas – neitrālu gaisa bumbu pirmais nospēlēja Jaudzems, un mirkli vēlāk viņam uztriecās Pāvels Mihadjuks, saduroties abu spēlētāju galvām. Ātrā palīdzība nebija pārāk operatīva, bet Jaudzems, kaut arī nenonāca bezsamaņā, spēli turpināt nespēja un tika nogādāts slimnīcā.

Jaudzemu aizvietojušais Edgars Kārkliņš ne tikai nepievīla, bet pat kļuva par varoni. Pēc pārtraukuma, 52.minūtē, brīdī, kad uz zemes gulēja Savaļnieks, “Jelgava” turpināja spēli, krievu leģionārs Rustams Sosranovs veica izcilu centrējumu, un Kārkliņš bija precīzs ar galvu (1:1)! Kārkļiņš neapstājās un kādā no reidiem viņu asi notrieca Toms Gucs – ja epizodē ar Mihadjuka pārkāpumu pret Jaudzemu sekoja tikai dzeltenā kartīte, ar ko “Jelgava” bija neapmierināta, tad šoreiz “Liepāja” palika mazākumā, jo Ivars Caune Gucam parādīja sarkano sarkano kartīti.

“Jelgava” vairākumā mēģināja izraut uzvaru, veica arī attiecīgas uzbrukumu pastiprinošas maiņas, tomēr mājinieku centieni bija visai bezzobaini, un “Liepājas” vārtsargam Raivo Varažinskim brīnumi nebija jārāda. Toties viesu rindās pēdējās minūtēs divas bīstamas standartsituācijas nopelnīja uz maiņu nākušais Iļja Šadčins. Otrā no tām noslēdzās ar vārtu guvumu – Toress, izpildot brīvsitienu no sāniem, nogādāja bumbu pie tālā staba, kur cīņā ar Mihadjuku Gints Freimanis ieraidīja bumbu savos vārtos. “Liepājai” vērtīga uzvara mazākumā – 2:1!

“Jelgava” – “Liepāja” 1:2 (0:1)
Vārti: E.Kārkliņš 52′ – D.Ikaunieks 27′, Freimanis 89′ (s.v.).
Noraidījums: Gucs 57′.
Brīdinājumi: Ošs, Diallo, Freimanis, Kļuškins, Latka – Mihadjuks, Toress.
“Jelgava”: Ikstens, Freimanis, Diallo, Ošs, Temistokleuss, Redjko (Kļuškins 75′), Bogdaškins, Latka, Sosranovs, Eriba (Musā 72′), Jaudzems (E.Kārkliņš 38′).
“Liepāja”: Varažinskis, E.Šlampe, Mihadjuks, Strumija, Gucs, Hmizs, Toress, Savaļnieks (Tumanovs 63′), Afanasjevs (Flaksis 90′), D.Ikaunieks (Šadčins 70′), Grebis.
Tiesnesis: Ivars Caune.

 

autors : sportacentrs.com

FOTO : Mārtiņš Sīlis