Sestdien, 25.aprīlī, 15:00 Zemgales Olimpiskajā centrā, Jelgavā FK Liepāja aizvadīs Latvijas Kausa ½ fināla spēli pret FK Jelgava.

FK Liepāja sezonu iesākuši veiksmīgi, virslīgā vēl aizvien cīnās bez zaudējumiem un atrodas 2.vietā turnīra tabulā, uzvarēti Skonto FC, FS METTA/LU, FK Jelgava, spēlēts neizšķirti ar Jūrmalas Spartaks. Komanda jūtas ļoti labi un ir pārliecināti par saviem spēkiem. Sastāvā lieli robi nav, savainotie spēlētāji atgūstas no traumām Arturs Vaičulis, Reinis Flaksis, Krišs Kārkliņš. Virslīgā diskvalifikāciju izcieš Toms Gucs par nopelnīto sarkano kartiņu, bet Latvijas Kausa ½ finālā drīkstēs spēlēt. FK Liepāja ceļš līdz ½ finālam nebija tas vienkāršākais, 1/8 finālā pārliecinoši pārspēta otrā spēcīgākā Liepājas komanda FK 1625 Liepāja ar rezultātu 6:0. ¼ fināla izlozē liepājniekiem iekrita viens no spēcīgākiem pretiniekiem Skonto FC, bet FK Liepāja aizraujošā spēlē izcīnīja svarīgu uzvaru 2:1 un iesoļoja Latvijas Kausa ½ finālā, kur jau gaidīja FK Jelgava.

FK Jelgava sezonu iesākusi blāvāk, 4 spēlēs izcīnīti 5 punkti un tikai 6.vieta turnīra tabulā. Zaudējums pret FK Liepāja, neizšķirts pret Skonto FC  un Jūrmalas Spartaks, kā arī minimāla uzvara pret BFC Daugavpils. Latvijas Kausa izcīņā jelgavniekiem ceļš līdz ½ finālam bija vienkāršāks kā citiem, 1/8 finālā pārliecinoši apspēlēta problēmu skartā un šobrīd vairs neeksistējošā FC Jūrmala, bet ¼ finālā tika piešķirta tehniskā uzvara pret FK Daugava Rīga. Otrā ½ fināla pārī tiksies Jūrmalas Spartaks un čempioni FK Ventspils, abas komandas ne cik sen tikās virslīgas ietvaros un tad diezgan pārliecinošu uzvaru izcīnīja FK Ventspils ar rezultātu 2:0.

Latvijas Kausa fināls norisināsies 20.maijā.

FK Liepāja pussargs Roberts Savaļnieks : „Kauss ir īpašs, jo tur viss ir izšķiras vienā spēlē. Jānospēlē ar maksimālu koncentrāciju un pašatdevi, protams, vajadzīga arī veiksme, bet to var nopelnīt tikai ar darbu. Domāju, ka spēli iespaidos iepriekšējā tikšanās reize, kad uzvarējām FK Jelgava virslīgas spēlē. Jelgavnieki noteikti vēlas revanšēties par iepriekšējo zaudējumu virslīgā, bet šoreiz tie nav 3 punkti turnīra tabulā, šeit likme ir daudz augstāka, fināls Latvijas Kausā. Šī būs jauna spēle un ir jāaizmirst iepriekšējās uzvaras jāiet laukumā ar jaunām emocijām un vienu domu, uzvaru. Komanda jūtas labi un ir pārliecināti, protams, ka uzvarot tu vienmēr jūties labi, tāpēc darīsim visu, lai turpinātu iesākto.”

 

FOTO : Mārtiņš Sīlis