Žurnālistu balsojumā par šīs SMScredit.lv Virslīgas sezonas marta/aprīļa labāko spēlētāju atzīts FK ”Liepāja” pussargs Kristians Damiens Torres, kā arī Latvijas Futbola federācijas (LFF) Treneru padomes vērtējumā labākā trenera balva ceļos uz Liepāju – to saņem Viktors Dobrecovs.

Gluži kā pērn, arī šogad balsojumā par mēneša labāko spēlētāju iesaistījās arī sporta žurnālisti no visiem Latvijas reģionu centriem, kur mājo kāda no SMScredit.lv Virslīgas komandām, turklāt jaunums ir līdzjutēju balsojums vietnē Facebook.com, kur ikvienam bija iespēja savam favorītam palīdzēt iegūt balsojuma punktus.

Kopā ar Kristianu Damienu Torresu mēneša labākā spēlētāja balvai tika izvirzīti arī Boriss Bogdaškins (FK Jelgava), Alans Siņeļņikovs (FK Ventspils), Migels Hosē Fereira Andrade Sids (BFC Daugavpils) un Daniils Ulimbaševs (Spartaks Jūrmala).

FK Liepāja ir viena no divām komandām (kopā ar FK Ventspils), kas čempionātu turpina aizvadīt bez zaudējumiem. Izņēmums gan tika piedzīvots Latvijas kausa izcīņā, kur pusfinālā tika kapitulēts ”Jelgavai”, taču gan šis Zemgales klubs, gan spēcīgā ”Skonto FC” komanda virslīgas ietvaros tika uzveiktas (attiecīgi ar 2:1 un 3:2), kam vēl klāt var summēt kaujiniecisku neizšķirtu savā laukumā pret Jūrmalas ”Spartaku” un pārliecinošu uzvaru 4:1 Rīgā pār FS METTA/Latvijas Universitāte.  Kristans Damiens Torres ir pussarga pozīcijas spēlētājs un ar vārtu guvumiem nav atzīmējies, taču spēlētāja stabilais sniegums ticis pamanīts gan LFF Treneru padomes acīs, gan arī žurnālistu vērtējumā. Tāpat pie pelnītas balvas tiek komandas galvenais treneris Viktors Dobrecovs.

Kā minēts, pirmo reizi balsojumā piedalījās arī futbola līdzjutēji, kuriem bija iespēja nobalsot par vienu vai vairākiem kandidātiem vietnē facebook.com/futbolavirsliga. Ar pārliecinošu balsu pārsvaru (kopā 468) divas dienas ilgušajā balsojumā uzvarēja BFC Daugavpils portugāļu futbolists Migels Hosē Fereira Andrade Sids, aiz muguras atstājot Torresu (140) un Alanu Siņeļņikovu (118). Līdz ar to minētie futbolisti kopējam balsojumam saņem attiecīgi 3, 2 un 1 punktu.

Atgādinām, ka mēneša labākā futbolista titula kandidātus izvirza LFF Treneru padome un Latvijas Futbola Virslīga, kam seko Latvijas sporta žurnālistu un līdzjutēju balsojums, savukārt labākā trenera noteikšana ir LFF Treneru padomes kompetencē.

Abi balvu saņēmēji svinīgi tiks sumināti gaidāmajā komandas mājas spēlē 10.maijā, kad FK Liepāja ”Kurzemes derbijā” tiksies ar FK Ventspils. Labākajam mēneša trenerim un spēlētājam tiks piešķirta piemiņas balva un dāvana no sporta preču veikala ”Sportland”.

FOTO : Mārtiņš Sīlis

autors : futbolavirsliga.lv