Svētdien, 10.maijā, stadionā „Daugava” Kurzemes derbijs, FK Liepāja savu skatītāju priekšā uzņems FK Ventspils futbolistus. Spēles sākums 17:00.

FK Ventspils sezonu turpina bez zaudējumiem, 5 spēlēs izcīnītas 3 uzvaras un divas spēles noslēgušas neizšķirti. Pēc piecām aizvadītām spēlēm FK Ventspils atrodas 2.vietā turnīra tabulā. Iepriekšējā kārtā savā laukumā tika fiksēts kaujiniecisks neizšķirts pret Skonto FC, lai arī spēles laikā bija vairākas teicamas izdevības gūt vārtus, tas ventspilniekiem neizdevās un spēle noslēdzās 0:0. FK Ventspils ir viena no rezultatīvākajām komandām virslīgā, 5 spēles gūti 8 vārti un zaudēti tikai 2, bet uzbrukumā ļoti bīstami darbojas duets Karlsons un Žigajevs, abu spēlētāju saspēle sagādā ļoti grūtus brīžus gandrīz jebkuram pretiniekam.

FK Liepāja pēc 5 spēlēm ir virslīgas līderi, izcīnītas 4 uzvaras un vienreiz spēlēts neizšķirti, ja mazliet grauž neizšķirts savu skatītāju priekšā pret Jūrmalas Spartaks, tad izrautā uzvara izbraukumā pret FK Jelgava komandai dod papildus stimulu un pārliecību pār saviem spēkiem. Liepājnieki šobrīd ir visrezultatīvākā komanda virslīgā 11 vārti 5 spēlēs, bet arī savos vārtos bumba ir meklēta diezgan bieži 4 reizes. Iepriekšējā kārtā ne tik vienkārši tika izcīnīta uzvara pār FB Gulbene, bet galvenais treneris Viktors Dobrecovs to komentēja ar to, ka spēlētāji aizvadīja spēli uz dabīga laukuma un pāreja vienmēr ir bijusi sarežģīta. Liepājnieki intensīvi gatavojas atklāšanas spēlei stadionā „Daugava”, pretinieks ir ļoti spēcīgs, bet jau iepriekšējā sezonā pierādīja spēlētāji, ka savu skatītāju priekšā ir ļoti spēcīga komanda un var uzvarēt jeb kuru. Lai nostabilizētos čempionāta līdera postenī komandai ir jāaizcīna uzvara.

FK Liepāja kapteinis Pāvels Mihadjuks : „Kurzemes derbijs vienmēr ir kas īpašs. FK Ventspils ir ļoti spēcīgs pretinieks, gatavojamies spēlei kā katrai spēlei, jo virslīgā vāju komandu nav. Komanda jūtas labi un ir gatava cīnīties par uzvaru. Iepriekšējā kārtā bija ļoti grūta spēle pret FB Gulbene, grūti bija pāriet no mākslīgā laukuma uz dabīgo, bet šobrīd problēmu vairs nav un esam gatavi atklāšanas spēlei stadionā.”