Stadionā „Daugava” rosība bija manāma jau stundu pirms spēles, kad atbalstītāji sāka ieņemt savas vietas tribīnēs, lai arī spēles protokolā atzīmēts, ka ir 1000 skatītāju klātienē vērojuši spēli, to bija vairāk.

Komandās bija nelieli robi sastāvā, FK Ventspils nevarēja palīdzēt Ritvars Rugins, bet FK Liepāja traumas dēļ ārpus pieteikuma palika Kristaps Grebis. FK Liepāja galvenais treneris Viktors Dobrecovs kā izvirzīto uzbrucēju iespēlēja Tomu Gucu. Spēles sākumā neliels pārsvars piederēja viesiem, kuri arī pirmie izdarīja bīstamus sitienus par Raivo Varažinska sargātajiem vārtiem. Laba izdevība izvirzīt vadībā ventspilniekus bija kapteinim Ģirtam Karlsonam, kurš pēc centrējuma sita spēcīgi ar galvu, bet tieši virsū vārtsargam. Spēle bija diezgan asa, kas jau parādījās spēles sākumā, kad piespiedu maiņu veica liepājnieki Torres tika nomainīts un laukumā devās Iļja Šadčins. Spēles turpinājumā scenārijs laukumā nemainījās ejot atpūtā 0:0 un divas dzeltenās kartiņas viesiem, 20.minūtē par rupju spēli brīdināts Vitālijs Barinovs, bet 40. minūtē Ritus Kraujklis brīdināts par rupjību spēlē ar bumbu.

Otrā puslaikā komandas turpināja rādīt bez kompromisa futbolu, neviena no komandām lieki neriskēja un vairāk domāja par savu vārtu drošību. Ja pirmais puslaiks vairāk iezīmējās FK Ventspils krāsās, tad otrā puslaika sākumā liepājnieki pārliecinoši kontrolēja bumbu un izveidoja vairākus bīstamus momentus. Ļoti labā vārtu gūšanas situācijā nonāca Iļja Šadčins, kurš sita bumbu ļoti spēcīgi vārtos, bet ar lielu veiksmes palīdzību ventspilnieku vārtsargs Vitālijs Meļņičenko tvēra bumbu. Puslaikā izskaņā liepājnieki samazināja tempu, bet FK Ventspils turpināja spēlēt ātru futbolu, kas vairāk kārtīgi noveda pie vārtu gūšanas iespējām, bet netika realizētas. 70. Kurzemes derbijs noslēdzās bez vārtu guvumiem 0:0.

Pēc spēles preses konferencē FK Liepāja galvenais treneris Viktors Dobrecovs : „Spēle bija grūta, bet to bijām gaidījuši. Pret Ventspili vienmēr ir smagas spēles. Bija izdevības abām komandām, bet netika realizētas. Daudzi runā, ka Liepāja daudz vārtus ielaiž, šodien parādījām, ka varam cīnīties aizsardzībā, kā komanda un neielaist vārtus. Paldies visiem, kas ieradās uz spēli, skatītāji bija ļoti daudz. Ceru, ka tā būs arī turpmāk.”

FK Ventspils galvenais treneris : Jurģis Pučinsks : „Spēle bija interesanta, centāmies visu izdarīt pirmā puslaikā un gūt vārtus, bet neizdevās. Esmu neapmierināts ar komandas uzbrukumu, strādāsim pie tā, lai uzlabotu uzbrukumu un izmantotu savas vārtu gūšanas iespējas.”

FOTO : Mārtiņš Sīlis