Svētdien, 17.maijā, Daugavpilī stadionā „Celtnieks” 17:00 FK Liepāja dosies laukumā pret vietējo BFC Daugavpils aizvadot SMSCredit.lv virslīgas 7.kārtas spēli.

Iepriekšējā kārtā liepājnieki savu skatītāju priekšā cīnījās neizšķirti 0:0 ar FK Ventspils futbolistiem, lai arī 3 punkti netika izcīnīti FK Liepāja saglabāja 1.vietu turnīra tabulā ar 14 punktiem 6 aizvadītās spēlēs. FK Liepāja ir viena no divām komandām virslīgā, kura vēl nav sajutusi zaudējumu rūgtumu, bez zaudējumiem turpina spēlēt arī FK Ventspils, kuri attiecīgi atrodas 2.vietā turnīra tabulā ar 12 punktiem.

FK Liepāja trenējas gandrīz pilnā sastāvā, vienīgi iepriekšējā kārtā savainojumā iedzīvojās viens no komandas līderiem Cristian Damian Torres, kā arī vēl par Kristapa Greba spēlēšanu ir liela jautājuma zīme, ilgāku laiku Grebis ir ārpus pieteikuma muskuļa savainojuma dēļ. Komanda jūtas labi un ir gatava cīņai par 3 punktiem turnīra tabulā, lai arī spēles vienmēr ir ļoti sarežģītas Daugavpilī, dodamies tālajā izbraukumā tikai ar vienu domu par uzvaru, komentē galvenais treneris Viktors Dobrecovs.

BFC Daugavpils sezonu iesāka labi, brīdi pat turoties labāko trijniekā, bet iepriekšējā kārtā piedzīvots smags zaudējums pret Skonto FC 1:4, kas atsvieda uz 6.vietu turnīra tabulā. Lai arī 6.vieta, taču līdz 4.vietai šķir tikai viens punkts. Rezultatīvākais komandā ir Ēriks Kokins ar 3 precīziem vārtu guvumiem. BFC Daugavpils savā laukumā spēlē atzīstami 4 spēlēs ielaisti tikai divi vārti, piedzīvots minimāls zaudējums pret FK Jelgava, izcīnītas uzvaras pār FS METTA/LU un FB Gulbene, bet pats svarīgākais atņemti punkti čempioniem FK Ventspils cīnoties neizšķirti 1:1.

FK Liepāja galvenais treneris Viktors Dobrecovs : „Daugavpils ir spēcīgs pretinieks, tas pierādās arī ar neizšķirtu pret FK Ventspils. Šogad virslīga ir interesanta ar to, ka ir 6 līdzvērtīgas komandas, kas cīnās par medaļām. Dosimies laukumā tikai ar vienu domu, lai uzvarētu. Komanda jūtas ļoti labi un ir par 100 % gatava. Sezonu esam iesākuši labi un tā arī centīsimies turpināt.”

FOTO : Mārtiņš Sīlis