Sestdien, 6.jūnijā, stadionā „Daugava” 18:00 FK Liepāja uzņems FK Jelgava.

Iepriekšējā kārtā FK Liepāja sīvā cīņā spēles izskaņā spēja izcīnīt uzvaru pret Jūrmalas Spartaks ar rezultātu 2:1. Pēc izcīnītiem 3 punktiem liepājnieki atgriezās 1.vietā turnīra tabulā, 8 spēlēs izcīnīti 15 punkti. Spēlē pret Jūrmalas Spartaks nevarēja palīdzēt viens no komandas līderiem Cristian Damian Torres, kurš vēl ārstē savainojumu, bet spēlei pret FK Jelgava gatavojas kopā ar visu komandu. Uz jautājuma zīmes ir Valērija Afanasjeva dalība gaidāmajā spēlē, pieredzējušais pussargs iepriekšējā spēlē iedzīvojās savainojumā un tika veikta piespiedu maiņa. Vēl aizvien traumu ārstē Aleks Carrasco. Pēc diskvalifikāciju izciešanas sastāvā atgriezīsies Pāvels Mihadjuks un Endijs Šlampe. Šobrīd 2.vietā atrodas Skonto FC ar 14 punktiem, bet FK Jelgava ar 10 punktiem ir 4.vietā, lai nostabilizētos tabulas augšgalā liepājniekiem ir jāaizcīna 3 punkti.

FK Jelgava iepriekšējā kārtā piedzīvoja minimālu zaudējumu pret Skonto FC 0:1, kas mazliet pabojāja skatu kopvērtējuma tabulā, atbīdot jelgavniekus uz 4.vietu turnīra tabulā. Šobrīd FK Jelgava spējusi iekrāt 10 punktus 8 spēlēs. Lai arī spējuši izcīnīt Latvijas Kausu otro gadu pēc kārtas, skatoties uz virslīgas tabulu jelgavniekiem uzvara gaidāmajā spēlē ir ļoti vajadzīga, citāds iznākums jelgavniekiem var likt noslīdēt uz 5.vietu un pabojāt izredzes uz labāko trijnieku. FK Jelgava 8 spēlēs guvusi 5 vārtus, kas ir dalīts sliktākais rezultāts kopā ar Jūrmalas Spartaks un FS METTA/LU, no 8 spēlēm tikai divās ir izcīnīta uzvara, bet 4 no tām beigušās neizšķirti.

FK Liepāja uzbrucējs Dāvis Ikaunieks : „Spēles pret FK Jelgava vienmēr ir smagas. Varētu teikt, ka šis ir viens no neērtākajiem pretiniekiem mums, bet, lai cīnītos par medaļām ir jāuzvar visi pretinieki. Domājam tikai par uzvaru un aizmirstam visu iepriekšējo, kas ir noticis savstarpējās spēlēs. Dosimies laukumā, lai sagādātu prieku visiem atbalstītājiem, rādīsim savu labāko futbolu un ja tas izdosies, tad rezultātam ir jābūt pozitīvam.”

 

FOTO : Mārtiņš Sīlis