Sestdien, 20.jūnijā 16:00, stadionā „Daugava” FK Liepāja aizvadīs kārtējo SMSCredit.lv virslīgas spēli, savu skatītāju priekšā tiks uzņemti FS METTA/LU futbolisti.

FK Liepāja iepriekšējā kārtā 1200 skatītāju klātbūtnē izcīnīja svarīgu uzvaru pār FK Jelgava ar rezultātu 2:1, tikai spēles izskaņā liepājniekiem izdevās uzlauzt pretinieku aizsardzību un svinēt uzvaru. Šobrīd liepājnieki ar 18 punktiem 9 spēlēs atrodas turnīra tabulas, tuvākie sekotāji Skonto FC 9 spēlēs spējuši izcīnīt 17 punktus, bet FK Ventspils 16 punktus 8 spēlēs. Iepriekšējā spēlē teicamu sniegumu parādīja pieredzējušais Kristaps Grebis, kurš guva vārtus ar galvu un izlīdzināja rezultātu, Kristaps pēdējās spēlēs ir parādījis līdera cienīgu sniegumu gūstot vārtus spēles izskaņā. Pret FK Jelgava laukumā atgriezās traumētais Cristian Damian Torres, kurš nāca uz maiņu un aizvadīja tikai pusi spēles, bet vēl aizvien palīdzēt komandai nevarēja Valerijs Afanasjevs, kuram šī neliela pauze nāca par labu, lai sadziedētu traumu. Vai viņš spēs palīdzēt komandai pret FS METTA/LU vēl nav zināms, bet spēlētājs ir apņēmības pilns pēc iespējas ātrāk doties laukumā.

FS METTA/LU šobrīd atrodas pēdējā vietā turnīra tabulā, 9 spēlēs izcīnīti 4 punkti, bet interesanti, ka tie izcīnīti uzvarot BFC Daugavpils un neizšķirti spēlējot ar FK Jelgava. Lai arī uzvarēti tuvākie kaimiņi FS METTA/LU nespēja pacelties augstāk par 7.vietu. Skatoties turnīra tabulā FS METTA/LU ir stabili sliktāka komanda pēc ielaistajiem vārtiem, vidēji spēlē ielaiž vairāk kā 2 vārtus, bet pretinieku vārtsargu pārspēj tikai katrā otrā spēlē. Rezultatīvākie spēlētāji ir veseli 5, jo komandas 5 vārtus guvuši 5 atšķirīgi spēlētāji. Lai arī vārtu guvumi ir maz, galvenais spēlētājs komandā ir Gatis Kalniņš, pieredzējušais spēlētājs ne vienu reizi vien sagādā pretiniekam galvas sāpes gan laukuma vidū, gan soda laukumā. Iepriekšējā tikšanās reizē FS METTA/LU savu skatītāju priekšā piedzīvoja sakāvi ar rezultātu 1:4, vai šoreiz studenti spēs pabojāt nervus liepājniekiem, to redzēsim sestdien.

FK Liepāja uzbrucējs Kristaps Grebis : „Pret katru pretinieku attiecāmies vienādi. Nedrīkst nenovērtēt pretinieku, FS METTA/LU atņēma punktus jelgavniekiem un uzvarēja BFC Daugavpili, paši zinām, kā mums ir gājis pret šiem pretiniekiem, tādēļ, tas, ka FS METTA/LU atrodas pēdējā vietā neko nenozīmē. Dosimies laukumā tikai ar vienu domu, par uzvaru. Ceram uz tik pat lielu atbalstu kā spēlē pret FK Jelgava un tad jau uzvara neizpaliks.”

 

FOTO : Mārtiņš Sīlis