SMScredit.lv Latvijas futbola Virslīgas 11. spēļu kārtas mačā šodien pašreizējā līdervienība FK „Liepāja” savā laukumā „Daugavas” stadionā ar 3:1 pieveica pastarīti FS „Metta”/Latvijas Universitāti.

Abas komandas spēli iesāka ar diezgan aktīvu spēli, arī tiesnesis brīžiem pieļāva asāku cīņu, kas spēli padarīja dinamisku. 5. minūtē divas reizes izcēlās Armands Pētersons – no sākuma pussargs no metriem 25 sita apakšējā stūrī, taču precīzi spēlēja Raivo Varažinskis, bet mirkli vēlāk no tuvākas distances futbolists netrāpīja tālajā stūrī.

Turpinājumā ”Liepāja” pakāpeniski pārņēma iniciatīvu un 19. minūtē soda laukuma ielauzās Dāvis Ikaunieks, kurš izsita bumbu starp Dāvja Oša kājām. 31. minūtē pēc ilgākas viesu klusēšanas filigrāni darbojās Gatis Kalniņš, apspēlējot Dmitriju Hmizu un Pavēlu Mihadjuku, taču pēc tam netrāpīja apakšējā stūrī. Puslaika beigās laukumā ritēja gana līdzīga spēkošanās, bet bīstamu momentu nebija.

Otrā puslaika sākumā liepājniekiem vajadzēja panākt 2:0, kad Ikaunieks izkārtoja teicamu sitiena pozīciju Kristiānam Toresam, pēc kura sitiena bumba aizripoja pavisam nedaudz garām vārtu stabam. Tomēr 57. minūtē mājinieki savu iespēju izmantoja – ilgstoša saspēle pretinieku soda laukumā beidzās ar Ikaunieka piespēli, kuru ar precīzu sitienu noslēdza Roberts Savaļnieks.

Liepājnieku uzbrukumi turpinājās arī puslaika otrajā daļā, bet 81. minūtē vienu no retajām iespējām izmantoja viesi, kad ar precīzu sitienu izcēlās Edgars Vardanjans. “Metta”/LU futbolisti metās panākt neizšķirtu, bet iekrita uz pretuzbrukumu, kurā savus otros vārtus mačā guva Ikaunieks, Virslīgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā panākot “Skonto” uzbrucēju Vladislavu Gutkovski.

autors : sportacentrs.com

FOTO : Mārtiņš Sīlis