Sestdien, 4.jūlijā 19:00, Ventspils Olimpiskā centra stadionā FK Liepāja dosies cīņā par 1.vietu turnīra tabulā ar vietējo FK Ventspils.

Iepriekšējā kārtā FK Ventspils cīnījās neizšķirti ar Skonto FC, kas ļāva nostiprināties 2.vietā ar 20 punktiem 10 spēlēs. Šobrīd ventspilnieki ir vienīgi kuri vēl nav sajutuši zaudējumu rūgtumu virslīgā, 10 spēlēs izcīnītas 5 uzvaras un 5 spēles noslēgušās neizšķirti ar kopējo vārtu attiecību 14:2. FK Ventspils rezultatīvākie spēlētāji ir Danils Turkovs un Ģirts Karlsons abi spējuši sarūgtināt pretinieku vārtsargu 3 reizes. Šobrīd turnīra tabulas augšgals ir ļoti blīvs, gaidāmās spēles vērtība ir ļoti augsta, FK Ventspils zaudējuma gadījumā attālināsies no 1.vietas, bet uzvarot pati spēs pakāpties uz 1.vietu turnīra tabulā.

FK Liepāja pēdējo reizi laukumā devās 11.kārtā, kad savu skatītāju priekšā ne bez piepūles izcīnīja uzvaru pār FS METTA/LU ar rezultātu 3:1. Atveroties pāreju logam 19.jūnijā FK Liepāja ir viena no komandām, kura ir pastiprinājusies visvairāk. Atgriezies FK Liepāja sastāvā aizsardzības balsts Deniss Ivanovs, pievienojies Oskars Kļava, kā arī pussargs Vladimirs Kamešs. Lai arī liepājniekiem eirokausi šogad iet secen, komanda ir noskaņojusies kaujinieciski un mērķis ir tikai viens, cīnīties par uzvaru katrā spēlē. FK Liepāja iepriekšējā kārtā neaizvadīja spēli, kas ļāva sadziedēt traumas un kvalitatīvi sagatavoties gaidāmam Kurzemes derbijam. Šobrīd liepājnieki ar 21 punktu 10 spēlēs atrodas 1.vietā turnīra tabulā, lai nostiprinātos līderu godā liepājnieki centīsies no Ventspils atvest punktus.

 

FOTO : Mārtiņš Sīlis