Pēc neticama scenārija aizvadīts 71. Kurzemes derbijs. SMScredit.lv Latvijas futbola Virslīgas spēlē Olimpiskajā centrā ”Ventspils” mājinieki otrā puslaika sākumā bija nonākuši iedzinējos ar 0:3, taču pēc Ndue Mujeci došanās laukumā ātri guva vienus vārtus un īsā laikā galotnē prata izraut 3:3 neizšķirtu. Divus vārtus guva Mujeci, vienu Ritum Krjauklim, bet ”Liepājas” sastāvā izcēlās Pāvels Mihadjuks, Vladimirs Kamešs un Kristaps Grebis.

”Liepāja” 71. Kurzemes derbijā uzreiz laida visus trīs vasaras transfēru perioda ieguvumus – aizsardzībā devās Oskars Kļava un Deniss Ivanovs, bet – Vladimirs Kamešs. Arī ”Ventspils” sastāvā bija viens jaunpienācējs, pie tam pārsteigums – serbu 19 gadus vecais pussargs Ivans Džoričs. Maijā Liepājā savstarpējā spēlē komandas izspēlēja bezvārtu neizšķirtu 0:0, taču nevarētu teikt, ka spēle būtu bijusi bez momentiem.

Pats spēles sākums lika domāt, ka spēle varētu būt rezultatīva no abu komandas puses, jo ievadā laukumā dominēja aktīvs, uzbrukuma stila futbols. Jau 6. minūtē ar asu izklupienu un dzelteno kartīti Virslīgā pierakstījās Kļava. Divas minūtes vēlāk pēc tālas standartsituācijas filigrāni soda laukumā centrēja Kristians Toress, kur labā pozīcijā bija nonācis Pāvels Mihadjuks – sitiens ar galvu un 1:0 ”Liepājas” labā.

Ilgāku laiku iniciatīva un bumbas kontrole piederēja ”Ventspilij”. Bija gan centrējumi soda laukumā, gan sitieni no distances, bet 24. minūtē pēc Dāvja Ikaunieka piespēles Kristaps Grebis otro reizi sita bumbu Vitālija Meļņičenko vārtos, tiesa, šoreiz fiksēta aizmugure. Ātrāku spēli padarīja arī galvenais tiesnesis Aleksandrs Golubevs, kurš brīžiem situācijās, kādās iepriekš pierasts sagaidīt pārtraukumu, ļāva futbolistiem turpināt spēli. Arī izskaņa aizritēja pietiekami aktīvā spēlē, taču rezultāts vairs nemainījās.

Otrā puslaika pašā sākumā laukuma vidusdaļā bikli mājinieki spēlēja pret Kamešu, kurš pietuvojās soda laukumam un no metriem 20 izcili ietrieca bumbu vārtu devītniekā – 2:0. Pēc ilgāka ”Ventspils” komandas spiediena 63. minūtē Roberts Savaļnieks tikko devies uz maiņu no labās malas teicami piespēlēja Grebim, kurš panāca jau graujošu 3:0. 72. minūtē Alans Siņeļņikovs krita soda laukumā, pēc kā pārkāpuma nebija, bet spēli turpināja Jurijs Žigajevs, pēc kura sitiena veiksmīgi bumba nonāca pie Ndue Mujeci – 1:3.

Astoņas minūtes vēlāk rupji kļūdījās Raivo Varažinskis, kurš ar korpusu centās nosegt bumbu, lai tā izlidotu ārpus gala līnijas, taču ar aktivitāti bumbu izrāva Mujeci, kurš vēlāk tika notriekts soda laukumā, un pats arī realizēja 11 metru soda sitienu (2:3). Neticamais scenārijs turpinājās 85. minūtē, kad pēc Žigajeva stūra sitiena Ritus Krjauklis panāca 3:3. Arī atlikušajā spēles laikā enerģijas pārsvars piederēja ”Ventspilij”, taču gūt vēl arī ceturtos vārtus mājiniekiem nespēja.

 

autors : sportacentrs.com

FOTO : Mārtiņš Sīlis